Purus kiškienos arba triušienos apkepas


Sudėtingumas: 4
Ingridientai:
1.500 g žalios arba 300 g virtos mėsos,
2.250 g liesos arba sluoksniuotos kiaulienos,
3.2 dideli svogūnai,
4.1 petražolės šaknis,
5.1 morka,
6.3 šaukštai žalumynų,
7.2 šaukštai sviesto,
8.2 šaukštai grietinės,
9.1 stiklinė vyno ar rūgščių sulčių,
truputis sultinio,
10.4 šaukštai maltų džiūvėsėlių, druskos, maltų raudonųjų pipirų,
11.2 - 3 kiaušiniai,
12.50 g riebalų arba 100 g plonais griežinėliais supjaustytos rūkytos šoninės formai iškloti.
Gaminimas:
Mėsą supjaustyti gabalais ir sumalti mėsmale kartu su svogūnais, petražolės šaknimi ir morka. Į maltą mėsą su priedais pridėti sviesto, grietinės, įpilti vyno (sulčių), sultinio, ir viską 30 - 45 minutes troškinti. Paskui troškinį ataušinti, sumaišyti su džiūvėsėlais, prieskoniais ir žaliais kiaušinių tryniais, sudėti plaktus kiaušinių baltymus. Kepimo formą ištepti riebalais arba iškloti rūkytos šoninės gabalėliais ir kepti 1 - 1,5 valandos ant silpnos ugnies. Apkepą geriausiai kepti orkaitėje arba virti garuose ant viryklės, valgyti karštą.
Prie apkepo tinka bulvių košė ar bulviniai kotletai, troškintos daržovės.
Šaltą apkepą patiekti sujaustytą griežinėliais. Jį gaminti iš 2 kartus maltos mėsos. Skanaus!

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!