25 rezultatų ieškant "sviestas"

Žemaitiškas kastinys

Žemaitiškas kastinys - lengvas valgis iš grietinės bei sviesto su prieskoniais. Valgytas dažniausiai pasninkų ir talkų dienomis su karštomis bulvėmis ar duona.Į molinį dubenį sudedamas sviestas, šaukštas grietinės ir, įstačius į karštą vandenį, sukama mediniu šaukštu. Kiek pa..

Recepto vertinimas: 3

Namie ruošti kibinai, pyragėliai su mėsa

Sudedame margariną, sudedame grietinę ir 2 kiaušinius. Viską sumaišome, įpilame miltų ir viską suminkome. Kol gaunasi minkoma tešla ir turėkite omenyje, kad tešlą reikia minkyti greitai nes sviestas ar margarinas greitai tirpsta ir atrodo, kad reikia vis daugiau ir daugiau miltų. Tešl..

Recepto vertinimas: 4

Daniškas kumpis

4 asmenims 1,5 stiklinės sultinio užpilama ant kapoto svogūno ir lėtai verdama, kol sultinio lieka apie stiklinę. Tada sultinys nukošiamas į pomidorų tyrę. Pridedama pipirų, pagal skonį druskos, truputį pavirinus įpilama ½ stiklinės grietinės ir dar 10 min. letai pakaitinama. Ant vi..

Recepto vertinimas: 0

Silkių sviestas

Silkę mirkykite piene 7 valandas. Po to išimkite kaulus, sutrinkite žuvį. Sviestą išsukite, kad suminkštėtų, sudėkite trintą žuvį, garstyčias ir labai gerai išplakite. Skanaus! ..

Recepto vertinimas: 0

Salotos "Mimoza"

Kepimo skardą iškloti folija, patepti riebalais, pabarstyti miltais. Žuvies filė nereikia smulkinti. Tiesiog dėti į foliją ir kiekvieną gabalą apšlakstyti citrinos sultimis, pabarstyti druska bei pipirais. Ant žuvies sudėti smulkiai supjaustytus grybus, supilti baltąjį vyną, užlank..

Recepto vertinimas: 4

Daržovės prie visko

Farša su prieskoniais dedame į keptuvę su trupučiu vandens ir patroskiname. Kitoje keptuvėje atšildome daržoves, pabarstome prieskoniais, patroškiname, jei reikia įpilame šiektiek vandens,prieš pabaiga įdedame gabalėlį sviesto. Išsitroškinus daržovėms sudedame faršą. Atskirai su..

Recepto vertinimas: 0

Obuolių pyragas pagal Jūratę

Nuskuti ir supjaustai obuolius, pašlakstai citrinos sultimis, suberi cukrų, cinamoną. Tešla dar paprasčiau. Sumaišai miltus su cukrumi ir kepimo milteliais, įtarkuoji atšaldytą sviestą, o tada visą mišinį trini tarp delnų, kol gaunasi toks lyg ir purus smėliukas. Kartais, ..

Recepto vertinimas: 3

Viščiukas tanduri greituoju būdu

Vištos galūnėms nuimkite oda, poodinius riebalus bei kelis kartus įpjaukite (tik nepersistenkite, nes reikės dar ir ant iešmo maut). Dubenyje sumaišykite druska, pasta, česnaką, jogurtą ir citrinos sultis iki vientisos mases. Duokite šitą masę pauostyti namiškiams, kad jiems prasid..

Recepto vertinimas: 0

Kakavinis kolos pyragas

Miltai ir cukrus suberiami į dubenį. Ištirpinamas sviestas, supilama kola (dietinė netinka), pakaitinama iki užvirimo, atvėsinama, supilama į miltų ir cukraus mišinį ir gerai išplakama. Tada supilamas rūgpienis, išplakti kiaušiniai, soda, vanilė. Viskas gerai išmaišoma.Sudedami zef..

Recepto vertinimas: 3

Vištienos kukuliai

Mėsa sumalama kartu su piene išmirkytu ir nuspaustu pyragu, įmušamas kiaušinis, sudedami prieskoniai, sviestas, pasūdoma, gerai išmaišoma ir jei masė tiršta, atskiedžiama grietinėle. Daromi vydutinio dydžio kukuliai ir verdami nedideliame vandens kiekyje su prieskoniais bei prieskonin..

Recepto vertinimas: 0

Šokoladiniai sumuštiniai

Šokoladinis sviestas (arba paprastas sviestas su cukrumi ir kakava) išsukamas, supilamas šiltas pienas ir storai aptemapas ragaišis, balta duona arba sausainiai, ant viršaus uždedamas plonytis obuolio griežinėlis, ant jo - pusė arbatinio šaukštelio varškės arba plaktos grietinėlės ir..

Recepto vertinimas: 0

Cepelinai

Vieną kilogramą bulvių švariai nuplauname ir išverdame su lupena, ataušiname ir sumalame mėsmale. Likusias bulves nulupame ir sutarkuojame smulkia tarka. Tarkius išspaudžiame per merliuką, kuo sausiau. Bulvių sultims duodame pastovėti, kad nusėstų krakmolas. Tada sultis nupilame ..

Recepto vertinimas: 4

Kaimiški spagečiai

Kruopsčiai nuplautus porus supjaustykite griežinėliais. Morkas, svogūnus ir salierus supjaustykite kubeliais. Dideliame puode užvirinkite 2 litrus pasūdyto vandens, įpilkite saukstą aliejaus, sudėkite spagečius ir virkite 10 minučių. Po to perliekite saltu vandeniu, nuvarvinkite ir ismai..

Recepto vertinimas: 5

Didžkukuliai, cepelinai

Nuskustos bulvės sutarkuojamos, nusunkiamos. Skystis neišpilamas, bet laukiama, kol nusės krakmolas. Kai krakmolas nusėda, skystis nupilamas, o krakmolas užpilamas stikline karšto pieno arba vandens. Virtos bulvės sumalamos mėsmale. Virtos, žalios bulvės ir užplikytas krakmolas suma..

Recepto vertinimas: 4

Grybų sriuba

Grybai supjaustomi nedideliais gabalėliais, apvirinami atskirame puodelyje, nusunkiami ir sudedami į verdantį vandenį. Kiek pavirus, sumetamos supjaustytos bulvės, dedama lauro lapelių, pipirų, pasūdomą, bulvėms suminkštėjus, supilamas aliejus arba sudedamas sviestas ir dar užvirinama..

Recepto vertinimas: 0

Svočios pyragas (karvojus)

Tešla paruošiama kaip pagerintam pyragui, suvartojant pusę sviesto. Jeigu ji esti per kieta, minkant įpilama pašildytos grietinėlės. Iš pakilusios tešlos iškočiojamas piršto storumo pailgas lakštas, patepama minkštu sviestu, užbarstoma razinomis ir suvyniojamas ilgas volelis, iš ku..

Recepto vertinimas: 1

Tortas „Napoleonas"

Ant virtuvinės lentos paberiami miltai, užbarstoma druskos, padarius duobutę, supilama grietinė, įmušamas kiaušinis, padedamas atšaldytas supjaustytas sviestas ir šaltoje patalpoje kapojama, kol tešloje nelieka sausų miltų. Tada tešla suspaudžiama, padedama ant lėkštės ir, prideng..

Recepto vertinimas: 4

Kaimiškas tortas

Miltai, supjaustytas atšaldytas sviestas ir druska kapojama ant stalo, pamažu pilant grietinę, kol nelieka sausų miltų. Tešla suspaudžiama į 3 gabalus ir atšaldoma. Paskui iškočiojami 3 papločiai, iškepami vandeniu suvilgytoje skardoje ir ten pat atšaldomi. Kremui sviestas gerai ..

Recepto vertinimas: 0

Džiūvėsėlių padažas

Džiūvėsėliai pakepinami 20 g sviesto, kol parusvės, sudedamas likęs sviestas, supilamos citrinos sultys, sudedama nutarkuota citrinos žievelė, pasūdoma ir viskas išmaišoma, atskiedžiama sultiniu ir pakaitinama. ..

Recepto vertinimas: 0

Vyniotas lakštinis su varške (Jūratės)

Iš miltų, pieno suminkoma vidutinio kietumo tešla (kaip skryliams). Labai gerai išminkyta tešla plonai iškočiojama. Daromi 1-2 lakštai. Paviršius patepamas tirpdytu sviestu, uždedamas varškės įdaras ne iki pat kraštų. Tešlos kraštus užlenkus suvyniojama. Galai sulipdomi plaktu ki..

Recepto vertinimas: 0

Lazanija su pievagrybiais ir Bechamel padažu (foto)

Gilesnėje keptuvėje ištirpinamas sviestas. Jame pakepinamas svogūnas, sutarkuota morka, susmulkintas česnakas. Daržovėms apkepus, sudedamas faršas, susmulkinti grybai. Viskas šiek tiek apkepama. Tuomet įpilama pusė stiklinės balto vyno, tiek pat vandens ir 3 valgomieji šaukštai pomid..

Recepto vertinimas: 4

Migdolų - kavos tortas

Migdolus (jei jie nemalti) tešlai smulkiai sumalkite. Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Keturis trynius su citrinos cedra sudėkite į dubenėlį. Du trynius palikite įdarui. Trynius su citrinos cedra išsukite iki puraus kremo (geriausia mikseriu). Įmaišykite pusę kiekio maltų mi..

Recepto vertinimas: 0

Plikyti pyragaičiai su vaniliniu sviestiniu kremu

250 ml vandens užvirinti su sviestu bei druska. Sviestas turi ištirpti. Suberti miltus ir maišyti, kol susiformuos tešlos gniužulas. Tešlą kaitinti, kol ant puodo dugno susidarys baltų apnašų sluoksnis. Tuomet sudėti į dubenėlį. Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Kiaušini..

Recepto vertinimas: 1

ŠLIŽIKAI (KŪČIUKAI)

Tryniai istrinami su cukrumi, sudedamas istirpintas sviestas, nuplikytos ir sugrustos aguonos. Viska gerai issukus, dedama grietine, truputis druskos, miltai ir uzminkoma tesla (jei ji bus labai kieta, reikia ipilti truputi pieno). Baigiant tesla minkyti, iberiama prieskoniu (vanilino, malto cinamon..

Recepto vertinimas: 4

Triufeliai

Margarina arba sviesta sumaisyti su miltais. Iskocioti. Padaryti formeles ( paprastai rutuliukai ) ir deti i skarda. Kepti apie 2025 min., tol kol truputi patamses. Iskepus isimti skarda, palaikyti apie 1 min. Per ta laika ( galima ir anksciau ) sumaisyti kakava su cukraus pudra. Sausainius supilti ..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: sviestas