22 rezultatų ieškant "purus"

Purus grybų apkepas

Grybus ir svogūną sukapoti, įdėti šiek tiek riebalų ir patroškinti. Likusiuose riebaluose iki gelsvumo pakepinti miltus, supilti pieną ir virinti, kol padažas sutirštės. Padažą praaušinti ir sumaišyti su grybais, kiaušinių tryniais, prieskoniais. Atsargiai įmaišyti..

Recepto vertinimas: 0

Purus grybų apkepas su pyragu

Grybus sumalti mėsmale. Pyrago riekutes išmirkyti piene arba sultinyje. Jei skysčio per daug, riekutes lengvai nuspausti. Puode ištirpinti šiek tiek riebalų, juose pakepinti grybus, kapotą svogūną, duoną, sudėti prieskonius. Likusį sviestą išsukti įdėti kiaušinių trynių, dar kart..

Recepto vertinimas: 0

Purus grybų apkepas su kumpiu ir ryžiais

Kapotus grybus ir svogūną pakepinti su kubeliais supjaustytu kumpiu, pridėti pomidorų tyrės ir prieskonių. Nuplautus ryžius patroškinti kitame inde su sviestu, tada įpilti verdančio vandens ir toliau troškinti ant mažos ugnies arba orkaitėje. Kai ryžiai sugers visą vandenį, įpilti ..

Recepto vertinimas: 0

Purus grybų apkepas

Grybus ir svogūną sukapoti, įdėti šiek tiek riebalų ir patroškinti. Likusiuose riebaluose iki gelsvumo pakepinti miltus, supilti pieną arba sultinį ir virinti, kol padažas sutirštės, Padažą praaušinti ir sumaišyti su grybais, kiaušinių tryniais, prieskoniais. Paskiausiai atsargiai..

Recepto vertinimas: 0

Obuolių pyragas pagal Jūratę

Nuskuti ir supjaustai obuolius, pašlakstai citrinos sultimis, suberi cukrų, cinamoną. Tešla dar paprasčiau. Sumaišai miltus su cukrumi ir kepimo milteliais, įtarkuoji atšaldytą sviestą, o tada visą mišinį trini tarp delnų, kol gaunasi toks lyg ir purus smėliukas. Kartais, ..

Recepto vertinimas: 3

Pyragas su alyvomis

2 stiklinės miltų, sumaišyti su kepimo milteliais, šaukštelis druskos, 30g. kapoto sviesto, pusė stiklinės tarkuoto parmezano sūrio, 1/2 stiklinės prinokusių be kauliukų ir supjaustytų alyvų, šaukštas susmulkintų šviežių rozmarino lapų, 1/2 stiklinės pieno, 1/4 stiklinės vande..

Recepto vertinimas: 0

Purus kiškienos arba triušienos apkepas

Mėsą supjaustyti gabalais ir sumalti mėsmale kartu su svogūnais, petražolės šaknimi ir morka. Į maltą mėsą su priedais pridėti sviesto, grietinės, įpilti vyno (sulčių), sultinio, ir viską 30 - 45 minutes troškinti. Paskui troškinį ataušinti, sumaišyti su džiūvėsėlais, prie..

Recepto vertinimas: 0

Jautienos ir silkės apkepas

Mėsą sumalti kartu su bulvėmis ir silkės filė, įmušti kiaušinius ir sudėti grietinę. Kad apkepas būtų purus, baltymus galima išplakti atskirai. Formą ištepti margarinu ir sudėti į ją paruoštą masę. Paviršių išlyginti ir apibarstyti maltais džiūvėsėliais bei taikuotu sūr..

Recepto vertinimas: 0

Kiaušiniai, virti be lukštų

Po vieną šviežią kiaušinį įmušama į puoduką ar samtį ir atsargiai suleidžiama į pradedantį virti pasūdytą ir parūgštintą vandenį (1l. vandens 4—6 šaukštai 9% acto). Kad išliktų kiaušinio forma, baltymas šakutėmis užmetamas ant trynio. Saugoma, kad vanduo smarkiai nevi..

Recepto vertinimas: 0

Tortas „Napoleonas"

Ant virtuvinės lentos paberiami miltai, užbarstoma druskos, padarius duobutę, supilama grietinė, įmušamas kiaušinis, padedamas atšaldytas supjaustytas sviestas ir šaltoje patalpoje kapojama, kol tešloje nelieka sausų miltų. Tada tešla suspaudžiama, padedama ant lėkštės ir, prideng..

Recepto vertinimas: 4

Duoninis tortas

Tryniai ištrinami su cukrumi, į juos sudedami prieskoniai. Duonos džiūvėsėliai sudrėkinami grietinėle ir ištrinami, kad pasidarytų purūs. Pusė jų supilama į trynius kartu su kakava ir išmaišoma. Baltymai gerai išplakami ir dedami į trynius, atsargiai maišant ir perpilant krakmol..

Recepto vertinimas: 0

Biržietiškas vaflinis tortas

Sviestas išsukamas, kad būtų purus. Sukant toliau, dalimis beriamas cukrus, pilamas kondensuotas pienas, dedama kakava, prieskoniai, citrinos žievelė ir rūgštis. Toliau šaukštais dedamas marmeladas ir sukama, kol pasidarys puri masė — kremas. Vafliai pertepami kremu ir stipriai pas..

Recepto vertinimas: 2

Minkštas ir purus pyragas

Miltus persijoti į dubenį. Iš mielių, pusės kiekio pieno, žiupsnelio cukraus ir trupučio miltų užmaišyti raugą. Laukti kol pakils 30min. Orkaitę iš anksto įkaitinti iki 210 laipsnių. Po to į tešlos raugą sudėti miltus, likusį pieną, 80g cukraus, 100g ištirpinto sviesto, 1 kia..

Recepto vertinimas: 5

Baltojo šokolado žiedas su glajumi

Įkaitinkite orkaitę iki 150°C. Ištepkite 23 cm skersmens žiedinę torto formą. Supilkite pieną, cukrų, šokoladą ir sviestą į keptuvę ir pakaitinkite ant mažos ugnies. Nuolat maišykite, kol mišinys taps vientisas ir purus. Neleiskite jam užvirti. Nukelkite nuo ugnies. Atvėsin..

Recepto vertinimas: 4

Šokoladiniai romo triufeliai

Sumaišykite šokoladą, sviestą ir 3 šaukštus grietinėlės. Virkite virš mažos ugnies, pastoviai maišydami, kol šokoladas ištirps (apie 10 minučių). Nuimkite nuo ugnies. Po truputį supilkite pusę karšto mišinio į suplaktą kiaušinio baltymą. Supilkite gautą mišinį atgal...

Recepto vertinimas: 0

Pyragas su uogomis "Siurprizas" (Jūratės)

Batono dugną nupjauti. Jei batonas labai purus ir minkštimas gerai susispaudžia, jį prispausti. Galima dalį batono minkštimo išimti, o likusį prispausti. Vidų aplieti tirpintu šokoladu (šokoladą sutrupinti ir kaitinant išlydyti su šlakeliu pieno), pabarstyti smulkintais džiovintais ..

Recepto vertinimas: 0

Migdolų - kavos tortas

Migdolus (jei jie nemalti) tešlai smulkiai sumalkite. Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Keturis trynius su citrinos cedra sudėkite į dubenėlį. Du trynius palikite įdarui. Trynius su citrinos cedra išsukite iki puraus kremo (geriausia mikseriu). Įmaišykite pusę kiekio maltų mi..

Recepto vertinimas: 0

Vaflių tortas

Marcipaninę masę mikseriu arba plakimo šluotele išmaišykite su džemu bei likeriu ar citrinų sultimis iki vientisumo. Šiuo įdaru aptepkite 4 vaflius. Kiekvieną vaflį su įdaru uždenkite neapteptu vafliu. Šias poreles paslėkite sunkiu puodu arba panašiu daiktu. Paslėgtus vaflius ..

Recepto vertinimas: 4

Sluoksniuotas pyragas su varške

Įdarui varškę ištrinkite su išplaktais kiaušiniais, sviestu, pakaitintu medumi ir cukrumi. Įberkite druskos ir nutarkuotą citrinos žievelę. Iš tešlai skirtų produktų užminkykite masę, atvėsinkite ir padalykite į vienodas dalis, priklausomai nuo kepimo formos skersmens. Kiekvi..

Recepto vertinimas: 4

Citrininis vyniotinis

Orkaitę įkaitinti iki 220°C temperatūros. Tešlai skirtų kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų ir iki purios masės išsukti su 4 šaukštais vandens. Po truputį plakant suberti cukrų bei tarkuotą citrinos žievelę. Baltymus išplakti iki standžių putų ir dėti ant trynių masės. ..

Recepto vertinimas: 0

Graikinių riešutų tortas su vaniliniu kremu

Orkaitę įkaitinti ii 175°C temperatūros. Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų ir išplakti su 4 šaukštais karšto vandens iki purios masės. Po truputį suberti 2/3 cukraus. Plakti, kol kremas pasidarys tirštokas. Baltymus išplakti su likusiu cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki standži..

Recepto vertinimas: 4

Vištų kepenėlių užkandis su avokadomis

Virtas vistu kepeneles sumalame arba labai gerai sutriname kartu su sviestu, idedame druskos, pipiru, citrinu sulciu, ismaisome. Turi buti purus ir vienalytis kremas.Ant kiekvieno krekerio uzdedame kepeneliu kremo "rozele", krekerius sulipiname po du. Virsutini krekeri papuosiame avokados griezineli..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: purus