Bulvės, bulvä—s receptai

Čia rasi atrinktus receptus, kurių ingridientuose yra Bulvės. Surask ir išsirink savo nuomone geriausius receptus ir palik savo įvertinimą prie receptų! Galbūt tavo įvertinimas padės kitiems surasti gerus receptus, kurių jie dar nežino.

Nuoroda: http://www.geri-receptai.lt/receptas-naudojant/bulves/13

Apkepta aviena su kopūstais

Virta mėsa supjaustoma gabaliukais, sudedama į ugniai atsparų indą, pabarstoma pipirais, jei reikia, druska, ir ant jos sudedami troškinti kopūstai (gali būti ir nerauginti, tik patroškinti su riebalais ir svogūnais), kepama vidutinio karštumo krosnyje ar orkaitėje apie 1/2 val. Pat..

Recepto vertinimas: 2

Vištienos maltinukai

Vištieną 2 kartus permalti, bandelę išmirkyti piene. Iš maltos mėsos, bandelės, kiaušinio, tirpinto sviesto, pipirų, druskos išminkyti faršą. Nuvalytus, nuplautus pievagrybius smulkiai supjaustyti ir iškepti (galima įdėti pjaustytų svogūnų, truputį riebalų, maltų džiūvėsėl..

Recepto vertinimas: 0

Vištiena su mango,persikų ir vynuogių padažu

Pirmiausia reikia supjaustyti vistiena mazais gabaliukais ir pabarstyti ivairiais prieskoniais (geriausia kai prieskoniai astresni - ypac tinka raudonoji paprika (astrioji) kartu su kariu). Tada atidaryti konservuotu mangu indeli ir visa ta skysti supilti ant vistienos ir 1 val palaikyti saldytuve.T..

Recepto vertinimas: 0

Virtų bulvių blyneliai

Su lupenomis virtos bulvės nulupamos, sumalamos mėsmale, įberiama truputis miltų, krakmolo, įmušamas kiaušinis, pasūdomą, padaromi ploni blyneliai, jie apvoliojami pyrago džiūvėsėliais ir apkepinami riebaluose. Blyneliai būna skanesni, jei į tešlą įminkoma gerai išmirkyta kapota..

Recepto vertinimas: 4

Virtų bulvių blyneliai

Su lupenomis virtos bulvės nulupamos, sumalamos mėsmale, įberiama truputis miltų, krakmolo, įmušamas kiaušinis, pasūdomą, padaromi ploni blyneliai, jie apvoliojami pyrago džiūvėsėliais ir apkepinami riebaluose. Blyneliai būna skanesni, jei į tešlą įminkoma gerai išmirkyta kapota..

Recepto vertinimas: 4

Topinambų salotos su svogūnų laiškais

Žiemines bulves gerai nuplauname, nulupame, stambiai sutarkuojame, apÅ¡lakstome citrinų sultimis ir 5 min. paliekame pastovėti. Po to sumaiÅ¡ome su nuluptomis ir stambiai sutarkuotomis morkomis, sutarkuotu obuoliu, susmulkintais žalių svogÅ«nų laiÅ¡kais arba susmulkintu poru, įberiame maltÅ..

Recepto vertinimas: 4

Pievagrybiais įdarytas karpis

Išdarinėta žuvis nuplaunama ir, įtrynus druska palaikoma 30 minučių. Įdarui nuplauti pievagrybiai smulkiai supjaustomi, pakepinami margarine ir ataušinami. Du tryniai ištrinami, sumaišomi su piene išmirkyta ir nuspausta bandele, grybais, susmulkintais petražolių lapeliais, citrinpipiri..

Recepto vertinimas: 4

Kepta marinuota veršiena

Prieskoninės daržovės (morka, svogūnas, petražolė, salieras, poras) susmulkinamos ir jomis įtrinamas veršienos gabalas. Išverdamas marinatas iš prieskonių (pipirų, lauro lapelių), acto, cukraus ir vandens ir atvėsęs užpilamas ant mėsos. Marinuojama 4—6 val. Išimta iš marinato ..

Recepto vertinimas: 0

Bulvių plokštainis su mėsa

Nuskustos bulvės sutarkuojamos, nusunkiamos, užplikomos verdančiu pienu, suberiamos manų kruopos, įmušami kiaušiniai, suberiami kapoti svogūnai, mairūnas, pasūdomą. Viskas gerai sumaišoma. Kiauliena supjaustoma gabaliukais ir apkepinama. Į riebalais išteptą skardą sluoksniuojamos p..

Recepto vertinimas: 0

Bulvių plokštainis su mėsa

Nuskustos bulvės sutarkuojamos, nusunkiamos, užplikomos verdančiu pienu, suberiamos manų kruopos, įmušami kiaušiniai, suberiami kapoti svogūnai, mairūnas, pasūdomą. Viskas gerai sumaišoma. Kiauliena supjaustoma gabaliukais ir apkepinama. Į riebalais išteptą skardą sluoksniuojamos p..

Recepto vertinimas: 0

ČANACHAI II

Bulves, jautiena ir morka supjaustome kubeliais, dedame i canachines, uzpilame jautienos sultiniu, pridedame prieskoniu, uzpilame grietine, kecupu ir kepame orkaiteje 20-30 minuciu...

Recepto vertinimas: 0

"Musaka"

Smulkiai supjaustytus svogūnus kepti riebaluose, kol jie pasidarys "stikliniai". Sudėti mėsą, dar truputį pakepinti. Bulves nuskusti, supjaustyti plonais griežinėliais, apvirti vandenyje. Ištepti riebalais troškintuvą, sudėti sluoksniais bulves ir mėsą, įberti druskos, paprikos (pirm..

Recepto vertinimas: 0

Prismaigstytas Å¡ernienos kepsnys

Vandenį marinatui pavirinti su druska, česnaku, pipirais ir kadagio uogomis, atauÅ¡inti, pridėti acto ir krienų. Pagamintą marinatą sudėti mėsą ir 2-4 dienas laikyti Å¡altoje vietoje. Retkarčiais pavartyti. IÅ¡imtą iÅ¡ marinato mėsą nusausinti, keliose vietose įpjauti iÅ¡ilgai raumenÅ..

Recepto vertinimas: 4

BALTŲJŲ PUPELIŲ SRIUBA

Pupeles nuplaunamos dubenyje, perrenkamos, nuvarvinamos, uzpilamos saltu virintu vandeniu ir brinkinamos 12 valandu. Isbrinkusios pupeles uzvirinamos tame paciame vandenyje ir nugriebiamos putos. Zalumynu rysulelis kruopsciai nuplaunamas, keliskart nupurtomas, smulkiai supjaustomas ir suberiamas i p..

Recepto vertinimas: 3

Kiunkė

Žirnius nuplaut, išmirkyt. Kai išbrinks, pasūdyti ir išvirdame tame pačiame vandenyje. Kaitiname apie valandą, kol suminkštės, vandens neturėtu likti. Bulves pasūdome ir apie 30 min. verdame atskirame puode. Tada nusunkiame , sugrūdame ir sudedame žirnius ir išmaišome. Ti..

Recepto vertinimas: 4

Žuvienė

Ä® puodą įpilti litrą ar pusantro litro vandens . I puodą sudėti iÅ¡valytą žuvį ir virti ant mažos ugnies . Užvirus sudėti svogÅ«ną , lauro lapelius , pipirus , virti apie vieną valandą . Nusunkti sultinį . Sultinį toliau virti . Ä® jÄ..

Recepto vertinimas: 0

Kukorai

Su lupenomis virtos bulvės nulupamos, sugrūdamos arba sumalamos mėsmale, suberiami miltai, pasūdoma. Iš tešlos kočiojami maždaug 8 cm ilgio ir 6 cm pločio paplotėliai, ant jų dedama morkų įdaro. Kraštai užlankstomi kaip virtiniams. Kukorai dedami į riebalais išteptą skardą ir ke..

Recepto vertinimas: 0

Spanguolių kisielius

Spanguolės numirkomos. Sumalamos mėsmale ir išspaudžiamos sultys. Vanduo užverdamas , supilamos spanguolių sultys, suberiamas cukrus ir supilamas krakmolas, praskiestas su vandeniu. Užverdame ir puodą pastatome atšalti. Skanaus..

Recepto vertinimas: 0

Bulvių ir moliūgų apkepas su varške (Jūratės) (foto)

Bulves nuskutus smulkiai sutarkuoti. Moliūgą sutarkuoti stambiai ir sumaišyti su bulvėmis. Įdėti smulkinto svogūno, grietinės, įberti manų kruopų ar džiūvėsėlių. Varškę sutrinti, įberti svogūnų granulių. Kepimo formą patepti sviestu, dėti pusę bulvių ir moliūgų masės. ..

Recepto vertinimas: 4

Bulvių ir moliūgų apkepas su varške (Jūratės) (foto)

Bulves nuskutus smulkiai sutarkuoti. Moliūgą sutarkuoti stambiai ir sumaišyti su bulvėmis. Įdėti smulkinto svogūno, grietinės, įberti manų kruopų ar džiūvėsėlių. Varškę sutrinti, įberti svogūnų granulių. Kepimo formą patepti sviestu, dėti pusę bulvių ir moliūgų masės. ..

Recepto vertinimas: 4

Keptas karpis su cukinija

Paruoštą kepti karpį apibarstome pipirais ir druska. Į kepimo indą pilame vyną ir dedame aliejumi išteptą karpį. Į indą suberiame cukinijų gabaliukus, kad visas karpis būtų uždengtas. Apibarstome raudonėliu ir kepame 200 laipsnių orkaitėje apie 25 min. Į majonezą sudedame visus ..

Recepto vertinimas: 5

Aluje kepti kiaulienos maltiniai su voveraičių įdaru

Faršą sumaišome su išplaktu kiaušiniu, duonos riekelėmis, prieskoniais, krakmolu ir svieste pakepintais svogūno kubeliais. Įdarui svieste pakepiname smulkintą svogūną su voveraitėmis, paskaniname druska, sumalame mėsmale ir sumaišome su krakmolu. Formuojame maltinius įdėdami po ša..

Recepto vertinimas: 5

Bulviniai rageliai su kiaulienos įdaru

Žalios bulvės sutarkuojamos, sudedamos sugrūstos virtos bulvės, kiaušinis, grietinė, pasūdoma ir viskas išmaišoma. Įdarui kiauliena sumalama, sudedamas smulkiai supjaustytas riebaluose pakepintas svogūnas, pipirai, pasūdoma. Iš bulvių masės daromi paplotėliai, uždedama paruoš..

Recepto vertinimas: 4

Bulviniai rageliai su kiaulienos įdaru

Žalios bulvės sutarkuojamos, sudedamos sugrūstos virtos bulvės, kiaušinis, grietinė, pasūdoma ir viskas išmaišoma. Įdarui kiauliena sumalama, sudedamas smulkiai supjaustytas riebaluose pakepintas svogūnas, pipirai, pasūdoma. Iš bulvių masės daromi paplotėliai, uždedama paruoš..

Recepto vertinimas: 4

Jautienos buljonas „Konsome“

Jautieną nuplauti, įdėti į puodą ir užpylus 15 stiklinių vandens pastatyti ant ugnies virti. Užvirus nugriebti putas, sudėti smulkiai supjaustytas daržoves, pagal poreikį pasÅ«dyti ir ant mažos ugnies virti porą valandų. Sriubą patiekti sriubiniuose puodeliuose su įvairiais pyragaiÄ..

Recepto vertinimas: 1