Obuoliniai sausainiukai

Ingridientai:
2 dideli obuoliai
pakelis sviesto
2 šaukštai grietinės
miltų tiek, kad galima būtų tešla kočioti
1 kiaušinis
pora šaukštų cukraus
žiupsnelis druskos
truputį cinamono (galima ir be jo)
cukraus pudra
Gaminimas
Obuolius reikia nuvalyti t.y nulupti ir išimti sėklas, paskui supjaustyti į nelabai stambias skilteles. Na, jei obuoliai dideli tai bus iš vieno kokių 15 skiltelių. Taip juos supjausčius užpilkite cukrumi ir cinamonu ir palikite 5 min pastoveti.
Tešla: Sviestas turi būti sušalęs, nes jį reikia sutarkuoti, į sutarkuotą sviestą dėti grietinę, druską ir kiausini. Įberti žiupsnelį druskos ir viską gerai išmaišyti, tada dėti miltų tiek, kad tešla gerai kočiotųsi, bet nebūtų per kieta. Padarius tešlą įdėkite 10 - 15 min į šaldymo kamerą. Kai tešla pašals, pradėkite kočioti ir padarykite iš tešlos tokis juosteles ir vyniokite aplink obuolio skiltelę, turi gautis, kaip ragelis.
Kepimo skarda patepkite lb nedideliu kiekiu riebalu, kadangi sausainiuose yra sviesto ir kepkite, kol apskrus. Iškeptus sausainius apibarstykite cukraus pudra... Labai skanu! (Rima)

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!