Obuolių pyragas pagal Jūratę

Ingridientai:

200 gr. sviesto,
2-3 st. cukraus (pagal receptą 3 st., bet man užtenka 2: vienos į tešlą, vienos obuolių įdarui);
4 st. miltų,
šiek tiek kepimo miltelių;
daug obuolių (aš dedu apie 1.5 - 2 kg);
vanilinio cukraus;
1 citrinos sulčių;
cinamono;
2 š. krakmolo (dedu kukūrūzų ir juo pabarstau obuolių įdarą, kad kiek sugertų iš jų išsiskyrusias sultis).

Gaminimas:

Nuskuti ir supjaustai obuolius, pašlakstai citrinos sultimis, suberi cukrų, cinamoną. Tešla dar paprasčiau. Sumaišai miltus su cukrumi ir kepimo milteliais, įtarkuoji atšaldytą sviestą, o tada visą mišinį trini tarp delnų, kol gaunasi toks lyg ir purus smėliukas. Kartais, jei sviestas geresnės kokybės gali reikėti daugiau miltų. Tada į skardą pili dalį tešlos - smėliuko (apačioje didesnė dalis tešlos), ant viršaus obuolių įdaras, o tada likusi tešla. Kepu apie 40 min. iki 180 laiksnių įkaitintoje orkaitėje

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!