Pyragas su alyvomis


Sudėtingumas: 2
Ingridientai:

1.kepimo milteliai, šaukštelis druskos, 30g. kapoto sviesto, pusė stiklinės tarkuoto parmezano sūrio, 1/2 stiklinės prinokusių be kauliukų ir supjaustytų alyvų, šaukštas susmulkintų šviežių rozmarino lapų, 1/2 stiklinės pieno, 1/4 stiklinės vandens, dar vienas šaukštas pieno, dar du šaukštai tarkuoto parmezano sūrio.

Gaminimas:

2 stiklinės miltų, sumaišyti su kepimo milteliais, šaukštelis druskos, 30g. kapoto sviesto, pusė stiklinės tarkuoto parmezano sūrio, 1/2 stiklinės prinokusių be kauliukų ir supjaustytų alyvų, šaukštas susmulkintų šviežių rozmarino lapų, 1/2 stiklinės pieno, 1/4 stiklinės vandens, dar vienas šaukštas pieno, dar du šaukštai tarkuoto parmezano sūrio.

Įkaitinkite orkaitę iki 210 laipsnių. Skardą iįtepkite aliejumi arba ištirpintu sviestu ir pabarstykite miltais. Į dubenį per sietelį išsijokite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir druską. Sudėkite sukapotą sviestą. Pirštų galiukais trinkite sviestą su miltais, kol mišinys pasidarys purus. Suberkite parmezaną, alyvas, rozmarino lapus ir sumaišykite. Sumaišykite pieną su vandeniu ir supilkite į sausus produktus. Maišykite, kol tešla pasidarys tąsi. Tešlą išverskite ant miltais pabastytos lentelės ir minkykite, kol joje neliks gumulėlių. Iš tešlos padarykite gumulą ir kočiokite maždaug 2cm storumo skrituliu. Tešlą padėkite į paruoštą skardą. VIrtuviniu peiliu tešloje padarydami gilias įpjovas, pasižymėkite aštuonias porcijas. Suvilgykite pienu ir apibarstykite sūriu. Kepkite 25 minutes arba tol, kol tešla pagels ir apsitrauks plutele.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!