Spageciai su aštriu moliuskų padažu

Ingridientai:
4 porcijoms:
lkg moliuskų kriauklelėse,
90ml pirmo spaudimo ekstra alyvuogių aliejaus,
4 smulkintos česnako skiltelės,
1 raudona aitrioji paprika, sėkleles išimti, smulkiai sukapoti,
5 prinokę pomidorai, supjaustyti skiltelėmis,
90ml sauso baltojo vyno,
Druska, 500g spagečių
3 valgomieji šaukštai smulkiai kapotų petražolių.
Gaminimas
Pamerkite moliuskus 1 valandai į šaltą vandenį. Į didelį puodą įpilkite truputį vandens ir, sudėję moliuskus, pavirkite ant vidutinės ugnies 10-15 minučių. Tuos moliuskus, kurie verdant neatsivėrė, išmeskite. Nuimkite nuo ugnies, išimkite iš geldelių, kelis moliuskus palikite su geldelėmis papuošimui. Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų. Sudėkite česnaką ir papriką ir kepinkite apie 3 minutes, kol česnakas pageltonuos. Sudėkite pomidorus, įpilkite vyną, pagardinkite druska ir kepinkite apie 15 minučių, kol pomidorai subliūkš. Į keptuvę sudėkite moliuskus ir gerai išmaišykite.

Tuo tarpu dideliame kiekyje pasūdyto vandens išvirkite spagečius, virkite apie 12 minučių, kad liktų kietoki. Nupilkite vandenį, nuvarvinkite ir sudėkite prie moliuskų. Pamaišykite ir pakepinkite dar 2 minutes. Perdekite į serviravimui skirtą indą, pabarstykite petražolėmis ir patiekite karštus.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!