Cibulynė

Nemuno B. nuotrauka (http://nemunas.livejournal.com/745.html)
Ingridientai:
1 silkė,
80 g svogūnų laiškų,
l/2 stiklinės grietinės,
1l. virinto vandens,
rūgšties,
druskos.
Gaminimas
Silkei nupjaunama galva, išimami viduriai (tik paliekami pieniai), išplaunama, suvyniojama į pergamentinį popierių ir iškepama ant žarijų arba orkaitėje. Tada išimami kaulai, silkė ištrinama pro sietelį ir užpilama virintu vandeniu. Sudėjus smulkiai pjaustytus svogūnų laiškus, parūgštinus citrinos ar acto rūgštimi, jei reikia, pasūdžius, užbalinama grietine.
Cibulynė valgoma su karštomis bulvėmis, geriausia tinka virtos su lupenomis.
Žemaičių mėgstama sriuba.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

hmm 2010-11-25 05:00:40
Cia netikra cibulyne. Is kur ziema budavo svogunu laiskai? Zemaitiska cibulyne kitokia. Uzpildas - vanduo su trupuciu acto, smulkinti svogunai ir silke susmulkinta be asaku. Pateikiama su bulvemis virtomis su lupenom. Grietines tikrai niekas nededa - nes pasninkas juk gruodzio 24 per Kucias. Paragauti galit vasara Palangos kai kuriose kavinese.

nemunas 2009-12-29 10:31:21
o del nuotraukos panaudojimo bent jau atsiklausti nereiktu?

UOGYTE 2009-02-11 19:05:08
Su kefyru skaniau...

kep 2009-01-31 11:36:08
kokioj aukstaityjoj gimei