Juodos duonos trupinių tortas


Patiekalo šalis: Lietuva
Sudėtingumas: 3
Ingridientai:
1 stiklinė juodos duonos džiūvėsių 12 kiaušinių 2 stiklinės cukraus 2 šaukštai krakmolo 3 šaukštai grietinėlės 0,5 stiklinės kapotų lazdynų riešutų 1 šaukštelis prieskonių meduoliams sviesto skardai patepti 0,5 stiklinės kapotų riešutų torto kraštams papuošti 3 griežinėliai konservuotų ananasų Kremui: 1 pakelis ananasų želė 1,5 stiklinės vandens 400 g sviesto 150 g cukraus 3 kiaušinių tryniai
Gaminimas:
Duonos džiūvėsėlius užpilame grietinėle ir ištriname, kad pasidarytų purūs. Trynius išsukame su cukrumi, įberiame prieskonius ir įdedame pusę džiūvėsėlių.Krakmolą sumaišome su likusiais džiūvėsėliais ir riešutais. Išplakame baltymus ir atsargiai juos išmaišome su trynių mase, vis įpildami likusių džiūvėsėlių.Kepame sviestu pateptoje tortinėje formoje apie 1 val. Atvėsusį torto pagrindą padalijame į 3 dalis. Sulaistome ananasų sirupu (iš konservų).Kremui želė užpilame 1,5 stiklinės vandens, išbrinkiname ir ištirpiname. 5-6 šaukštus želė supilame į nedidelį indelį ir paliekame torto papuošimui.Ištriname sviestą ir po vieną dedame trynius bei po truputį beriame cukrų. Sukame iki purios masės.Toliau kremą ruošiame vėsioje patalpoje.Į sviesto masę dalimis pilame visai atvėsusią žele ir sukame, kol kremas bus vienalytis, tada vėl įpilame želė ir vėl sukame.Kremu pertepame tortą, aptepame jo kraštus bei viršų.Torto kraštus papuošiame kapotais riešutais, o viršų - ananasais, žele bei riešutais.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!