Kalėdiniai sausainiai su šokolado glajumi ir kokoso drožlėmis

Ingridientai:
Apie 70 sausainių:

250 g sviesto arba margarino;
250 g cukraus;
1 pak. vanilinio cukraus;
Žiupsnelis druskos;
1 kiaušinis;
Trinta citrinos žievelė;
500 g miltų;
100 g šokoladinio glajaus (žiūrėti skyrelyje „Viskas desertams“);
50 g kokoso drožlių;
Riebalų skardai patepti.
Gaminimas
Minkštą sviestą arba margariną su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska išsukti iki purios masės. Įmušti kiaušinį. Trintą citrinos žievelę sumaišyti su miltais ir po truputį įmaišyti į sviesto masę. Tešlą apie 30 min. palaikyti.

Orkaitę įkaitinti iki 175°C temperatūros. Tešlą dėti į konditerinį švirkštą su plačiu žvaigždutės formos antgaliu ir ant riebalais išteptos skardos išspausti kauburėlius. Dėti į įkaitintą orkaitę ir kepti 10-15 min. Sausainius ataušinti, aptepti ištirpintų šokoladiniu glajumi ir pabarstyti kokoso drožlėmis.

Patarimas: Galima glajumi aptepti ir kokoso drožlėmis apibarstyti tik apatinę sausainių pusę.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!