GUOBAO vištiena saldžiarūgščiame padaže

Ingridientai:<

300 gramų vištienos file,
50 gramų kukurūzų krakmolo (galima ir bulvių, skirsis truputį skonis),
6 valgomieji šaukštai tamsaus sojų padažo,
2,5 valgomieji šaukštai acto,
1 valgomasis šaukštas acto,
2 valgomieji šaukštai cukraus,
pusė arbatinio šaukštelio,
6 valgomieji šaukštai vandens,
1 arbatinis šaukštelis tarkuoto imbiero,
aliejaus, virtų ryžių

Marinatui:

3 valgomieji šaukštai tamsaus sojų padažo,
1 valgomasis šaukštas acto,
2 valgomieji šaukštai cukraus,
pusė arbatinio šaukštelio imbiero

Padažui:

3 valgomieji šaukštai tamsaus sojų padažo,
1,5 valgomieji šaukštai acto,
2 valgomieji šaukštai cukraus,
pusė arbatinio šaukštelio imbiero

Gaminimas

Supjaustome griežinėliais vištienos file, sudedame į indą ir užpilame paruoštu marinatu ir pastatome į saldytuvą 2-3 valandoms.

Prasimarinavusią vištiena užberiame dalimi krakmolo, kad ji apsivoliotų jame. Į įkaitusią keptuvę suberiame apvoliotus griežinėlius ir kepame kol pagels. Tuo tarpu jau sumaišyta padažą supilame į kitą keptuvę ir paverdame kol pradeda burbulioti. Įberiame 1/4 dalį šaukštelio krakmolo ir pamaišome. Turi gautis kisieliaus konsistensija.

Į paruoštą lėkštę suberiame traškius vištienos gabalėlius ir užpilame padažu. Tiekiame kartu su virtais ryžiais.

Pagaminamos 4 porcijos

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Henrikas 2015-01-18 15:04:37
Viskas labai skanu. Siek tiek maziau naudociau sojos. Ir gaminciaus daugiau padazo. Nes norisi juo pasidengti visa vistiena. Beje sojos gal maziau deciau i marinata, nes jos skonis dominuoja mesoje, o ne padaze... Siaip SUPER!

Simona 2013-09-02 20:35:28

karol 2012-09-01 15:04:35
Tai ka tiksliai reikia daryti su tuo vandeniu gal galit pasakyt?;]

Eva 2011-07-26 16:25:11
Jau pirma syki gavosi labai skaniai, tik truputeli padauginau krakmolo apkepant vistiena. Antraji syki dejau maziau cukraus ir sojos padazo, gavosi isties labai skaniai :) Puikus receptas!

Justin 2011-06-23 22:17:56
Sita vistiena valges jau labai senai esu dares ir pats gaunasi viskas puikiai, is pirmo karto nepasidariau kaip pridera, bet antru kartu kaip kinietis butu padares isejo. O rekti visi lietuviai moka Jum visiems turi buti viskas po snukiu pakista, saukiat rekiat ant zmogaus, suklysta net ir genijai, tad pacanai ir lietuviu " profesoriai " nusiramonkit, ruoskit ne karta ir iseis. Super vistiena. Siulyciau visiem isbandyti.

Jurgita 2011-04-26 16:02:09
Geras receptukas - vistiena labai patiko. Pats receptas netikslus, bet viska galima suprast ir patiem :) Tik 4 personos turbut nelabai pavalgytu. Mums buvo taip skanu, kad suvalgem dviese :))
Tik man padaze tas krakmolas jautesi ir pats padazas nesigavo tirstas.

Milda 2011-03-06 21:55:49
Labai aciu uz recepta.Labai skaniai gavosi:)tokiu daugiau receptu:)

jucka 2011-02-23 19:27:28
super patiekalas, tik rieketu parasyti , kad krakmola deti jau ismaisyta vandenyje, nes kitaip nesugaus.

Tu 2011-01-23 02:14:26
Fail sitas receptas! Ismok receptus rasyt LIETUVISKAI! Net neparasyta kur ta vandeni det o jau apie skoni as is vis tyliu nieko bjauresnio neesu valgius!

yha 2010-10-25 02:32:55
zjbs patekalas

nika 2010-09-17 04:08:20
i recepta ieina net puse arbatinio saukstelio..hm..kazi aliuminis jis turi but ar sidabrinis..ir kur ji det? i padaza? dantims nekenkia?

gal persiskaitom ka parasom pries dedant i neta kita karta..

Gile 2010-09-06 01:59:49
Nu puikus receptukas. Nnenusivyliau...
Aciu

laura 2010-05-08 07:43:01
tikrai labai skanu,viskas paprasta ir aisku.pasibarstem sezamu :) gaminsiu ne karta

Si 2010-04-16 04:23:42
o kur ta vandeni deti? i padaza? (6 valg. saukstai vandens) kaip nervina kai raso recepta ir su visokiom klaidom, tai kam deti jei nesugebi aprasyti. ka?

Gelme 2010-01-20 14:19:59
Sveikos , receptas tai labai neblogas 3 kart dariau.
Vienintelis dalykas kuris man nepavyksta yra padaryti padaziuka tirsta , bet su laiku situacija taisos :)

Viskas yra puiku , skonis toks koks buna restorane , o del sezamo , juk foto is neto ir tiek tai uzsidekit kam jo truksta .
receptas geras, paparastas ir nereikalauja ipatingo pasiruosimo nes visko visada yra virtuveje , nereik nei medaus pirkti kurio as apalmai nemegstu taip akd jei aks norit yra nete ir "naglesniu" variantu :)

as 2009-12-12 17:16:36
Nuotraukoj matosi sezamas, tai kur jis recepte??

Lai 2009-10-26 03:50:10
A ko jus visi Lina uzsipuolet ir dar vista isvadinot? Ji teisingai pastebejo, recepte yra klaida. Sudejus marinato 1 sauksta acto ir padazo 1,5 sauksto viso gaunasi 2,5 (tiek visi suskaiciavom). O dabar ziurim bendra ingredientu sarasa : 2,5 valg. saukstai acto ir sekancioj eilutej papildomas 1 valg. saukstas acto ;) Taigi, didieji skaiciuotojai, kiek viso? Ar tik ne 3,5?

povaras to lina 2009-10-16 14:04:34
kaip cia suprast? kaip cia suprast? skaiciuot ismok. marinatui 1 valg. saukstas acto + padazui 1,5 valg. saukstai acto = 2,5 valg. saukstai acto. ir skaityt ismoka akla vista tu!!! p.s. skanus receptukas

alma 2009-10-13 10:05:37
O kaip tada daromas padazas?

no name 2009-10-07 17:47:08
Nesamone visiska, padazas ne taip daromas...

loreta 2009-08-31 17:26:20
cia tas 6 valg. saukstai vandens i padaza kaip supratau?

Laura 2009-08-07 13:20:37
aishku galima su citrinu sultim..tik skonis..GANETINAI skirsis...bandzhiau man nepatiko.nes citrina turi skoni..permusha viska ka i ja idesi....o juk imbieras irgi turi buti..tad...NETINKA..mano man

Laura 2009-08-07 13:13:58
Actas beje papraschiausias..kuris randamas pardoj..ty Obuoliu....(man skaniausiais)....beje su ryzhiu..kaip ir (tvi) pasake...skaniausias.nes igija saldoka skoni.jei kaas randa..shaunu..bet proporciju

Laura 2009-08-07 13:11:25
Merginos ka jus nematot....kad marinatui tiek acto reikia..o padazhui tiek..marinatui reikia 1valg shaukshto..o padazhui 1,5 shaukshto..VISO GAUNAS 2,5..ale ot...SKAITYTI reikia...

tvi 2009-08-06 21:42:02
galima, taip pat galima cukru pakeisti medumi, tik tada proporcijos butu visai kitos, jau nekalbant apie kitoki skoni. Beje, nerasoma, koks actas - su ryziu actu gaunasi saldokas skonis...

as 2009-08-05 09:08:17
kam gadinti vistiena actu?ar negalima yspausti citrinos sulciu ?

nile 2009-07-30 17:02:07
ir as nesuprantu to acto ir puse arbatinio saukstelio?..

kriste 2009-07-13 19:05:33
Man gavosi saldziai surus padazas, cia tikriausiai nuo sojos, gal yra koks specialus sojos padazas? nes pagal recepta padarius padaza buvo neymanoma valgyti...vistiena gavosi gerai.

Lina 2009-06-11 09:04:24
2,5 valg. saukstai acto
1 valg. saukstas acto
Kaip cia suprast?