25 rezultatų ieškant "tryniai"

Lenkiška grybų sriuba su perlinėmis kruopomis

Kruopas išvirti šiek tiek pasūdytame vandenyje ir nusunkti. Susmulkintas prieskonines daržoves ir išmirkytus grybus truputį patroškinti svieste, paskui sudėti į sultinį ir išvirti. Kiaušinių trynius sumaišyti su grietine , trupučiu sultinio ir rūgščiomis sultimis. Į šį mišin..

Recepto vertinimas: 0

Kiaušinių užkandis

Kiaušinius išilgai perpjovus, išimami tryniai. Pusdubenyje tryniai sutrinami, suamišomi su grietine, įdedama garstyčių ir krienų pagal skonį,sudedamos sutrintos bulvės ir džiūvėsiai, pasūdoma, įberiama pipirų, masė išsukama iki purumo. Gauta masė šaukštu sudedama kūgio pavidal..

Recepto vertinimas: 0

Makedoniška chalva

Paskrudinus keptuvėje l stiklinę cukraus, supilama į aliejumi išteptą skardą. Sustingęs cukrus susmulkinamas, riešutai sumalami. Tryniai ištrinami su likusiu cukrumi, sudedamas sviestas ir išsukama iki purumo. Indas su kremu įstatomas į karštą vandenį ir kremas plakamas, kol sutiršt..

Recepto vertinimas: 0

Tortas „Obuoliukas“

Sviestas išsukamas, į jį sudedami ištrinti tryniai su cukrumi. Želatina 40 minučių brinkinama ir ištirpinama 1 stiklinėje skysčio. Obuoliai nuplaunami, nusausinami ir, išėmus sėklalizdžius, sutarkuojami tiesiog į išsuktą sviesto ir trynių masę. Maišant sudedami kiti priedai, tar..

Recepto vertinimas: 0

Kavos tortas

Trynius ištrinti su cukrumi, įpilti citrinos, gerai išplaktus baltymus, miltus ir atsargiai sumaišyti. Tortinę iškloti popieriumi (rato formos), patepti sviestu ir supilti tešlą. Kepti įkaitintoje orkaitėje 40-45 min., geriausiai dieną preieš ruošiant tortą. Indelyje užplikyti stipri..

Recepto vertinimas: 4

Vaisių tortas

Iš nurodytų produktų išminkyti tešlą ir pusei valandos įdėti į šaldytuvą. Atšaldyta tešla iškloti tortinės šonus ir dugną, Kepti stipriai įkaitusioje orkaitėje (250 laipsnių). Sviestą ištrinti su cukrumi, įdėti trynius ir likusius kremo produktus, išmaišyti. Kremo pridėti..

Recepto vertinimas: 0

AGUONŲ TORTAS

Aguonos užplikomos verdančių vandeniu, nusunkiamos ir 2-3 kartus sumalamos mėsmale. Baltymai išplakami iki standžių putų pabarstant kapotais riešutais bei aguonomis. Tryniai išsukami su cukrumi, suberiami prieskoniai, razinos. Plaktus baltymus atsargiai išmaišome su tryniais. Tešla suk..

Recepto vertinimas: 0

Kepta veršiena su kiaušinių padažu

Veršiena 2-3 val. pamirkoma piene, nusausinama, įtrinama druska, sumaišyta su prieskoniais, ir kepama orkaitėje įdėjus truputį riebalų, palaistant sultimis. Prieš baigiant kepti kelis kartus užpilama paruoštu kiaušinių padažu ir apkepinama, kol parusvės. Padažui miltai pakepina..

Recepto vertinimas: 0

Kepti obuoliai su vaniliniu padažu

Obuoliai nulupami, siauru peiliu atsargiai išimami sėklalizdžiai. Tuštuma užpildoma kapotu obuoliu, sumaišytu su cukrumi ir cinamonu. Paruošti obuoliai sustatomi į skardą ant pergamentinio popieriaus, iškepami ir atšaldomi. Sustatyti į lėkštę jie užpilami padažu. Padažui tryn..

Recepto vertinimas: 5

Pagerintas pyragas

Į pašildytą pieną supilamos išleistos su dalimi cukraus mielės, suberiama pusė miltų ir išmaišoma. Tešlos paviršius storai apibarstomas miltais, šiltai uždengiama ir paliekama šiltoje vietoje, kad pakiltų, įdėjus mažiau mielių ir kambario temperatūroje laikoma tešla pakyla pe..

Recepto vertinimas: 0

Bandelės

Tešla gaminama kaip pagerintam pyragui, tik truputį kietesnė. Varškė gerai ištrinama, sudedami su cukrumi ištrinti tryniai, suberiamas vanilinis cukrus ir gerai išmaišoma. Aguonos nuplaunamos, išbrinkinamos karštame vandenyje, nusunkiamos ir sumalamos mėsmale arba sutrinamos. Sviestas ..

Recepto vertinimas: 5

Sluoksniuotas pyragas

Margarinas išsukamas, įmušami tryniai, suberiamas miltinis cukrus ir gerai išmaišoma. Tada supilama soda, sumaišyta su grietine, ir miltai. Užminkoma tešla. Atskiriamas 1/3 tešlos, į ją suberiama kakava ir gerai suminkoma. Visa tešla 1—2 val. laikoma šaldytuve. Prieš kepant 2/3..

Recepto vertinimas: 0

Lietiniai žagarėliai

Tryniai ištrinami su cukrumi, suberiami miltai, supilama degtinė ir gerai išplakama. Tešla tirštoka. Į įkaitintus riebalus tešla pilama šaukštu įvairiai iškraipant. Išverdama iš vienos, paskui iš kitos pusės. Ant išgriebtų žagarėlių užbarstoma miltinio cukraus. ..

Recepto vertinimas: 0

Tortas „Napoleonas"

Ant virtuvinės lentos paberiami miltai, užbarstoma druskos, padarius duobutę, supilama grietinė, įmušamas kiaušinis, padedamas atšaldytas supjaustytas sviestas ir šaltoje patalpoje kapojama, kol tešloje nelieka sausų miltų. Tada tešla suspaudžiama, padedama ant lėkštės ir, prideng..

Recepto vertinimas: 4

Morkų sausainėliai

Tarkuotos morkos užpilamos cukrumi ir palaikomos 4 valandas. Paskui imami kiaušinių tryniai, suberiami miltai, sumaišyti su kepimo milteliais, cinamonas, vanilininis cukrus. Iš tešlos daromi nedideli rutuliukai ir kepami ant riebaluotos skardos vidutinio karštumo orkaitėje 10 minučių. Sa..

Recepto vertinimas: 0

Velykinis tortas

Į miltus, pabertus ant lentos, burokine tarka tarkuojamas per naktį šaldytuve laikytas margarinas. Ant viršaus sudedama visa grietinė, 2 tryniai, supilamos citrinos sultys, suberiamas vanilinis cukrus, tada tešla kapojama dideliu peiliu, stumiant nuo šonų į vidurį. Taip maišoma, kol vis..

Recepto vertinimas: 2

Kūčiukai su priedais

Tryniai ištrinami su cukrumi, sudedamas ištirpintas sviestas, nuplikytos ir sugrūstos aguonos. Viską gerai išsukus, dedama grietinė, truputis druskos, miltai ir užminkoma tešla (jei ji bus labai kieta, reikia įpilti truputį pieno). Baigiant tešlą minkyti, įberiama prieskonių (vanilin..

Recepto vertinimas: 0

Įdaryti krepšeliai (foto)

Mėsa, paprika, poras supjaustomi mažais gabalėliai, sumaišomi su majonezu ir sudedami į krepšelius. Puošiama petražolėmis. Kiaušinio tryniai sutrinami šakute, sumaišomas su lydytu sūriu. Masė sudedama į krepšelius. Puošiama pomidorų gabaliukais. ..

Recepto vertinimas: 3

Bajoriška svogūnų sriuba (Viktoro)

Duona (gali būti sužiedėjusi) užtepama sviestu ir padžiovinanma orkaitėje. Svogūnai supjaustomi ir patroškinami likusiame svieste. Svogūnai užpilami 1,5 ltr. vandens, sudedama duona ir verdama apie 0,5 val. Pagardinama druska ir pipirais. Sriuba pertrinama pe sietelį, susedami tryniai i..

Recepto vertinimas: 0

Biskvitiniai dubenėliai su braškių kremu

Tryniai išsukami su cukrumi, baltymai išplakami, sudedami į trynių masę, suberiami miltai ir atsargiai išmaišoma. Masė šaukštu pilama į sviestu pateptą skardą 3 mm sluoksniu, formuojant paplotėlius. Kepama 200 laipsnių kaitroje 8-10 min. Karšti paplotėliai dedami ant apverstų sti..

Recepto vertinimas: 4

Žydiški pyragėliai su varške

Miltus supilkite į dubenį, padarykite juose duobutę, suberkite cukrų, druską, sudėkite 2 kiaušinio trynius, pienu atskiestas mieles ir gabaliukais supjaustytą sviestą. Viską gerai išmaišykite, greitai suminkykite rankomis. Iš tešlos padarykite rutulį ir 12 valandų palaikykite šald..

Recepto vertinimas: 3

MORKŲ SAUSAINIAI

Tarkuotos morkos uzpilamos cukrumi ir palaikomos 4 valandas. Paskui imusami kiausiniu tryniai, suberiami miltai, sumaisyti su kepimo milteliais, cinamonas, vanilininis cukrus. Is teslos daromi nedideli rutuliukai ir kepami ant riebaluotos skardos vidutinio karstumo orkaiteje 10 minuciu. Sausainius g..

Recepto vertinimas: 2

KAVOS TORTAS

Trynius istrinti su cukrumi, ipilti citrinos, gerai isplaktus baltymus, miltus ir atsargiai sumaisyti. Tortine iskloti popieriumi (rato formos), patepti sviestu ir supilti tesla. Kepti ikaitintoje orkaiteje 40-45 min., geriausiai diena preies ruosiant torta. Indelyje uzplikyti stipria kava, pasaldin..

Recepto vertinimas: 0

AGUONŲ TORTAS

Aguonos uzplikomos verdanciu vandeniu, nusunkiamos ir 2-3 kartus sumalamos mesmale. Baltymai isplakami iki standziu putu pabarstant kapotais riesutais bei aguonomis. Tryniai issukami su cukrumi, suberiami prieskoniai, razinos. Plaktus baltymus atsargiai ismaisome su tryniais. Tesla sukreciama i dvi ..

Recepto vertinimas: 3

SENOVINIS ALUS

Alus su duona verdami 3 min. Duona isimama, dedamas sviestas ir uzverdama. Tryniai istrinami su druska. I karsta alu supilama grietinele irsudedami kiausiniu tryniai, dar truputi pasildoma.Senovinis alus patiekiamas karstas ir keramikiniuose bokaluose...

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: tryniai