Makedoniška chalva


Sudėtingumas: 2
Ingridientai:
1.125 g riešutų,
2.100 g sviesto,
3.400 g cukraus,
4.3 tryniai,
5.25 g kakavos miltelių.
Gaminimas:
Paskrudinus keptuvėje l stiklinę cukraus, supilama į aliejumi išteptą skardą. Sustingęs cukrus susmulkinamas, riešutai sumalami. Tryniai ištrinami su likusiu cukrumi, sudedamas sviestas ir išsukama iki purumo. Indas su kremu įstatomas į karštą vandenį ir kremas plakamas, kol sutirštėja. Nuėmus nuo ugnies, supilama kakava, maišant ataušinama, supilamas paskrudintas cukrus ir riešutai. Masė gerai išmaišoma, užtepama ant vaflio ir, uždengus kitu vafliu, paslegiama. Sustingusi chalva supjaustoma kvadratėliais.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!