Jautienos ir silkės apkepas


Sudėtingumas: 2
Ingridientai:

1.300 g virtos jautienos, 2.5—6 virtos bulvės,
3.100 g silkes filė arba 4.200 g nevalytos silkės, 5.200 g grietinės,
6.2 kiaušiniai,
7.30 g margarino,
8.1 šaukštas maltų džiūvėsėlių,
9.50 g sūrio.

Gaminimas:
Mėsą sumalti kartu su bulvėmis ir silkės filė, įmušti kiaušinius ir sudėti grietinę. Kad apkepas būtų purus, baltymus galima išplakti atskirai. Formą ištepti margarinu ir sudėti į ją paruoštą masę. Paviršių išlyginti ir apibarstyti maltais džiūvėsėliais bei taikuotu sūriu. Kepti 20 minučių nelabai karštoje orkaitėje. Apkepas iškepęs, jeigu jis lengvai atšoka nuo formos, o paviršius apsitraukęs gelsva plutele.
Patiekti karšta, tik ką išimtą iš orkaitės. Vietoj padažo tinka ištirpintas sviestas. Valgyti su daržovių salotomis.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!