Kalėdiniai meduoliukai

Ingridientai:
Tešlai reikės:
6 šaukštų medaus
2 stiklinių cukraus
90g sviesto
3 kiaušinių
2 šaukštelių kepimo miltelių
0,5kg miltų (ne extra!)
prieskonių meduoliams (cinamono, kvapiųjų pipirų, gvazdikėlių, kardamono, muskato riešuto, imbiero, galima dar apelsino žievelių ir šiek tiek kakavos dėl spalvos).

Glaistui:
1 stiklinės cukraus pudros
1 kiaušinio baltymo.
Gaminimas
Ant garų ištirpinkite medų, cukrų ir sviestą. Sudėkite likusius ingredientus (visi prieskoniai turėtų būti sumalti). Viską suminkykite. Tuomet iškočiokite apie 0,5cm storio blyną. Išpjaustykite norimos formos meduoliukus ir kepkite orkaitėje (ant sviestinio popieriaus) kol gražiai paruduos. Meduoliukai iškepa gana greitai, todėl atsargiai- nesudeginkite jų! Iškepus išdeliokite ant lygaus paviršiaus (kitaip jie gali prarasti formą) ir palaukite kol atauš.

Sumaišykite cukraus pudrą su kiaušinio baltymu ir gautu glaistu išpieškite meduoliukus. Palaukite kol glaistas sustings. Dabar jau galite vaišinti draugus!

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!