25 rezultatų ieškant "kiekvienas"

Ispaniška (vegetariška) sriuba Gaspacho

Verdančiu vandeniu nuplikom 4 didelius pomidorus, nulupam odelę ir vieną pomidorą padedam atskirai. 2 didelius agurkus nulupam ir supjaustom mažais kubeliais, pasūdom ir paliekam 15 min. guleti. Tuo tarpu nulupam 4 skilteles česnako, supjaustom 3 pomidorus, nuplaunam petražoles ir visa tai ..

Recepto vertinimas: 4

Lašiša su šampano padažu

1. Lašišą nuplauname, nusausiname ant sugeriamojo popieriaus ir iš visų pusių pašlakstome citrinų sultimis. 2. Puode užviriname vandenį ir jame ištirpiname sultinio koncentratą. Smulkintą svogūną suberiame į puodą ir viriname 20 min. Supilame baltąjį vyną, sudedame žuvį ir vir..

Recepto vertinimas: 0

Skruzdėlynas

: Glaistas Visas mišinys išmaišomas ir užvirinamas. Tešla Tešla daroma naminių makaronų kietumo. Minkoma 1 - 1,5 val. taip, kad kočiojant nereiktų pabarstyti miltų. Tešla iškočiojama iki plonumo (permatomumo). Supjausčius į norimos formos lapelius (geriausia ..

Recepto vertinimas: 4

Piene virtas karpis

Išvalytas, nuplautas ir nusausintas karpis supjaustomas vienodo dydžio gabalais. Kiekvienas jų ištrinamas druska su kmynais bei kvapiaisiais pipirais ir 2- 3 valandas paliekamas šaltoje vietoje. Vėliau karpio gabalai nuplaunami šaltu vandeniu ir dedami į negilų emaliuotą puodą, kurio dug..

Recepto vertinimas: 0

Rusiška arbata

Arbatžolės supilamos į pašildytą indą, užpilamos verdančiu vandeniu ir paliekamos 5 minutėms, o paskui viskas supilama į arbatinuką. Kiekvienas įsipila antpilo, po to - verdančio vandens. Galima pagardinti pienu, grietinėle ar citrinos sultimis. Rusai arbat? geria kramsnodami gabalin..

Recepto vertinimas: 0

Žaliuokės savo sultyse

Paprastai žaliuokės yra labai žemėtos, todėl, prieš konservuojant, jas reikia gerai nuplauti tekančiu vandeniu. Po to jos dedamos į emaliuotą puodą, sluoksniuojant su svogūnų griežinėliais. Kiekvienas sluoksnis pabarstomas maltais kvapiaisiais pipirais, trintais lauro lapeliais ir dru..

Recepto vertinimas: 0

Bulvių ir dešros apkepas

Nuskustos bulvės supjaustomos griežinėliais, sudedamos į verdantį pasūdytą vandenį ir verdamos 3— 5 min. Paskui išgriebiamos ir nuvarvinamas vanduo. Svogūnai supjaustomi griežinėliais ir pakepinami riebaluose. Morka stambiai sutarkuojama. Dešra supjaustoma griežinėliais. Į paruo..

Recepto vertinimas: 0

Plokštainis su uogiene

Žalios bulvės sutarkuojamos, suberiami miltai, įmušami kiaušiniai, pasūdomą ir viskas gerai sumaišoma. Tešla plonu sluoksniu krečiama į riebalais išteptą keptuvę ir kepama orkaitėje. Iškepus kiekvienas plokštainis patepamas sviestu, pabarstomas cukrumi arba pertepamas uogiene. ..

Recepto vertinimas: 0

Blyneliai su braškėmis

Kiaušinių tryniai ištrinami su cukrumi, suberiami miltai ir maišant supilamas pienas. Tada sudedami išplakti baltymai ir atsargiai išmaišoma. Įkaitintuose riebaluose iškepami keturi blynai per visą keptuvę, dedami į didelę plokščią lėkštę, kiekvienas apdėliojamas perpus per..

Recepto vertinimas: 3

Įdaryti lydekos gabalai

Lydeka išskrodžiama pro pakaklę, nuplaunama, nusausinama ir supjaustoma 5 cm gabalais. Iš gabalų išimamas nugaros minkštimas (bus sunaudojamas įdarui), kiekvienas prikemšamas įdaro, gabalai patepami kiaušinio baltymu, pavoliojami miltuose ir apkepinami riebaluose. Po to jie sudedami į ..

Recepto vertinimas: 0

Vyniotas lakštinis su varške

Iš miltų ir pasūdyto vandens suminkoma vidutinio kietumo tešla (kaip skryliams). Labai gerai išminkyta tešla išmušama kočėlu ir plonai iškočiojami 1—2 keturkampiai lakštai. Kiekvienas lakštas patepamas tirpytu sviestu, uždedamas varškės įdaro sluoksnelis ir suvyniojama. Galai u..

Recepto vertinimas: 0

Veršienos kepsnys

Veršiena gerai nuplaunama, nušluostoma, iš jos išimami kaulai. 1 kg veršienos reikia 10-12 maltų kvapiųjų pipirų, šaukštelio cukraus ir šaukštelio druskos. Tokiu mišiniu mėda įtrinama ir prismaigstoma lašinukų. Lašiniai supjaustomi 3cm. ilgio ir 1cm. pločio juostelėmis ir..

Recepto vertinimas: 0

Piene virtas karpis

Išvalytas, nuplautas ir nusausintas karpis supjaustomas vienodo dydžio gabalais. Kiekvienas jų ištrinamas druska su kmynais bei kvapiaisiais pipirais ir 2-3 valandoms paliekamas šaltoje vietoje. Po to karpio gabalai nuplaunami šaltu vandeniu ir dedami į negilų emaliuotą puodą, kurio dugn..

Recepto vertinimas: 0

Avienos pjausniai su mėtomis

Marinavimo laikas 12val. Citrinos žievelę nutarkuojame, sultis išspaudžiame. Česnaką ir svogūną nulupame ir smulkiai supjaustome. Mėtas taip pat smulkiai supjaustome. Viską sumaišome, pagardiname pipirais. Mėsą patepame marinatu, sudedame į plokščią indą, pridengiame ir m..

Recepto vertinimas: 0

Prancūziškos ančių krūtinėlės

Krūtinėlių odelę nuimame. Mėsą įtriname druska ir paliekame trumpam pastovėti. Svogūnus ir česnako skilteles nulupame, smulkiai supjaustome. Sumaišome su brendžiu, sutrupintais laurų lapeliais, pipirais ir petražolėmis. Marinatą užpilame ant mėsos ir valandai padedame ša..

Recepto vertinimas: 1

Grilyje kepti viščiukai su citrininiu padažu

Viščiukus nuplauname, nusausiname ir perpjauname per pusę. Viščiukų puseles sudedame odele žemyn į aliuminines, grilyje kepti skirtas skardeles ir apibarstome maždaug ketvirtadaliu šaukštelio druskos. Kepame įkaitintame grilyje 15 minučių. Skardelė grilyje turėtų būti maždaug 15..

Recepto vertinimas: 0

Skruzdėlynas

Glaisto gaminimas. Visas mišinys išmaišomas ir užvirinamas. Tešlos ruošimas. Tešla daroma naminių makaronų kietumo. Minkoma 1 – 1,5 val. taip, kad kočiojant nereiktų pabarstyti miltų. Tešla iškočiojama iki plonumo(permatomumo). Supjausčius į norimos formos lapelius (geriaus..

Recepto vertinimas: 3

Itališka veršienos filė (Ramunės)

Švariai nuvalyta filė supjaustoma į 4-6 porcijas. Kiekviena porcija įtrinama druska ir šviežiai maltais pipirais. Kiekvienas kepsnys įvyniojamas į lašinių juostelę. Ant viršaus uždedamas šviežias šalavijų lapas ir šis paketėlis kryžmiškai apvyniojamas siūlu. Truputį apšlaks..

Recepto vertinimas: 0

Kepsneliai su kriaušėmis ir pelėsiniu sūriu (Ramunės)

Mėsą įtrinkite druska, prieskoniais ir pakepinkite aliejuje. Kriaušes nulupkite, perpjaukite pusiau, pašalinkite sėklas, sudėkite į verdantį vandenį ir keletą minučių pavirkite. Ant kiekvieno mėsos gabalėlio dėkite po pusę kriaušės, ant jų - krėskite iš 50 g sūrio, išsukto ..

Recepto vertinimas: 0

Jautienos kepsniai su čederiu

Jautienos gabalėlius pamušame ant pjaustymo lentos. Vieną jų pusę įtriname druska ir pipirais. Ant kitos pusės dedame kumpio ir sūrio, susukame ir paslegiame. Susuktą mėsą apvoliojame miltuose, pamirkome kiaušinių baltymuose ir apvoliojame duonos trupiniuose. Keptuvėje įkaitina..

Recepto vertinimas: 0

Drebučiai "Rūta"

Mėtas užpilti verdančiu vandeniu (300 g) ir palaikyti 15 min. Nupylus pasaldinti (20 g), supilti ištirpusią želatiną (10 g).Bruknes sutrinti, išspausti sultis, o luobeles, užpylus vandeniu (200 g), 15 min. pavirti. Į nuovirą dėti cukrų (50 g), supilti išspaustas sultis, ištirpusią ..

Recepto vertinimas: 0

ITALIŠKOS SALOTOS

Pekino kopusta, paprikas ir agurka supjausyti lazdelemis, pomidorus, kriauses, suri ir krabu lazdeles stambiais kubeliais. Viska sumaisyti, suberti alyvuoges.Valgant kiekvienas sau pagal skoni uzsipila alyvu aliejaus ir uzsispaudzia citrinos sulciu. (Laura Galkinaite)..

Recepto vertinimas: 2

NEKEPTAS VAISIŲ TORTAS

Sausainius permalame mesmale ir trecdali paliekame dugnui pabarstyti. Razinas nuplauname, sumalame. I razinas isspaudziame citrinos sultis ir gerai ismaisome. Nuluptus obuolius sutarkuojame smulkia tarka. Bananus supjaustome kuo mazesniais gabaleliais. Dabar paruosime dvi skirtingas mases: 1. Trecda..

Recepto vertinimas: 3

Šventinis kastinis

I dubeni dedame sviesta ir mediniu saukstu sukame. Idedame sauksta grietines ir toliau sukame, o kai susidaro kruopelytes, dubeni statome i inda su karstu vandeniu (tik nepersildykite!). Iskele is vandens dedame vel sauksta-du grietines, vel sukame. Taip kartojame, kol sudedame visa grietine. Mase t..

Recepto vertinimas: 2

Jautiena, troškinta aluje

Pasudyta, pabarstyta norimais prieskoniais jautiena, supjaustyta gabaleliais, pakepinti puode aliejuje, kol visa mesa apkeps. Atskirai vos vos apkepinti svogunus ir sudeti i puoda. Kai mesa isskirs sultis, sudeti nestorais griezineliais supjaustyta morka. Tegu visa tai pasitroskina, mazdaug pusvalan..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: kiekvienas