Lydeka, kepta su lašinukais

Ingridientai:
1kg lydekos,
100 g šviežių lašinukų,
prieskonių (pipirų, lauro lapelis, mairūnų),
prieskoninių daržovių (morka, salieras, petražolė, svogūnas),
druskos,
1 stiklinė pomidorų padažo (žiūrėti "Padažai").
Gaminimas
Paruošta lydeka nusausinama, įtrinama prieskoniais, sumaišytais su druska, apdedama plonomis šviežių lašinukų riekelėmis, susukama į foliją ar celofaninį popierių, sudedama į keptuvą ir kepama orkaitėje ar krosnyje (sultims išgaravus, įpilama truputį karšto vandens). Patiekiama išimta iš folijos, sudėta į pašildytą pusdubenį ir supjaustyta gabaliukais. Puošiama žalumynais, citrinos griežinėliais. Tiekiama su keptomis bulvėmis ir pomidorų padažu.

Lydeka su lašinukais kepama ir kitaip — be folijos. Keptuvas išklojamas plonai supjaustytais lašinukais, dedama nepjaustyta lydeka, uždengiama lašinukais ir kepama karštoje orkaitėje ar krosnyje. Baigiant kepti, įpilama truputis grietinės.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!