Baltojo šokolado žiedas su glajumi

Ingridientai:
250 ml pieno,
450 g cukraus,
150 g baltojo sukapoto šokolado,
250 g sviesto,
300 g paprastų kvietinių miltų,
2 šaukšteliai kepimo miltelių,
1 šaukštelis vanilės esencijos,
2 kiaušiniai, lengvai suplakti,
Apelsinų cukatos, papuošti.

Glajus:
125 ml grietinėlės,
350 g kapoto baltojo šokolado.
Gaminimas
Įkaitinkite orkaitę iki 150°C. Ištepkite 23 cm skersmens žiedinę torto formą.

Supilkite pieną, cukrų, šokoladą ir sviestą į keptuvę ir pakaitinkite ant mažos ugnies. Nuolat maišykite, kol mišinys taps vientisas ir purus. Neleiskite jam užvirti. Nukelkite nuo ugnies. Atvėsinkite. Įplakite miltus, kepimo miltelius, vanilės esenciją ir kiaušinius iki vientisos masės. Sukrėskite tešlą į paruoštą formą. Kepkite, kol į papločio vidurį trumpam įbestas ir ištrauktas medinis pagaliukas bus sausas, apie 1 val. 20 minučių. Atvėsinkite neišėmę iš formos, 15 minučių. Išverskite ant grotelių ir visiškai atvėsinkite.

Glajus: Keptuvėje ant nedidelės ugnies užvirinkite grietinėlę. Nukelkite nuo ugnies ir sudėkite šokoladą. Maišykite, kol šokoladas ištirps. Palaikykite šaldytuve 30 minučių. Padėkite paplotį ant lėkštės. Apipilkite glajumi. Papuoškite apelsinų cukatomis. Atvėsinkite ir patiekite.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!