24 rezultatų ieškant "lydeka"

Lydeka su grybais

Pievagrybius nuplauti, supjaustyti ir pakepinti šaukšte sviesto. Džiūvėsėlius, žalumynus, baltymus bei grybų masę išmaišyti. Žuvį pašlakstyti citrinos sultimis, pasūdyti ir pabarstyti pipirais. Sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą, ant viršaus – grybų masę. Iš bulvių,..

Recepto vertinimas: 0

Menkė, troškinta su krienais grietinėlėje

Keptuvą ištepkite sviestu, pabarstykite tarkuotų krienų, dėkite žalios žuvies gabalus ir vėl pabarstykite krienų. Taip sudėkite 2 – 3 eiles. Į sultinį įpilkite truputį acto, druskos, užpilkite juo žuvį ir troškinkite uždengtame inde 1 valandą. Atsargiai nupilkite dalį sultinio..

Recepto vertinimas: 0

Kepta lydeka

Konservuotus ir sviezius vaisius supjaustyti kubeliais. Ledus ir jogurta sudeti i plakikli ir plakti iki vientisos mases. Plakant ipilti vysniu sirupo. Gauta mase uzpilti vaisius. Galima papuosti spalvotomis kokoso drozlemis. ..

Recepto vertinimas: 3

Žuvis tešloje

ZUVIS SUPJAUSTOMA GABALELIAIS.VIRTOS MORKOS,PAPRIKA IR AGURKAS SUPJAUSTOMI SMULKIAIS KUBELIAIS.IMUSAMAS KIAUSINIS, IDEDAMI MILTAI, VANDENS PILAMA TIEK KAD MASE GAUTUOS GRIETINES TIRSTUMO. LYDEKA PAMIRKOME TESLOJE IR DEDAME I KEPTUVE,ANT VIRSAUS DAR PO TRUPUTI UZDEDAME TESLOS. IR KEPAME KOL GRAZIAI ..

Recepto vertinimas: 2

Lydeka su krienais

Lydekas išdaryti, sudėti į sūdytą, papipirintą, verdantį vandenį. Bulves supjaustyti ir sudėti į virti prie lydekų. Sutarkuoti krienus. Kai žuvis ir bulvės bus išvirusios, neišgaravusį sultinį nupilti į atskirą indą, o bulves ir lydekas perkelti į kitą (gilią emaliuotą keptu..

Recepto vertinimas: 0

Lydekos vyniotinis

Lydeką nuvalyti, perpjauti per nugarą ir išskrosti. Tada išplauti, išimti kaulus ir, padėjus ant lentelės (mėsa į viršų), aplyginti raumenis (iš storesnės vietos nupjauti ir pridėti kur ploniau). Po to pasūdyti, pabarstyti pipirais ir palikti pusvalandžiui, kad įsisūdytu. Įdarui ..

Recepto vertinimas: 0

Įdaryta lydeka drebučiuose

Lydeką nuskusti, išskrosti per padarytą pjūvį neperpjaunant papilvės, išimti žiaunas ir išplauti šaltame vandenyje. Numauti odą taip, kad galva ir uodega pasiliktų neatskirtos nuo odos. Įdarui skirtą žuvies mėsą, išėmus kaulus, sukapoti arba sumalti mašinėle kartu su pakeptu sv..

Recepto vertinimas: 1

Lydeka arba sterkas, įdaryti grybais

Žuvį nuskusti, išimti vidurius, nupjauti galvą, išpjauti su trupučiu mėsos stuburą. Įdarui skirtus produktus smulkiai sukapoti arba sutarkuoti, sumaišyti su nuimta nuo kaulų žuvimi ir prieskoniais ir patroškinti aliejuje. Šio įdaro prikimšti žuvį, užsiūti, dėti į keptuvę, apd..

Recepto vertinimas: 0

Lydeka su apelsinu

Išvalytos lydekos vidus užpildomas apelsinų ketvirtėliais, dideliu kiekiu tirpinto sviesto ir susmulkintais žalumynais. Galima pagal skonį įdėti česnako. Iš išorės žuvis storai aptepama sviestu ir suvyniojama į storą aliuminio foliją. Žuvį reikia pavartyti ir kepti grilyje ant ..

Recepto vertinimas: 0

Lydeka, šutinta su daržovėmis

Paruošta ir nusausinta lydeka įtrinama druska. Prieskoninės daržovės susmulkinamos, pakepinamos svieste ir sukemšamos į lydeką. Dedama į puodą ir užpilama trupučiu šalto vandens, įpilama citrinos sulčių (ar kitos rūgšties), sudedami prieskoniai, apibarstoma tarkuota citrinos žie..

Recepto vertinimas: 0

Troškinta lydeka

Nuvalyta, nuplauta ir nusausinta žuvis supjaustoma skersai pailgais gabalais, pasūdoma, pabarstoma prieskoniais, pavoliojama miltuose ir apkepinama riebaluose. Sudedama į puodą, įpilama citrinos sulčių ar baltojo vyno, sultinio, sudedamas susmulkintas svogūnas, morka ir troškinama 15—20..

Recepto vertinimas: 3

Įdaryti lydekos gabalai

Lydeka išskrodžiama pro pakaklę, nuplaunama, nusausinama ir supjaustoma 5 cm gabalais. Iš gabalų išimamas nugaros minkštimas (bus sunaudojamas įdarui), kiekvienas prikemšamas įdaro, gabalai patepami kiaušinio baltymu, pavoliojami miltuose ir apkepinami riebaluose. Po to jie sudedami į ..

Recepto vertinimas: 0

Kepta lydeka

Paruošta lydeka nusausinama, įtrinama prieskoniais, sumaišytais su druska, sudedama į keptuvą su įkaitintu sviestu, užpilama grietinės, miltų, citrinos sulčių mišiniu ir kepama orkaitėje ar krosnyje kartkartėmis palaistant sultimis. Iškepta lydeka dedama į pusdubenį nepjaustyt..

Recepto vertinimas: 5

Lydeka, kepta su lašinukais

Paruošta lydeka nusausinama, įtrinama prieskoniais, sumaišytais su druska, apdedama plonomis šviežių lašinukų riekelėmis, susukama į foliją ar celofaninį popierių, sudedama į keptuvą ir kepama orkaitėje ar krosnyje (sultims išgaravus, įpilama truputį karšto vandens). Patiekiama..

Recepto vertinimas: 4

Lydeka balto vyno padaže

Nuvalytą ir išdarinėtą lydeką supjaustyti gabaliukais, truputį apkepinti svieste, apibarstyti miltais, užpilti vynu ir vandeniu (skystis turi apsemti žuvį), sudėti svogūnus, grybus, druską, prieskonius ir virti ant silpnos ugnies apie 30 minučių. Baigiant virti į sultinį supilti gr..

Recepto vertinimas: 0

Lydeka geltonajame padaže

Lydekos uodegą įkiškite gerklėn. Žuvį padėkite į greitpuodį ant grotelių. Įpilti pasūdyto vandens su sviestu ir sandariai uždaryti, kai užvirs troškinti 5-8 min. Ištroškintą žuvį sudėkite į pailgą pusdubenį ir apipilkite padažu. Padažo paruošimas: Svieste pakepi..

Recepto vertinimas: 0

ANGLIŠKAI PARUOŠTA LYDEKA

Stambius zuvies gabalus virkite sudytame vandenyje su svogunais, lauro lapais, kvapiaisiais ir karciaisiais pipirais, gvazdikeliu, gabaliuku sviesto ir trupuciu acto. Isvirusia zuvi apdekite tarkuotais krienais ir apipilkite pakaitintu sviestu. Galite ipilti ir zuvies sultinio...

Recepto vertinimas: 4

LYDEKA SU SŪRIU IR SVOGŪNAIS

Iseme stubura, zuvi supjaustykite 3 pirstu storio gabalais, pasudykite. Prikaistytuvyje istirpine 100 g sviesto, sudekite smuikiai supjaustytus svogunus, zuvi ir kepkite. Svieste pakepinkite miltus ir maisydami supilkite grietine. Padaza supilkite i gilu vandeni. Is zuvies isimkite kaulus, apvolioki..

Recepto vertinimas: 0

ITALIŠKA JŪROS LYDEKA

Zuvi pabarstome prieskoniais. I ikaitinta keptuve dedame sviesta ir miltuose apvoliota zuvi. Apkepame is abieju pusiu, supilame vyna, citrinos sultis, suberiame kaparelius. Patiekiame su ryziais ir karstomis darzovemis...

Recepto vertinimas: 4

Juros lydeka su avižiniais dribsniais

Dribsnius uzpilame pienu ir isbrinkiname. Juros lydekas nuskutame, isvalome, nuplauname. Pabarste druska ir prieskoniais, palaikome 0,5 vai. Ismirkusius dribsnius sumaisome su plaktais kiausiniais, paskaniname druska, prieskoniais, supilame i aliejumi patepta kepimo inda, sudedame zuvis ir viska pab..

Recepto vertinimas: 2

Rusiškas starkis

Isvalyta, be kaulu zuvi supjaustome gabaleliais, pabarstome druska, uzpilame 3 stiklinemis verdancio vandens. I verdama zuvi idedame grybu, druskos, lauru lapeli ir verdame, kol zuvis isvirs.Petrazoles ir morkas supjaustome gabaleliais ir isverdame nedideliame vandens kiekyje.Agurkus nulupame, isima..

Recepto vertinimas: 0

Jūros lydeka su alyvomis

Zuvi pabarstome druska, prieskoniais ir palaikome 15 min. Susmulkiname alyvas, cesnaka, petrazoles, svogunu laiskus, sumaisome juos su aliejumi, pasudome, iberiame truputi pipiru.I folija sudedame gauta misini ant jo uzdedame zuvi, aplaistome vynu ir uzspaude folija kepame orkaiteje apie puse valand..

Recepto vertinimas: 0

Jūros lydeka su alyvomis

Žuvį pabarstome druska, prieskoniais ir palaikome 15 min. Susmulkiname alyvas, česnaką, petražoles, svogūnų laiškus, sumaišome juos su aliejumi, pasūdome, įberiame truputį pipirų.Į foliją sudedame gautą mišinį ant jo uždedame žuvį, aplaistome vynu ir užspaude foliją kepame ork..

Recepto vertinimas: 0

Jūros lydeka grietinės padaže

Žuvį supjaustome gabaliukais ir pabarstomedruska, pipirais. •Susmulkiname svogūną, apkepamekeptuvėje su aliejumi, įdedame miltų,supilame grietinę, paskaniname druska,pipirais, muskatais. •Kepimo formą patepame aliejumi, supilamepadažą, sudedame žuvį, ant kiekvienogabaliuko uždedame..

Recepto vertinimas: 3

Raktiniai žodžiai: lydeka