25 rezultatų ieškant "sultin"

TRINTA MORKŲ SRIUBA

Morkos nuskutamos, gerai nuplaunamos ir susmulkinamos griezineliais. Sudetos i darzoviu sultini, jos uzvirinamos ir 30 minuciu paverdamos uzdengtame puode. Istroskintos morkos pertrinamos per sieteli. Miltai sumaisomi su dviem saukstais sviesto ir suminkomas kukulis. Jis idedamas i sriuba ir isplaka..

Recepto vertinimas: 5

FLIAKAI (SKRANDINUKĖ)

Skrandis gerai isplaunamas keliuose vandenyse. Skrandis uzplikomas verdanciu vandeniu ir greitai valoma vidine, grubleta puse, kol nusiims zalsvai rudos spalvos pleve. Skrandis turi buti visiskai baltas.Isverdamas sultinys is avienos kaulu. Skrandis dedamas i sultini ir verdamas 40-50 min. Morkos, s..

Recepto vertinimas: 0

MEDKIRČIŲ SRIUBA

Zirniai ir pupos suberiami i sultini ir verdama, kol pupos ir zirniai bus minksti. Is maltos mesos, pridejus prieskoniu ir druskos, padaromi kukulaiciai, isverdami atskirai ir sudedami baigiancia virti sriuba. Jeigu sriuba per tirsta, galima atskiesti skysciu, kuriame vire mesos kukuliai. Gardinama ..

Recepto vertinimas: 0

PARYŽIETIŠKA DUONOS SRIUBA

Svogunus smulkiai supjaustyti ir apkepinti svieste. Kepinant suberti miltus, supilti mesos sultini ir prieskonius. Virti reikia apie 20 minuciu ant nedideles ugnies. Isimame lauro lapelius ir tada pasudome sriuba. Duona apibarstyti suriu ir kepinti orkaiteje, kol issilydys suris. Tada supjaustyti ma..

Recepto vertinimas: 0

ŽIRNIENĖ SU SKREBUČIAIS

Krutinine susmulkinti ir is jos isvirti sultini. I sultini sudeti supjaustytas morkas ir ismirkytus zirnius. Virti, kol zirniai isvirs. Pertrinti per sieteli, jei sriuba labai tirsta ipilame virinto karsto vandens. Svogunus pakepiname riebaluose, sudedame miltus ir dar pakepiname apie 5 minutes. Sud..

Recepto vertinimas: 0

ŽUVIES SRIUBA SU KARIU

Pastatome virti ryzius pasudytame vandenyje ir kol jie verda (15-20 min.) paruosiame sultini. Po to plonais ziedeliais supjaustome pora. Zuvies file supjaustome nemazais kubeliais ir apkepiname aliejuje, pasudome, papipiriname ir idedame kario prieskoniu. I kepinama zuvi sudedame supjaustytus porus ..

Recepto vertinimas: 0

BARŠČIAI SU GRYBAIS

Paruosti grybai ir susmulkintos prieskonines darzoves patroskinamos svieste. Virti burokeliai sutarkuojami. Bulves supjaustomos kubeliais ir isverdamos sultinyje. Paskui i sultini sudedami visi produktai, supilami miltai, sumaisyti su trupuciu salto skyscio, ir viskas verdama dar 10 min. Barsciai pa..

Recepto vertinimas: 0

GELTEKLIŲ SRIUBA

Geltekles apvirinamos pasudytame ir parugstintame vandenyje. Nuskustos supjaustomos ir sudedamos i verdanti sultini. Sriuba paskaninama pakeptais svieste miltais, uzbalinama grietine ir iberiama supjaustytu petrazoliu lapeliu...

Recepto vertinimas: 0

VIŠTIENOS SRIUBA SU ŠPARAGAIS

Nuplauta ir supjaustyta vista isvirti su petrazolemis; baigiant virti pasudyti. sultini nukosti. Puse isvirtos vistienos smulkiai supjaustyti, o likusia galima panaudoti kitiems patiekalams, pavyzdziui salotoms. Puse esamu sparagu isvirti pasudytame ir pasaldytame vandenyje. Likusius sparagus supjau..

Recepto vertinimas: 0

DARŽOVIŲ SRIUBA SU SKREBUČIAIS

Pomidorus nuplikyti verdanciu vandeniu, nulupti odele, supjaustyti ir apvirti sultinyje. Kitas darzoves supjaustyti ir siek tiek apkepinti, sudeti i sultini, isvirti ir sudeti prieskonius. Duona supjaustyti kubeliais ar nedideliais gabaleliais, padziovinti ir tiekti prie sriubos...

Recepto vertinimas: 0

PIEVAGRYBIŲ UŽKANDIS

Pievagrybiu kepureles nuplauti ir 30 min. virti pasudytame bei parugstintame vandenyje. Isgriebti kiaurasamciu ir nuvarvinti. I grybu sultini supilti isbrinkinta ir istirpinta zelatina, ismaisyti ir supilti i forma mazdaug 0,5 cm storio sluoksniu. Papuosti virtu kiausiniu, morka bei grybais. Kai sis..

Recepto vertinimas: 4

RYŽIŲ SRIUBA II

Svogunus bei cesnakus nulupti, smulkiai sukapoti ir pakepinti puode ikaitintame svieste. Suberti ryzius, imesti lauro lapeli, suberti mairunus ir sipilti sultini. Virti 40-50 min. Likus 10 min. iki virimo pabaigos. Sudeti griezineliais supjaustytas morkas, zirnelius, iberti pipiru ir pasudyti. Sriub..

Recepto vertinimas: 0

MIDIJŲ UŽKEPĖLĖ SU ŠPINATAIS

Midijas gerai isplauti su sepeteliu, keiciant vandeni. Uzvirti vandeni ir i ji sudeti midijas, virti 5 minutes. Midijas isimti is puodo ir atsargiai nupilti 3/4 nuovyro i kita inda, jei yra smelio - saugoti, kad nepatektu. Nuovyra pasudyti, papipirinti, ideti safrano, ipilti acto ir grietines.Viska ..

Recepto vertinimas: 0

Žuvienė

I verdanti sultini sudedame nedideliais gabaliukais pjaustyta zuvi, uzvirus nugraibome putas ir sudedame siaudeliais pjaustytus porus bei morkas. Suberiame prieskonius. Paverdame ant mazos ugnies 2 minutes ir nukeliame. Tiekiame su citrinos skiltele ir zaluma...

Recepto vertinimas: 0

DARŽOVIŲ SRIUBA

I verdanti sultini sudedame smulkintus porus, siaudeliais pjaustyta paprika ir kubeliais pjaustyta saliera. Uzverdame, verdame 2 minutes. Tada sudedame stambesniais kubeliais pjaustytas cukinijas ir suberiame kukuruzus bei pomidorus. Iberiame prieskoniu. Patiekdami idedame 30 g virtu makaronu. Gamin..

Recepto vertinimas: 0

KREMINĖ ŠPINATŲ SRIUBA

Ikaitiname keptuve ir i ja suberiame tarkuota suri, tolygiai issklaidome keptuveje. Kai suris issilydo, nukeliame ir paliekame atvesti. Svoguna supjaustome siaudeliais, bulves ir salierus supjaustome nedideliais griezineliais. I inda ipilame aliejaus ir sudedame darzoves, troskiname maisydami 6 minu..

Recepto vertinimas: 1

KALĖDINĖ SRIUBA SU ŽĄSIENA IR DŽIOVINTAIS VAISIAIS

I puoda sudedame zasiena ir uzpilame saltu vandeniu. Palengva verdame nuolat nugraibydami putas. Baigiant virti, imetame svoguna, saliero. Isvirusia mesa isgriebiame, sultini nukosiame. Mesa atvesiname. Nukosta sultini supilame i puoda, uzviriname. Morka smulkiai sutarkuojame ir suberiame įi sultin..

Recepto vertinimas: 0

AŠTRI MEKSIKIETIŠKA MĖSOS SRIUBA

Mesa isverdame ibere pipiru, imete lauru lapu. Atvesiname ir sumalame mesmale. I sultini, kuriame vire mesa, ipilame stikline virinto vandens. Svoguna ir cesnaka smulkiai supjaustome ir pakepiname, supilame pomidoru tyre, dar pakaitiname. Sudedame malta mesa, pakepiname 3-4 minutes. Visa mase sudeda..

Recepto vertinimas: 3

TRINTA PIEVAGRYBIŲ SRIUBA

Svogunus nulupame, supjaustome ir kepame aliejaus ir sviesto misinyje. Kai svogunai apkepa sudedame pjaustytus pievagrybius, bulves, dar siek tiek pakepiname. Apkepe ipilame 90 g vandens, pilame grybu sultini, iberiame prieskoniu ir uzverdame. Nukeliame, pertriname per sieteli, vel pilame i puoda ip..

Recepto vertinimas: 2

Avižų dribsnių kukuliai

Sviesta dubenyje issukite iki purumo. Is leto pildami kiausinius suplakite. Suberkite avizu dribsnius ir sutarkuota svoguna. Ismaisykite tesla. Petrazoles ir svoguno laiskus perrinkite, nuplaukite, gerai nuvarvine smulkiai supjaustykite ir suberkite i tesla. Pagardinkite druska, abieju rusiu pipirai..

Recepto vertinimas: 0

Špinatų sriuba II

Spinatus smulkiai supjaustome, patroskiname dalyje sultinio, idedame grybus. Atvesiname, grybus supjaustome, spinatus sutriname ir sudedame i sultini. Miltus pakepame keptuveje su sviestu, ipilame sultinio ir supilame i sriuba. Patiekdami idedame grietines...

Recepto vertinimas: 0

TRINTA DILGELIŲ SRIUBA

Dilgeles isplauti ir sudeti i verdanti vandeni. Virti kol suminkstes. Tada pertrinti per sieteli arba su smulkintuve. Miltus pakepinti svieste ir tada po truputi supilti dilgeliu sultini. Pilti nuolat, maisant, kol mase igaus grietines tirstuma. Tada imaisyti dilgeliu kose, ismaisyti ir virti dar 5 ..

Recepto vertinimas: 0

ŽUVIENE IS PUGZLIŲ IR KITŲ SMULKIŲ ŽUVELIŲ

Zuvys isdarinejamos, nuskutamos, nuplaunamos. Pugzliu zvynu skusti nereikia, nes jie zuvienei suteikia glitumo. Visas zuvis sudedame i puoda ir verdame ant nedideles ugnies 50-60 tnin. Isvirusi sultini (prieskonius sudedame pabaigoje) nukosiame ir patiekiame i stala sultiniams skirtuose puodeliuose ..

Recepto vertinimas: 5

Kalakutienos sultinys su daržovėmis ir sūriu

I salta pasudyta vandeni sudedame kalakutienos kaulus. Uzverdame, nugriebiame putas ir verdame apie 25 min.Darzoves nuplauname, nuskutame, sutarkuojame burokine trintuve ir sudedame i sultini. Verdame 5-7 min. Isimame kalakutienos kaulus. Sriuba paskaniname prieskoniais ir susmulkintais krapais.Pati..

Recepto vertinimas: 0

Kiaulienos šaltiena

Mesa nuplauti, ideti i salta vandeni, uzvirinti, nugraibyti putas ir 3 - 5 valandas virti ant mazos ugnies 85 - 90C temperaturoje. Likus valandai iki virim pabaigos, sudeti prieskonines darzoves. Isvirusia mesa (jau be kaulo) isimti is sultinio ir supjaustyti gabaleliais. Sultini perkosti per marle ..

Recepto vertinimas: 3

Raktiniai žodžiai: sultin