25 rezultatų ieškant "lydeka"

Lydeka su grybais

Pievagrybius nuplauti, supjaustyti ir pakepinti šaukšte sviesto. Džiūvėsėlius, žalumynus, baltymus bei grybų masę išmaišyti. Žuvį pašlakstyti citrinos sultimis, pasūdyti ir pabarstyti pipirais. Sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą, ant viršaus – grybų masę. Iš bulvių,..

Recepto vertinimas: 0

Menkė, troškinta su krienais grietinėlėje

Keptuvą ištepkite sviestu, pabarstykite tarkuotų krienų, dėkite žalios žuvies gabalus ir vėl pabarstykite krienų. Taip sudėkite 2 – 3 eiles. Į sultinį įpilkite truputį acto, druskos, užpilkite juo žuvį ir troškinkite uždengtame inde 1 valandą. Atsargiai nupilkite dalį sultinio..

Recepto vertinimas: 0

Makaronai su žuvimi

Šoninę supjaustyti juostelėmis, svogūną - žiedeliais ir pakepinti aliejuje. Lydekos filė supjaustyti juostelėmis, įtrinti prieskoniais, apšlakstyti citrinos sultimis, apibarstyti cukrumi, smulkintu česnaku ir pakepinti aliejuje. Makaronus išvirti pasūdytame vandenyje, išgriebus nuvarv..

Recepto vertinimas: 0

Žuvies užkepėlė

Žuvį supjaustyti gabalėliais. Morkas sutarkuoti burokine tarka. Ryžius apvirti. Porus supjaustyti žiedeliais . Sūrį sutarkuoti. Žuvį pabarstyti žuvies prieskoniais. Kepimo indą sutepti alyvų aliejumi ir pabarstyti trupiniais. Dėti sluoksniais: morkos, žuvis , porai , ryži..

Recepto vertinimas: 4

Kepta lydeka

Konservuotus ir sviezius vaisius supjaustyti kubeliais. Ledus ir jogurta sudeti i plakikli ir plakti iki vientisos mases. Plakant ipilti vysniu sirupo. Gauta mase uzpilti vaisius. Galima papuosti spalvotomis kokoso drozlemis. ..

Recepto vertinimas: 3

Kepta jūros lydeka marinate

Žuvį pabarstyti pipirais, pavolioti miltuose ir iškepti. Paruošti marinatą: į verdantį vandenį sudėti supjaustytas daržoves ir virti 15 minučių. Baigiant virti sumesti lauro lapelius, pipirus, pasūdyti, įberti cukraus, pipirų. Įpilti acto. Šį marinatą užpilti ant žuvies ir pala..

Recepto vertinimas: 0

Žuvis tešloje

ZUVIS SUPJAUSTOMA GABALELIAIS.VIRTOS MORKOS,PAPRIKA IR AGURKAS SUPJAUSTOMI SMULKIAIS KUBELIAIS.IMUSAMAS KIAUSINIS, IDEDAMI MILTAI, VANDENS PILAMA TIEK KAD MASE GAUTUOS GRIETINES TIRSTUMO. LYDEKA PAMIRKOME TESLOJE IR DEDAME I KEPTUVE,ANT VIRSAUS DAR PO TRUPUTI UZDEDAME TESLOS. IR KEPAME KOL GRAZIAI ..

Recepto vertinimas: 2

Lydeka su krienais

Lydekas išdaryti, sudėti į sūdytą, papipirintą, verdantį vandenį. Bulves supjaustyti ir sudėti į virti prie lydekų. Sutarkuoti krienus. Kai žuvis ir bulvės bus išvirusios, neišgaravusį sultinį nupilti į atskirą indą, o bulves ir lydekas perkelti į kitą (gilią emaliuotą keptu..

Recepto vertinimas: 0

Įdaryta lydeka drebučiuose

Lydeką nuskusti, išskrosti per padarytą pjūvį neperpjaunant papilvės, išimti žiaunas ir išplauti šaltame vandenyje. Numauti odą taip, kad galva ir uodega pasiliktų neatskirtos nuo odos. Įdarui skirtą žuvies mėsą, išėmus kaulus, sukapoti arba sumalti mašinėle kartu su pakeptu sv..

Recepto vertinimas: 1

Lydeka arba sterkas, įdaryti grybais

Žuvį nuskusti, išimti vidurius, nupjauti galvą, išpjauti su trupučiu mėsos stuburą. Įdarui skirtus produktus smulkiai sukapoti arba sutarkuoti, sumaišyti su nuimta nuo kaulų žuvimi ir prieskoniais ir patroškinti aliejuje. Šio įdaro prikimšti žuvį, užsiūti, dėti į keptuvę, apd..

Recepto vertinimas: 0

Lydeka su apelsinu

Išvalytos lydekos vidus užpildomas apelsinų ketvirtėliais, dideliu kiekiu tirpinto sviesto ir susmulkintais žalumynais. Galima pagal skonį įdėti česnako. Iš išorės žuvis storai aptepama sviestu ir suvyniojama į storą aliuminio foliją. Žuvį reikia pavartyti ir kepti grilyje ant ..

Recepto vertinimas: 0

Lydeka, šutinta su daržovėmis

Paruošta ir nusausinta lydeka įtrinama druska. Prieskoninės daržovės susmulkinamos, pakepinamos svieste ir sukemšamos į lydeką. Dedama į puodą ir užpilama trupučiu šalto vandens, įpilama citrinos sulčių (ar kitos rūgšties), sudedami prieskoniai, apibarstoma tarkuota citrinos žie..

Recepto vertinimas: 0

Troškinta lydeka

Nuvalyta, nuplauta ir nusausinta žuvis supjaustoma skersai pailgais gabalais, pasūdoma, pabarstoma prieskoniais, pavoliojama miltuose ir apkepinama riebaluose. Sudedama į puodą, įpilama citrinos sulčių ar baltojo vyno, sultinio, sudedamas susmulkintas svogūnas, morka ir troškinama 15—20..

Recepto vertinimas: 3

Įdaryti lydekos gabalai

Lydeka išskrodžiama pro pakaklę, nuplaunama, nusausinama ir supjaustoma 5 cm gabalais. Iš gabalų išimamas nugaros minkštimas (bus sunaudojamas įdarui), kiekvienas prikemšamas įdaro, gabalai patepami kiaušinio baltymu, pavoliojami miltuose ir apkepinami riebaluose. Po to jie sudedami į ..

Recepto vertinimas: 0

Kepta lydeka

Paruošta lydeka nusausinama, įtrinama prieskoniais, sumaišytais su druska, sudedama į keptuvą su įkaitintu sviestu, užpilama grietinės, miltų, citrinos sulčių mišiniu ir kepama orkaitėje ar krosnyje kartkartėmis palaistant sultimis. Iškepta lydeka dedama į pusdubenį nepjaustyt..

Recepto vertinimas: 5

Lydeka, kepta su lašinukais

Paruošta lydeka nusausinama, įtrinama prieskoniais, sumaišytais su druska, apdedama plonomis šviežių lašinukų riekelėmis, susukama į foliją ar celofaninį popierių, sudedama į keptuvą ir kepama orkaitėje ar krosnyje (sultims išgaravus, įpilama truputį karšto vandens). Patiekiama..

Recepto vertinimas: 4

Lydeka balto vyno padaže

Nuvalytą ir išdarinėtą lydeką supjaustyti gabaliukais, truputį apkepinti svieste, apibarstyti miltais, užpilti vynu ir vandeniu (skystis turi apsemti žuvį), sudėti svogūnus, grybus, druską, prieskonius ir virti ant silpnos ugnies apie 30 minučių. Baigiant virti į sultinį supilti gr..

Recepto vertinimas: 0

Lydeka geltonajame padaže

Lydekos uodegą įkiškite gerklėn. Žuvį padėkite į greitpuodį ant grotelių. Įpilti pasūdyto vandens su sviestu ir sandariai uždaryti, kai užvirs troškinti 5-8 min. Ištroškintą žuvį sudėkite į pailgą pusdubenį ir apipilkite padažu. Padažo paruošimas: Svieste pakepi..

Recepto vertinimas: 0

Lydeka su daržovėmis ir grietinėle (Viktorijos)

Lydekos filė supjaustyti nedideliais gabaliukais, pagardinti prieskoniais ir kepti orkaitėje apie 30 min. Po to, ant viršaus sudėti daržoves užpilti grietinėle, pagardinti prieskoniais ir kepti toliau. Kai daržoves iškepa galima patiekti ant stalo. Skanaus! ..

Recepto vertinimas: 0

LYDEKOS ŠAŠLYKAS

Supjaustykite zuvi gabalais, pasudykite ir, apslakste citrinos sultimis, palikite 20-30 min. leksteje. Ant iesmo pakaitomis sumove zuvies, rukytu lasiniu, pomidoru ir svogunu griezinukus, ankstpipirio gabaliukus, kepkite ant zariju.Saslyka galima kepti ir is kitu stambiu zuvu...

Recepto vertinimas: 1

LYDEKA GELTONAJAME PADAŽE

Lydekos uodega ikiskite gerklen. Zuvi padekite i greitpuodi ant groteliu. Ipilti pasudyto vandens su sviestu ir sandariai uzdaryti, kai uzvirs troskinti 5-8 min. Istroskinta zuvi sudekite i pailga pusdubeni ir apipilkite padazu. PADAZO PARUOSIMAS: svieste pakepinkite miltus iki rusvumo. Ipyle zuv..

Recepto vertinimas: 0

ANGLIŠKAI PARUOŠTA LYDEKA

Stambius zuvies gabalus virkite sudytame vandenyje su svogunais, lauro lapais, kvapiaisiais ir karciaisiais pipirais, gvazdikeliu, gabaliuku sviesto ir trupuciu acto. Isvirusia zuvi apdekite tarkuotais krienais ir apipilkite pakaitintu sviestu. Galite ipilti ir zuvies sultinio...

Recepto vertinimas: 4

ITALIŠKA JŪROS LYDEKA

Zuvi pabarstome prieskoniais. I ikaitinta keptuve dedame sviesta ir miltuose apvoliota zuvi. Apkepame is abieju pusiu, supilame vyna, citrinos sultis, suberiame kaparelius. Patiekiame su ryziais ir karstomis darzovemis...

Recepto vertinimas: 4

Jūros lydeka su alyvomis

Žuvį pabarstome druska, prieskoniais ir palaikome 15 min. Susmulkiname alyvas, česnaką, petražoles, svogūnų laiškus, sumaišome juos su aliejumi, pasūdome, įberiame truputį pipirų.Į foliją sudedame gautą mišinį ant jo uždedame žuvį, aplaistome vynu ir užspaude foliją kepame ork..

Recepto vertinimas: 0

Jūros lydeka grietinės padaže

Žuvį supjaustome gabaliukais ir pabarstomedruska, pipirais. •Susmulkiname svogūną, apkepamekeptuvėje su aliejumi, įdedame miltų,supilame grietinę, paskaniname druska,pipirais, muskatais. •Kepimo formą patepame aliejumi, supilamepadažą, sudedame žuvį, ant kiekvienogabaliuko uždedame..

Recepto vertinimas: 3

Raktiniai žodžiai: lydeka