25 rezultatų ieškant "glajumi"

Sluoksniuotas tortas

Sviestą išsukite iki baltumo. Kitame inde ištrinkite trynius su cukrumi. Tada trynius po šaukštą dėkite į sviestą, taip pat dėkite po truputį miltų ir plakite. Taip plakite kol sudėsite visą trynių masę. Baigdami plakti supilkite vanilę. Tešlą padalinkite į 4 – 5 dalis ir vien..

Recepto vertinimas: 0

Virtas baltymų glajus

Vandenį ir cukrų supilkite į maža puodelį ir uždengę pavirkite kol pasidarys tirštas sirupas. Tada supilkite vieną šaukštą citrinos sulčių ir sirupą dar pakaitinkite. Baltymus gerai išplakite iki putų. Paskui pilkite juos į sirupą ir plakite kol pasidarys tiršta masė. Glajumi g..

Recepto vertinimas: 5

Lietuviška eglė

Kiaušinių trynius sukti su cukrumi ir sviestu, kol pasidarys puri masė. Į grietinę sudėti sodą ir citrinos rūgštį, supilti trynius, suberti vaniliną, išsijotus miltus ir greitai suminkyti tešlą. Ją 5 valandas padėti šaltai, kad sutvirtėtų. Paskui kočioti 1--1,5 cm storio lakšta..

Recepto vertinimas: 4

Slyvų tortas

Trynius ištrinti su cukrumi, supilti citrinos sultis. Baltymus standžiai išplakti, supilti į trynius ir, lengvai maišant, berti miltus. Iš vientisos tešlos masės mažoje tortinėje iškepti 2 vienodus blynus. Anksčiau pamirkytas slyvas nusausinti ir supjaustyti juostelėmis. Iš pieno, ..

Recepto vertinimas: 0

Medaus tortas

Miltus su kepimo milteliais ir cinamonu išsijojame. Puode pakaitiname sviestą, cukrų ir medų, bet neleidžiame užvirti. Nukeliame puodą, sudedame razinas, riešutus, migdolo drožles, išmaišome ir ataušiname. Tyrę supilame į dubenį, įmaišome imbierą kavą, kiaušiniu, paskui miltus. ..

Recepto vertinimas: 1

Duoninis tortas

Tryniai ištrinami su cukrumi, į juos sudedami prieskoniai. Duonos džiūvėsėliai sudrėkinami grietinėle ir ištrinami, kad pasidarytų purūs. Pusė jų supilama į trynius kartu su kakava ir išmaišoma. Baltymai gerai išplakami ir dedami į trynius, atsargiai maišant ir perpilant krakmol..

Recepto vertinimas: 0

Apelsininis tortas su glajumi

Apelsinus mirkyti vandenyje 2-3val. Paskui dėti į puodą, įpilti vandens, uždengti ir virti, kol žievelės suminkštės. Apelsinus nusunkti, ataušinti, nulupti žieveles, ištrinti sėklas. Apelsinus pusvalandį trinti, įberiant cukraus pudros, maltų migdolų ir sudedant kiaušinių tryniu..

Recepto vertinimas: 4

Kalakutas su migdolais

Kalakutieną nuplauname, nusausiname ir supjaustome 1 cm storio juostelėmis. Pasūdome ir 2 valandas laikome šaltai. Sumaišome aliejų, garstyčias, medų, citrinų sultis, paprikas ir česnaką. Mėsą susmeigiame ant iešmelių, aptepame glajumi ir kepame grilyje 15 minučių, kartkar..

Recepto vertinimas: 0

Keksas su riešutais

Miltus išmaišyti su kepimo milteliais. Riebalus išsukti iki purumo. Į juos po vieną įmušti kiaušinius. Į masę berti po šaukštą cukraus, šaukštą miltų ir sukti, kol bus sudėti visi produktai ir tūris padidės 2-3 kartus. Į tešlą suberti kapotus riešutus, nutarkuota citrin..

Recepto vertinimas: 0

Varškės keksas su vyšniomis

Kambario temperatūros sviestą mediniu šaukštu išsukti iki purumo. Sukant po šaukštelį berti cukraus, vanilinio cukraus, druskos ir po vieną įmušti kiaušinius. Į masę įmaišyti pro sietelį pertrintą varškę. Miltus išmaišyti su kepimo milteliais, užsijoti ant varškės bei ..

Recepto vertinimas: 0

Kalėdinis nekeptas tortas

Sumaišome migdolus su cukrumi, sudedame kiaušinių baltymus, įpilame migdolų esencijos ir maišome, kol išeina minkšta tešla. Ją minkome tol, kol tampa vienlytė. Tada padalijame į 3 lygias dalis. Ant miltiniu cukrumi pabarstyto paviršiaus iškočiojame vieną dalį tešlos taip, kad bū..

Recepto vertinimas: 3

Kumpis, keptas su garstyčiomis ir medumi

Nulupame kumpio odelę. Riebųjį kumpio paviršių supjaustome rombais. Į kiekvieno rombo vidurį įsmeigiame po gvazdikėlį. Taip paruoštą kumpį dedame į keptuvą, išklotą folija. Gaminame glajų. Apelsinų sultis maišome su cukrumi, medumi ir garstyčiomis, kol cukrus ištirpsta. T..

Recepto vertinimas: 0

Baltojo šokolado žiedas su glajumi

Įkaitinkite orkaitę iki 150°C. Ištepkite 23 cm skersmens žiedinę torto formą. Supilkite pieną, cukrų, šokoladą ir sviestą į keptuvę ir pakaitinkite ant mažos ugnies. Nuolat maišykite, kol mišinys taps vientisas ir purus. Neleiskite jam užvirti. Nukelkite nuo ugnies. Atvėsin..

Recepto vertinimas: 4

Šokoladinis pyragas su varškės kremo glajumi

Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Ištepkite sviestu ir apibarstykite miltais 23 cm skersmens atidaromą formą. Į didelį dubenį suberkite miltus, kakavos miltelius ir kepimo miltelius. Elektriniu plakikliu vidutiniu greičiu suplakite sviestą ir cukrų iki grietinės tirštumo masės. Po..

Recepto vertinimas: 3

"Velnio" pyragas

Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Ištepkite sviestu dvi 23 cm skersmens apvalias formas. Išklokite jas vaškuotu popieriumi. Ištepkite jį sviestu. Ištirpinkite šokoladą prikaistuvyje dvigubu dugnu, įstatytame į puodą su lėtai verdančiu vandeniu. Palikite atvėsti. Įmaišykite pie..

Recepto vertinimas: 3

Pyragas su uogomis "Siurprizas" (Jūratės)

Batono dugną nupjauti. Jei batonas labai purus ir minkštimas gerai susispaudžia, jį prispausti. Galima dalį batono minkštimo išimti, o likusį prispausti. Vidų aplieti tirpintu šokoladu (šokoladą sutrupinti ir kaitinant išlydyti su šlakeliu pieno), pabarstyti smulkintais džiovintais ..

Recepto vertinimas: 0

Pyragaičiai "Triufeliai"

Baltymus išplakite po truputį berdami cukrų. Plakite, kol ištirps cukraus kruopelės. Maltus migdolus sumaišykite su miltais, suberkite į baltymų putas ir lengvai išmaišykite. Tešlą sukrėskite į konditerinį maišelį su plačiu lygiu antgaliu. Ant skardos, išklotos sviestiniu popier..

Recepto vertinimas: 0

Pyragas „Dunojaus bangos“ su vyšniomis ir šokolado glajumi

Kakavą, 50 g cukraus bei 3 valg. š. pieno atidėti į šalį. Orkaitę įkaitinti iki 180°C temperatūros. Sviestą, cukrų ir kiaušinius išplakti iki purios masės ir į ją po truputį sudėti su kepimo milteliais sumaišytus miltus bei pieną. Pagardinti citrinų sultimis ir romu. Pusę pa..

Recepto vertinimas: 2

Pyragėliai su kremu

Jei naudojate šaldytą sluoksniuotą tešlą- ją atšildyti. Tešlą iškočioti ir supjaustyti į norimą kiekį kvadratėlių, ar kitokios formos pyragėlių. Sudėti ant šaltu vandeniu suvilgytos skardos. Tešlą subadyti mediniu pagaliuku ir palaikyti 15 min. Orkaitę įkaitinti iki 220°C ..

Recepto vertinimas: 0

„Vėjo malūnėliai“ su apelsinais

Jei naudojate šaldytą sluoksniuotą tešlą- ją atšildyti. Tešlą iškočioti ir padalinti į 5 dalis. Vieną dalį atidėti, o iš likusių iškočioti keturis 12 cm pločio ir 24 cm ilgio lakštus. Kiekvieną jų padalinti į 2 kvadratus. Kiekvieno kvadrato kampus įpjauti apie 4 cm centro ..

Recepto vertinimas: 1

Plikyti pyragėliai su kakavos ir grietinėlės kremu

250 ml vandens užvirinti su sviestu, druska bei vaniliniu cukrumi. Suberti miltus ir maišyti, kol susidarys prie puodo kraštų nelimpantis tešlos gniužulas, o ant puodo dugno atsiras baltas apnašų sluoksnis. Tešlą sudėti į dubenėlį ir įmušti kiaušinį. Ją ataušinti. Paskui vieną..

Recepto vertinimas: 0

Kalėdiniai sausainiai su šokolado glajumi ir kokoso drožlėmis

Minkštą sviestą arba margariną su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska išsukti iki purios masės. Įmušti kiaušinį. Trintą citrinos žievelę sumaišyti su miltais ir po truputį įmaišyti į sviesto masę. Tešlą apie 30 min. palaikyti. Orkaitę įkaitinti iki 175°C temperatūros...

Recepto vertinimas: 1

Tortas „Kalėdinė dovana“

Orkaitę įkaitinti iki 220°C temperatūros. Kiaušinius su cukrumi apie 10 min. plakti elektriniu maišikliu, kol susidarys puri masė. Miltus persijoti su kepimo miteliais ir užsijoti ant kiaušinių masės. Viską atsargiai išmaišyti. Tešlą padalinti į dvi dalis. Vieną dalį tepti ant k..

Recepto vertinimas: 0

AMONIAKO PYRAGAS

Standziai isplakti baltymus su cukrumi, porcijomis deti trynius, ismaisytus su amoniaku, miltus ir gerai istrinta margarina bei supilti arako esencija. Viska gerai ismaisyti. Tesla padalyti i tris dalis. Skarda patepti taukais, iskloti taukais pateptu pergamentiniu popieriumi, ideti plona sluoksni t..

Recepto vertinimas: 5

Riešutinis keksas

Sviesta issukti su cukrumi iki vienalytes mases, sudeti smulkiai kapotus riesutus, isplaktus su vaniliniu cukrumi, kiausiniais, ispausti citrinos sultis, itarkuoti zievele. Po truputi sijoti miltus sumaisytus su kepimo milteliais. Issukta tesla sukresti i paruosta kepimo forma.Kepti 180-200 C orkait..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: glajumi