Lydeka, šutinta su daržovėmis

Ingridientai:
1kg lydekos,
40 g sviesto,
prieskonių (kvepidnčiųjų pipirų, lauro lapelis, kardamono, peletrūno, kmynų),
prieskoninių daržovių (1 morka, saliero, 2 svogūnai, 1 poras),
l/2 nutarkuotos citrinos žievelės,
druskos.
Gaminimas
Paruošta ir nusausinta lydeka įtrinama druska. Prieskoninės daržovės susmulkinamos, pakepinamos svieste ir sukemšamos į lydeką. Dedama į puodą ir užpilama trupučiu šalto vandens, įpilama citrinos sulčių (ar kitos rūgšties), sudedami prieskoniai, apibarstoma tarkuota citrinos žievele ir šutinama 1/2 val. Tada žuvis atsargiai perkeliama į pašildytą pusdubenį, supjaustoma ir užpilama perkoštu skaidriu padažu, kuriame buvo šutinama. Puošiama žalumynais ar citrinos griežinėliais, valgoma su bulvių koše, virtais žiediniais kopūstais ar šparaginėmis pupelėmis.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!