Dviejų rūšių tešlų tortas

Ingridientai:
Trapiai tešlai:
200 g sviesto, 1 kiaušinis,
100 g cukraus, 300 g miltų.
Pagerintai (sviestinei) tešlai:
150 g sviesto, 50 g cukraus,
2 kiaušiniai, 100 g miltų,
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių.
Glajui:
1 baltymas, 1 stiklinė cukraus pudros.
Konditerinių karoliukų papuošimui.
Kremui:
400 g grietinėlės,
1 stiklinė aviečių uogienės,
1 pakelis grietinėlės standiklio.

Gaminimas
• Iš trapiai tešlai skirtų produktų užminkome tešlą ir 1 vai. palaikome šaltai. Tuomet iškočiojame du 5 mm storio lakštus. Iš likusios juos apipjaunant tešlos suformuojame 6 gėlytes, likusią tešlą paliekame trupiniams. Kepame 170° C temperatūros orkaitėje.
•Iš pagerintai tešlai skirtų produktų užmaišome tešlą. Iš jos iškepame 4 „lapelius", o iš likusios tešlos vieną lakštą.
•Kremui suplakame grietinėlę su standikliu ir sumaišome su uogiene.
•Klojame trapios tešlos lakštą, aptepame kremu. Tuomet klojame ant viršaus pagerintos tešlos lakštą, aptepame kremu ir uždengiame trapios tešlos lakštu. Tortą aptepame likusiu kremu, apibarstome trupiniais ir papuošiame „gėlytėmis" bei ' Japeliais". prieš tai juos papuošę glajumi ir konditeriniais karoliukais.
(priestalo.lt)

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!