Apelsininis tortas su glajumi

Ingridientai:
Tešlai:

2 apelsinai,
250g. cukraus pudros,
250g. migdolų,
9 kiaušiniai,
2 šaukšteliai krakmolo.

Kremui:

250g. cukraus,
250g. migdolų,
citrinų sulčių,
2-3 apelsinų žievelės.

Glajui:

baltymas,
250g. cukraus pudros,
arako aliejaus.
Gaminimas
Apelsinus mirkyti vandenyje 2-3val. Paskui dėti į puodą, įpilti vandens, uždengti ir virti, kol žievelės suminkštės. Apelsinus nusunkti, ataušinti, nulupti žieveles, ištrinti sėklas. Apelsinus pusvalandį trinti, įberiant cukraus pudros, maltų migdolų ir sudedant kiaušinių trynius. Įberti susmulkintą vieno apelsino žievelę, krakmolą ir plaktus baltymus. Iš šios tešlos iškepti 2 vienodus blynus. Cukrų kremui užpilti trupučiu vandens ir išvirti sirupą, ataušinti, suberti maltus migdolus, įpilti citrinos sulčių, smulkintą kito apelsino žievelę ir užvirti. Tešlos blynus pertepti šiuo kremu, o torto viršų patepti glajumi (gerai išmaišyti visus glajaus produktus).

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!