Įdaryta lydeka drebučiuose


Sudėtingumas: 4
Ingridientai:
1.1.5 kg lydekos,
2.2 riekelės pyrago,
pieno pyragui sumirkyti, 3.2 svogūnai,
4.1 šaukštas sviesto,
5.2 kietai virti kiaušiniai,
6.12 kvepiančiųjų ir karčiųjų pipirų,
7.2 lauro lapeliai,
druskos,
8.150 g prieskoninių daržovių (morkų, petražolių, svogūnų).
Drebučiams:
9.2-3 stiklinės žuvies sultinio,
10.1.5-2 arbatiniai šaukšteliai smulkios želatinos
Papuošimui :
11.2 virtos morkos,
12.1 stiklinė džiovintų slyvų,
petražolių ir salierų lapelių.
Gaminimas:

Lydeką nuskusti, išskrosti per padarytą pjūvį neperpjaunant papilvės, išimti žiaunas ir išplauti šaltame vandenyje. Numauti odą taip, kad galva ir uodega pasiliktų neatskirtos nuo odos.
Įdarui skirtą žuvies mėsą, išėmus kaulus, sukapoti arba sumalti mašinėle kartu su pakeptu svogūnu ir piene mirkytu pyragu. Kad svogūno kvapas labiau jaustūsi, jį galima dėti žalią. Po to dubenyje išsukti sviestą iki purumo, sudėti maltą žuvies masę, kietai virtus ir kapotus kiaušinius, pipirų, druskos ir viską gerai išmaišyti pilant po truputį sultinio, kad masė būtų geros rūgščios grietinės tirštumo. Taip paruoštą įdarą nespaudžiant sukrėsti į numautą žuvies odą. Įdarytos žuvies šakaklę užsiūti, odą subadyti keliose vietose ir padėti į specialų, žuviai virti, arba paprastą puodą. Pridėti stambiomis skiltimis supjaustytų morkų, petražolių, svogūnų, nemaltų pipirų, lauro lapelių, druskos ir, užpylus atšaldytu žuvies kaulų sultiniu arba šaltu vandeniu, labai lėtai, kad vanduo vos judėtų, virti 45-60 min. Užvirus, kad žuvis nesutrūktų, nugaroje galima 2-3 vietose negiliai įpjauti.
Išvirtą žuvį kiek atvėsinti tame pat sultinyje, po to išimti iš puodo ir padėti, kaip ji virė, į pailgą pusdubenį. Kai žuviai virti nėra specialaus su iškeliamu dugnu puodo, iškelti žuvį iš paprasto puodo, jos nesuardžius, labai sunku. Tuo atveju geriau ją išimant perpjauti į 2- 3 dalis ir išimti atskirus gabalus. Ištraukus siūlus, supjaustyti nedideliais gabalais ir pusdubenyje sudėti taip, kad žuvis atrodytų sveika. Ją papuošti sultinyje virtų supjaustytų morkų griežinėliais ir džiovintų virtų slyvų puselėmis, o pusdubenio dugną - salierų ar petražolių lapeliais bei virtomis morkomis. Likusį žuvies sultinį palikti nusistoti ir atsargiai perkošti. Jei sultinio daug, jį pavirinti, kad dalis vandens išgaruotų, tada jame ištirpyti šaltame vandenyje gerai išmirkytą želatiną (1 stiklinei vandens 1 arbatinis šaukštelis smulkios želatinos). Jeigu drebučiai būtų neskaidrūs, reikia juos, kaip mėsos drebučių sultinį nuskaidrinti kiaušinio baltymais. Taip paruoštu, atvėsintu sultiniu reikia užpilti pusdubenyje sudėtа žuvį. Dalį sultinio supilti į atskirą indą, kad sustingtų. Drebučiais, spaudžiant juos pro pergamentinio popieriaus smailų vamzdelį, padengti žuvies paviršių ir ant jo esančias morkas bei slyvas.
Įdarytą žuvį galima puošti virtais kiaušiniais (iš jų padaromos vandens lelijos), marinuotais grybais, citrinos griežinėliais, krienų sviestu. Skanaus! 



Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!