Tortas „Napoleonas"

Ingridientai:
700g miltų,
1/2kg sviesto (galima perpus su margarinu),
1 kiaušinis,
4 šaukštai grietinės,
5g druskos.

Virtam vaniliniam kremui:
1/2kg sviesto,
120g miltų,
350g cukraus,
1 stiklinė pieno,
2 tryniai,
1 pakelis vanilinio cukraus (kai kurios šeimininkės kremą parūgština spanguolių arba citrinos sultimis).
Gaminimas
Ant virtuvinės lentos paberiami miltai, užbarstoma druskos, padarius duobutę, supilama grietinė, įmušamas kiaušinis, padedamas atšaldytas supjaustytas sviestas ir šaltoje patalpoje kapojama, kol tešloje nelieka sausų miltų. Tada tešla suspaudžiama, padedama ant lėkštės ir, pridengus skepetėle, atšaldoma. Po poros valandų iš tešlos iškočiojami 3 vienodo dydžio papločiai, perkeliami į vandeniu suvilgytą skardą, subadomi šakute ir kepami karštoje krosnyje, kol pagelsta. Iš skardos išimami, kai atšąla.

Kremui skirtas sviestas ištirpinamas puode, beriami miltai ir maišant pakaitinama, kol miltai pradeda gelsti. Atskirai užvirinamas pienas su cukrumi ir supilamas į sviestą, smarkiai maišant. Dar kiek pakaitinus, nukeliama nuo ugnies ir mediniu šaukštu sukama, kol kremas atšąla. Tada po vieną mušami tryniai ir gerai išsukama. Kartu po truputį pilamos sultys bei vanilinis cukrus ir sukama, kol kremas pasidaro purus.

Atšalę papločiai pertepami kremu ir palaikomi porą valandų paslėgti. Tada kremu aptepami nulyginti torto šonai ir viršus. Šonai apklijuojami trupiniais. Ant viršaus pro šabloną dviejų spalvų trupiniais išbarstomi įvairūs ornamentai, gėlės.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!