Kalakutienos pjausniai su mangais

Ingridientai:
4 kalakutienos pjausniai (po 150 g),
2 mangai, 100 g fermentinio sūrio,
4 šaukštai smulkintų žalumynų,
2 šaukštai aliejaus,
maltų juodųjų ir raudonųjų pipirų,
kario, druskos,
riebalų formai patepti.
Gaminimas
Mangus nulupame, išimame kaulą, o minkštimą supjaustome skiltelėmis. Sūrį sutarkuojame smulkia tarka ir sumaišome su žalumynais. Pjausnius nuplauname ir nusausiname popierine servetėle. Keptuvėje įkaitintame aliejuje apkepiname pjausnius iš abiejų pusių. Išėmę iš keptuvės pasūdome, pagardiname pipirais ir kariu. Sudedame į riebalais pateptą kepimo formą. Ant pjausnių sudedame mangų skilteles. Ant viršaus uždedame sūrio ir žalumynų mišinio. Kepame 180 laispnių C karštumo orkaitėje apie 10 minučių.

Pastabos:
Manguose gausu vitaminų A, C, E ir ląstelienos, todėl jie saugo nuo širdies ligų, vėžio ir lėtina organizmo senėjimą. Be to, juose gana daug geležies.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!