Upėtakiai su sultiniu (Truchas en caldillo)

Ingridientai:
3 išdarinėti upėtakiai (maždaug po 300-350 g);
2 svogūnai;
1 česnako skiltelė;
2 aitriosios paprikos (chiles guajillos);
½ ryšulėlio šviežių kalendrų;
2 žaliosios citrinos;
3 valg. š. aliejaus;
Druska.
Gaminimas
Upėtakius nuplaukite, nusausinkite ir kiekvieną supjaustykite į 3 gabalėlius. Svogūnus supjaustykite kubeliais, česnako skiltelę sutraiškykite. Aitriąsias paprikas prapjaukite, išimkite sėklas ir supjaustykite plonais griežinėliais. Kalendras nuplaukite, nusausinkite, lapelius nuskabykite nuo stiebelių ir sukapokite. Keletą lapelių pasilikite patiekalui papuošti. Vieną žaliąją citriną išspauskite, kitą supjaustykite griežinėliais.

Plačiame puode įkaitinkite aliejų. Suberkite svogūnus ir patroškinkite, kol jie taps permatomi. Sudėkite česnaką ir upėtakius. Po 2 min. sudėkite aitriąsias paprikas. Užpilkite 500 ml karšto vandens ir pasūdykite. Uždenkite ir apie 15 min. virkite ant vidutinės ugnies. Nukelkite nuo ugnies ir pagardinkite žaliosios citrinos sultimis ir druska. Įdėkite žaliosios citrinos griežinėlių bei kalendrų lapelių ir patiekite. Prie šio patiekalo tiks kukurūzų tortilijos arba duona.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!