25 rezultatų ieškant "gana"

Šaldyti vaisiai

1. Atskirkite kiaušinių baltymus nuo trynių, supilkite juos į indą ir lengvai suplakite. Suplakę jais aptepkite vaisius (patiekalams aptepti naudojamu teptuku) ir sudėkite juos ant popieriumi išklotų grotelių. 2. Užberkite ant vaisių gana storą sluoksnį cukraus. Geriausia, kad būtų ..

Recepto vertinimas: 1

Voveraičių ir vištienos užkepėlė su grietinėle

1. Iškepame arba išverdame vištieną su prieskoniais (kad šie įsigertų į mėsą), jei kepame tai apibarstome ir kmynais.Tinka “vakarykštė” vištiena. Nuimame nuo kaulų mėsą -smulkiai supjaustome. 2. Išverdame bulves (žinoma su druska arba sultinio kubeliu).Galima bebaigiant virti id..

Recepto vertinimas: 3

Prėskučiai (šližikai) su aguonpieniu

Mesa supjaustyti gabalais, apvolioti miltais ir kepinti svieste arba taukuose, kol apsitrauks rusva plutele. Prideti pjaustyto svoguno. Ipilti vandens arba sultinio, iberti druskos ir pipiru. Kai skystis uzvirs, prideti siaudeliais supjaustytu vaisiu, ipilti vyno arba obuoliu sulciu ir uzdengus dang..

Recepto vertinimas: 0

Didžkukuliai su aguonų įdaru

Žalias bulves nuskusti, nuplauti, sutarkuoti, sudėjus į lininį maišelį ar per marlę išspausti. Sultis atidėti 10-15 min., po to nupilti, o nuosėdas (krakmolą) suberti į bulves. Nulupti virtas bulves. Sumalti jas mėsmale, sumaišyti su žaliomis bulvėmis, įberti druskos ir kruopš..

Recepto vertinimas: 0

Karpis troškintas grietinėje

Sumaisome degtine, likeri ir sultis. Sudedame ledus ir susmulkintus vaisius. Papuosiame citrinos ar karambolos riekele...

Recepto vertinimas: 0

Lietuviška eglė

Kiaušinių trynius sukti su cukrumi ir sviestu, kol pasidarys puri masė. Į grietinę sudėti sodą ir citrinos rūgštį, supilti trynius, suberti vaniliną, išsijotus miltus ir greitai suminkyti tešlą. Ją 5 valandas padėti šaltai, kad sutvirtėtų. Paskui kočioti 1--1,5 cm storio lakšta..

Recepto vertinimas: 4

Sūrio kukuliai

Baltymai pasūdomi ir išplakami, į juos pamažu supilamas tarkuotas sūris ir, jei norima, įberiama pipirų. Iš šios gana tirštos masės padaromi nedideli kukuliukai, kurie pavoliojami miltuose ir iškepami verdančiuose riebaluose. Kai jie pasidaro dvigubai didesni, išgriebiami, nusausinami..

Recepto vertinimas: 0

Garuose virti baklažanai

1. Perpjaukite baklažanus taip, kad jie tilptų į garintuvą. 2. Sudėkite juos į garintuvą, be lėkštės. Jei įdėsite su lėkšte, baklažanai apačioje nebus gerai išvirę. 3. Virkite baklažanus garuose 15-20 minučių. 4. Susmulkinkite česnaką. 5. Dubenyje sumaišykite sojos pada..

Recepto vertinimas: 3

Vistienos sriuba

Apverdame vištienos ketvirčius, nupilame sultinį. Dedame apvirtus ketvirčius i svaru vandenį ir vėl verdame. Mėsai išvirus, ja kiek atvėsiname ir susmulkiname, dedame atgal į verdantį sultinį kartu su gana smulkiai supjaustytomis bulvėmis, morka, ryžiais ir svogūnu (jei pageidaujate,..

Recepto vertinimas: 3

Petražolių makaronai

Petražoles nuplaukite, nusausinkite ranksluosčiu ir smulkiai supjaustykite. Kiausinius ir petražoles isplakite dideliame dubenyje. Sudėkite miltus, druską, pipirus, įpilkite 100 ml vandens. Viską gerai ismaisykite, kad nesusidarytų gumuliukų ir tesla būtų vientisa. Puode užvirinkite vand..

Recepto vertinimas: 0

Makaronai

Miltus nusijokite į didelį dubenį ir viduryje padarykite duobutę. Isplakite kiausinius su druska ir 100 ml vandens, po truputį pilkite į miltus ir maisykite saukstu, kol tesla taps vientisa ir neliks gumuliukų. Puode užvirinkite vandenį. Paimkite kostuvą gana didelėmis skylutėmis, sudėk..

Recepto vertinimas: 0

Makaronai su špinatais

Atsildykite spinatus. Miltus nusijokite į didelį dubenį ir viduryje padarykite duobutę. Isplakite kiausinius su druska ir vandeniu, sį misinį po truputį pilkite į miltus; maisykite teslą, kol taps vientisa ir be gumuliukų. Nusunkite spinatus, sudėkite į teslą ir vėl ismaisykite. Puode ..

Recepto vertinimas: 1

Bulvės su svogūnais

Svogūnus supjaustyti plonais žiedeliais ir truputį apkepinti svieste. Pridėti miltų, įpilti mėsos sultinį ir paruošti gana tirštą padažą. Bulves išvirti su lupenomis, dar šiltas nulupti, supjaustyti skiltelėmis ir suberti į padažą. Įdėti druskos, daug pipirų, ir 5 minutes pak..

Recepto vertinimas: 0

Kalėdiniai meduoliukai

Ant garų ištirpinkite medų, cukrų ir sviestą. Sudėkite likusius ingredientus (visi prieskoniai turėtų būti sumalti). Viską suminkykite. Tuomet iškočiokite apie 0,5cm storio blyną. Išpjaustykite norimos formos meduoliukus ir kepkite orkaitėje (ant sviestinio popieriaus) kol gražiai ..

Recepto vertinimas: 5

Spagečiai su česnakais, ančiuviais ir aitriosiomis paprikomis

Didelėje keptuvėje vidutiniškai įkaitinkite aliejų. Sudėkite papriką. Pakepinkite 2-3 minutes, kol česnakas truputį pagels. Nuimkite nuo ugnies ir išimkite česnaką bei čili pipiro gabalėlius. Į keptuvę sudėkite ančiuvius, pakepinkite 5 minutes, sutraiškydami juos šakute. Tuomet..

Recepto vertinimas: 0

Šokoladinis "saliamis"

Dideliame dubenyje suplakite kiaušinius ir cukrų iki balkšvos ir tirštos masės. Įplakite sviestą ir kakavos mitelius ir gerai išmaišykite. Įmaišykite paprastų sutrupintų sausainukų ir kapotų riešutų. Tešla uri būti gana standi. Rankomis suformuokite rąsto ar saliami dešros for..

Recepto vertinimas: 4

Mano žagarėliai (Onutės)

Kiaušinius, cukrų, miltus sudedi į indą, gerai išmaišai, išminkai. Turi gautis minkšta tešla. Kočioji gana plonus lakštus(blynus), kad neliptų - pabarstyti miltais. Pjaustai kaspinėlius ir formuoji nedidelius žagarėlius. Puode užkaitini aliejų (ar gerai įkaitęs patikrinti imetan..

Recepto vertinimas: 4

Žuvis saldžiarūgščiame padaže

Žuvis nuvaloma, nuplaunama ir nesupjausčius iš abiejų pusių pakepinama aliejuje, kol apsitraukia gruzdžia plutele. Nedidelėje švarioje keptuvėje padeginamas cukrus (kol parunda). Į puodą įpilama truputį acto, įberiama druskos, sudedami prieskoniniai žalumynai, supilama imbieras, smu..

Recepto vertinimas: 0

Mėsos vyniotinis su sūriu (Ramunės)

Mėsą gerai išmaišyti su svogūnais, supjaustytais smulkiais kubeliais, kiaušiniais ir maltais džiūvėsėliais.Paskaninti masę druska ir pipirais. Porą nuvalyti, nuplikyti verdančiu vandeniu arba trumpai pavirinti. Palikti ant sietelio, kad gerai nuvarvėtų. Išdėlioti mėsą ant kepimo..

Recepto vertinimas: 5

Vištiena su sūrio padažu (Rido)

Vištieną įtrinti prieskoniais ir apvolioti miltuose. Keptuvėje ištirpinti sviestą ir supylus aliejų apkepti vištieną iš abiejų pusių. Vištienos gabalėlius sudėti į karščiui atsparų indą ir kepti 30 min. 200°C karščio orkaitėje. Keptuvėje išlydome sviestą, suberiame miltu..

Recepto vertinimas: 0

Vidutinio kietumo biskvitinė tešla

Sviestą išplakti iki purios masės. Pakaitomis suberti cukrų ir įmušti kiaušinius. Plakti, kol masė pasidarys puri. Suberti visus prieskonius ir miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Jei reikia, įpilti šiek tiek pieno. Tešla turi būti gana tiršta. Ją dėti į riebalais išteptą b..

Recepto vertinimas: 0

Kiaušinienė su žaliais žirneliais

Žirnelius išgliaudykite ir maždaug 8 minutes pavirkite sūdytame vandenyje. Nuvarvinkite, sugrūskite arba suplakite mikseriu. Sudėkite sviestą ir grietinėlę, pasūdykite, įberkite pipirų. Dar kartą suplakite, kad pasidarytų vientisa masė. Paragaukite, ar netrūksta prieskonių. ..

Recepto vertinimas: 0

Šprotų kepsniukai (Janinos)

Iš kiaušinio, miltų ir pieno užminkykite gana tirštą tešlą, pagardinkite paprika. Po vieną žuveles pamirkykite tešloje ir 3-4 minutes iš abiejų pusių apkepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje. Patiekite su mėgstamu garnyru. Skanaus! ..

Recepto vertinimas: 0

Turkiški čeburėkai su sūriu (Beurek)

Sviestą ištirpdykite ant silpnos ugnies, gerai nukoškite. Patiekalui naudokite tik labai gryną sviestą. Ant lentos padėkite maždaug 30 cm ilgumo tešlos lakštą. Teptuku suvilgykite ją lydytu sviestu. Ant pirmojo uždėkite antrą tešlos sluoksnį ir jį suvilgykite sviestu; tą patį pa..

Recepto vertinimas: 3

Amerikietiškos salotos drebučiuose (Mouled salad)

Želatiną ištirpinkite 250 g verdančio vandens. Paimkite gana didelį indą, kad želatina visiškai ištirptų. Įpilkite 200 g šalto vandens ir aušinkite, iki želė pradės tirštėti. Tada sudėkite svilarožės griežinėlius, nuluptus ir stambiai supjaustytus obuolius, susmulkintus kop..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: gana