25 rezultatų ieškant "gana"

Šaldyti vaisiai

1. Atskirkite kiaušinių baltymus nuo trynių, supilkite juos į indą ir lengvai suplakite. Suplakę jais aptepkite vaisius (patiekalams aptepti naudojamu teptuku) ir sudėkite juos ant popieriumi išklotų grotelių. 2. Užberkite ant vaisių gana storą sluoksnį cukraus. Geriausia, kad būtų ..

Recepto vertinimas: 1

Voveraičių ir vištienos užkepėlė su grietinėle

1. Iškepame arba išverdame vištieną su prieskoniais (kad šie įsigertų į mėsą), jei kepame tai apibarstome ir kmynais.Tinka “vakarykštė” vištiena. Nuimame nuo kaulų mėsą -smulkiai supjaustome. 2. Išverdame bulves (žinoma su druska arba sultinio kubeliu).Galima bebaigiant virti id..

Recepto vertinimas: 3

Didžkukuliai su jautienos nugarinės įdaru

Žalias bulves nuskusti, nuplauti, sutarkuoti, sudėjus į lininį maišelį ar per marlę išspausti. Sultis atidėti 10-15 min., po to nupilti, o nuosėdas (krakmolą) suberti į bulves. Nulupti virtas bulves. Sumalti jas mėsmale, sumaišyti su žaliomis bulvėmis, įberti druskos ir kruopščia..

Recepto vertinimas: 0

Raganos kepsnys

Sviesta istrinti su cukrumi ir kiausiniu. Kepimo miltelius ismaisyti su grietine ir sudeti i sviesta. Taip pat sudeti vanilini cukru, cinamona, miltus ir gerai ismaisyti bei isminkyti. Tesla padalyti i dvi dalis. Viena dali iskocioti ir padeti i tortine. Kita dali padaryti lyg juostele ir uzdejus an..

Recepto vertinimas: 5

Armėniška sriuba

Į didelį dubenį sudedame nuplautus špinatų lapus, įpilame truputį vandens. Pridengę verdame 2-3 minutes. Suverčiame špinatus į kiaurasamtį, nuvarviname ir smulkiai supjaustome. Įkaitiname aliejų ir kepiname smulkiai supjaustytą svogūną 5 minutes. Sudedame špinatus, smulkiai supja..

Recepto vertinimas: 4

Keptos bulvės su čiobreliais

Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių, Bulves tankiai ir gana giliai įpjaukite, bet neperpjaukite. Sudėkite į kepimo formą. Įpilkite sultinį, aliejų ir ištipdytą sviestą. Suberkite čiobrelius ir pabarstykite druska bei maltais pipirais. Kepkita viršutinėje orkaitės dalyje 1 valandą..

Recepto vertinimas: 0

Prėskučiai (šližikai) su aguonpieniu

Mesa supjaustyti gabalais, apvolioti miltais ir kepinti svieste arba taukuose, kol apsitrauks rusva plutele. Prideti pjaustyto svoguno. Ipilti vandens arba sultinio, iberti druskos ir pipiru. Kai skystis uzvirs, prideti siaudeliais supjaustytu vaisiu, ipilti vyno arba obuoliu sulciu ir uzdengus dang..

Recepto vertinimas: 0

Didžkukuliai su aguonų įdaru

Žalias bulves nuskusti, nuplauti, sutarkuoti, sudėjus į lininį maišelį ar per marlę išspausti. Sultis atidėti 10-15 min., po to nupilti, o nuosėdas (krakmolą) suberti į bulves. Nulupti virtas bulves. Sumalti jas mėsmale, sumaišyti su žaliomis bulvėmis, įberti druskos ir kruopš..

Recepto vertinimas: 0

Karpis troškintas grietinėje

Sumaisome degtine, likeri ir sultis. Sudedame ledus ir susmulkintus vaisius. Papuosiame citrinos ar karambolos riekele...

Recepto vertinimas: 0

Lietuviška eglė

Kiaušinių trynius sukti su cukrumi ir sviestu, kol pasidarys puri masė. Į grietinę sudėti sodą ir citrinos rūgštį, supilti trynius, suberti vaniliną, išsijotus miltus ir greitai suminkyti tešlą. Ją 5 valandas padėti šaltai, kad sutvirtėtų. Paskui kočioti 1--1,5 cm storio lakšta..

Recepto vertinimas: 4

Bulvės su svogūnais

Svogūnus supjaustyti plonais žiedeliais ir truputį apkepinti svieste. Pridėti miltų, įpilti mėsos sultinį ir paruošti gana tirštą padažą. Bulves išvirti su lupenomis, dar šiltas nulupti, supjaustyti skiltelėmis ir suberti į padažą. Įdėti druskos, daug pipirų, ir 5 minutes pak..

Recepto vertinimas: 0

Kalėdiniai meduoliukai

Ant garų ištirpinkite medų, cukrų ir sviestą. Sudėkite likusius ingredientus (visi prieskoniai turėtų būti sumalti). Viską suminkykite. Tuomet iškočiokite apie 0,5cm storio blyną. Išpjaustykite norimos formos meduoliukus ir kepkite orkaitėje (ant sviestinio popieriaus) kol gražiai ..

Recepto vertinimas: 5

Krabų lazdelių užkandėlė

Krabus atšildyti, grybus nupjaustyti gana smulkiai. Supjaustytą svogūną pakepinti aliejuje, sužerti grybus ir patroškinti keletą minučių. Po to supilti baltąjį vyną ir pakaitinti iki virimo. Miltus sumaišyti su grietine, supilti ant grybų. Užvirus, suberti kubeliais supjaustytus kra..

Recepto vertinimas: 0

Kalakutienos pjausniai su mangais

Mangus nulupame, išimame kaulą, o minkštimą supjaustome skiltelėmis. Sūrį sutarkuojame smulkia tarka ir sumaišome su žalumynais. Pjausnius nuplauname ir nusausiname popierine servetėle. Keptuvėje įkaitintame aliejuje apkepiname pjausnius iš abiejų pusių. Išėmę iš keptuvės pasū..

Recepto vertinimas: 0

Indiški varškės pyragėliai

Iš tešlai skirtų produktų paruošiam trapią tešlą: miltus sumaišyti su cukrumi. Sudėti minkštą sviestą ir pirštais trinti, kol neliks sausų miltų ir gausis trupinukai. Po truputį pilti vandenį ir minkyti tešlą, kol ji taps vienalyte ir nelips prie rankų. Tešlą suvynioti į pl..

Recepto vertinimas: 0

Vištiena su sūrio padažu

Vištieną įtrinti prieskoniais ir apvolioti miltuose. Keptuvėje ištirpinti sviestą ir supylus aliejų apekepti vištieną iš abiejų pusių. Vištienos gabalėlius sudėti į karščiui atsparų indą ir kepti 30 min. 200 laipsnių karščio orkaitėje. Keptuvėje išlydome sviestą, suberia..

Recepto vertinimas: 5

Spagečiai su česnakais, ančiuviais ir aitriosiomis paprikomis

Didelėje keptuvėje vidutiniškai įkaitinkite aliejų. Sudėkite papriką. Pakepinkite 2-3 minutes, kol česnakas truputį pagels. Nuimkite nuo ugnies ir išimkite česnaką bei čili pipiro gabalėlius. Į keptuvę sudėkite ančiuvius, pakepinkite 5 minutes, sutraiškydami juos šakute. Tuomet..

Recepto vertinimas: 0

Šokoladinis "saliamis"

Dideliame dubenyje suplakite kiaušinius ir cukrų iki balkšvos ir tirštos masės. Įplakite sviestą ir kakavos mitelius ir gerai išmaišykite. Įmaišykite paprastų sutrupintų sausainukų ir kapotų riešutų. Tešla uri būti gana standi. Rankomis suformuokite rąsto ar saliami dešros for..

Recepto vertinimas: 4

Mano žagarėliai (Onutės)

Kiaušinius, cukrų, miltus sudedi į indą, gerai išmaišai, išminkai. Turi gautis minkšta tešla. Kočioji gana plonus lakštus(blynus), kad neliptų - pabarstyti miltais. Pjaustai kaspinėlius ir formuoji nedidelius žagarėlius. Puode užkaitini aliejų (ar gerai įkaitęs patikrinti imetan..

Recepto vertinimas: 4

Amerikietiškos salotos drebučiuose (Mouled salad)

Želatiną ištirpinkite 250 g verdančio vandens. Paimkite gana didelį indą, kad želatina visiškai ištirptų. Įpilkite 200 g šalto vandens ir aušinkite, iki želė pradės tirštėti. Tada sudėkite svilarožės griežinėlius, nuluptus ir stambiai supjaustytus obuolius, susmulkintus kop..

Recepto vertinimas: 0

KIAULIENOS KEPSNYS SU RYŽIAIS

Kiauliena paruosti kaip kepant karbonadus ir iskepti. Ant iskeptu ir ant skardos isdeliotu karbonadu nedaug uzdeti isspausto cesnako, ant virsaus kaip imanoma daugiau virtu ryziu, ant ju sauksteli majonezo, ir galiausiai tarkuoto fermentinio surio. Turi gautis gana auksti kaubureliai. Visa tai deti ..

Recepto vertinimas: 5

PUSRYTINIAI SUMUŠTINIAI

Suri sutarkuojame burokine tarka, imuuame kiausini ir viska gerai ismaisome. Batona supjaustome riekelemis. Ant kiekvienos riekeles dedame paruostos mases (gana riebu sluoksni). Ikaitiname alieju keptuveje. Dedame paruostus sumustinius i keptuve taip, kad uzteptoji mase atsidurtu ant ikaitusiu rieba..

Recepto vertinimas: 0

Persikų tortas su maskarponės (arba rikotos) sūriu

Į šaldymo maišelį subertus sausainius sutrupinti kočėlu. Trupinius sumaišyti su ištirpintu sviestu ir torto formoje iš gautos masės suspausti 0,5cm storio sluoksnį. Jogurtą išmaišyti su sūriu, suberti cukrų, vanilinįį cukrų, citrinos sultis. Nedideliame kiekyje van..

Recepto vertinimas: 3

Mėsiškas padažas

I pakaitinta alieju sudedame gana smulkiai supjaustytus svogunus, pakepiname apie 5 min. ir dedame farsa bei apibarstome ji priekoniais (vegeta, pipirais ir kt.). Mazdaug po 30 min. galime piltu pomidoru padaza ir dar pakepinti apie 5-7 min. Sis padazas labai tinka prie ryziu ar makaronu. (giedre)..

Recepto vertinimas: 5

Švediški Bananai Kitaip (alė sautė)

Nenulupto banano žievę Ties išlinkimu įpjauname, ir įkišame į įpjovą skiltelę pieniško šokolado. Įvyniojame Bananą į foliją ir įdedame į gerai įkaitintą orkaitę keletui minučių. Patiekiame su vaniliniais ledais, apipurškiame grietinėle. Smaližiaukite :)Tinka vartoti gamt..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: gana