Kaimiškas tortas

Ingridientai:
Pusiau sluoksniuotai tešlai:
900 g miltų,
500 g sviesto,
200 g grietinės,
druskos.

Sviestiniam vaisiniam kremui:
50O g sviesto,
200 g serbentų,
spanguolių uogienės arba drebučių,
1 nepilnas indelis kondensuoto pieno (300 g),
1 citrinos sultys ir žievelė.

Papuošimui:
100g miltų,
25g sviesto,
30g grietinės,
1 trynys,
miltinio cukraus užbarstymui,
riebalų virimui,
50g šokolado.
Gaminimas
Miltai, supjaustytas atšaldytas sviestas ir druska kapojama ant stalo, pamažu pilant grietinę, kol nelieka sausų miltų. Tešla suspaudžiama į 3 gabalus ir atšaldoma. Paskui iškočiojami 3 papločiai, iškepami vandeniu suvilgytoje skardoje ir ten pat atšaldomi.
Kremui sviestas gerai išsukamas. Sukant toliau po truputį pilamas kondensuotas pienas, dėdama uogienė ir citrinos rūgštis bei žievelė. Sukama, kol masė pasidaro puri. Jei uogienė per skysta, prieš vartojant pavirinama.

Iš papuošimui skirtų produktų suminkoma tešla, kočėlu gerai išmušama vis lankstant tešlos kraštus į vidų, kol atsiranda oro pūslelių, 1 val. laikoma pridengta šaltoje vietoje. Iš jos iškočiojamas 2 mm storio lakštas ir ratuku, formelėmis arba aštriu peiliu išpjaustomi lapeliai, gėlytės, juostelės ir kt. Išverdama įkaitintuose riebaluose ir pabarstoma miltiniu cukrumi.

Sluoksniuotos tešlos papločiai pertepami atšaldytu kremu ir ranka suspaudžiami. Aplyginti šonai ir viršus aptepami tuo pačiu kremu, šonai apklijuojami trupiniais. Viršus apšlakstomas tirpytu šokoladu ir puošiamas riebaluose virtais sausainėliais.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!