Prėskučiai (šližikai) su aguonpieniu

Ingridientai:

Aguonų pienas
1 stiklinė aguonų
2 stiklinės verdančio vandens

Maždaug 1 stiklinę aguonų užpilti 2 puodukais verdančio vandens. Pamirkyti bent 5 minutes (kol aguonų grūdeliai suminkštėja), vandenį nukošti per sietelį. Supylus aguonas į indа siauresniu dugnu, gerai sugrūsti. Galima ir sumalti mėsmale ar komabainu. Sugrūstas aguonas užpilti pasaldintu, virtu vandeniu ar pienu, kad būtų gana skysta sriuba. Valgyti taip: į dubenėlį įsidedama norimas prėskučių kiekis, užpilama aguonpieniu ir valgoma panašiai, kaip javainiai.

Prėskučiai (šližikai)

1 stiklinė miltų su kėlimo milteliais
2 stiklinės paprastų kvietinių miltų
2 šaukštai malto cukraus
1 kiaušinis
250g margarino
1 stiklinė vandens

Viskа sumaišyti, išminkyti, tešlą atšaldyti šaldytuve 2-3 valandas arba per naktį. Suvoliojus piršto storumo voleliais supjaustyti maždaug 1 cm ilgio gabaliukais ir kepti 350 laipsnių krosnyje iki gerai paruduos.

Skanaus!

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!