Tortas „Obuoliukas“


Sudėtingumas: 2
Ingridientai:
1.150 g forminių sausainių,
2.500 g obuolių (šviežių),
3.150 g sviesto,
4.2 tryniai,
5.2 šaukštai želatinos,
6.0,5 stiklinės razinų,
7.100 g riešutų,
8.1 stiklinė cukraus,
9.3 stiklinės sulčių ar skystis nuo kompoto,
10.3 žali arba konservuoti obuoliai.
Gaminimas:
Sviestas išsukamas, į jį sudedami ištrinti tryniai su cukrumi. Želatina 40 minučių brinkinama ir ištirpinama 1 stiklinėje skysčio. Obuoliai nuplaunami, nusausinami ir, išėmus sėklalizdžius, sutarkuojami tiesiog į išsuktą sviesto ir trynių masę. Maišant sudedami kiti priedai, tarkuoti (smulkinti) sausainiai, razinos, riešutai, pabaigoje supilama tirpinta želatina ir visos sultys arba skystis nuo kompoto. Paruošta torto masė sukrečiama į sandarią formą, prieš tai ją perpylus vandeniu ir pabarsčius cukrumi. Tortas šaldomas 3 valandas. Išvertus iš formos, puošiamas blanširuotais (nuplikytais, kad netamsėtų) arba konservuotais obuoliais iš kompoto. Puošti tinka įvairiomis uogomis, kitais vaisiais. Skanaus!

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!