25 rezultatų ieškant "gali"

Šokoladiniai irisai

Grietinėlė įkaitinama 18-20 cm skersmens puode. Šokoladas smulkiai sutrupinamas, su cukrumi ir kakavos milteliais įmaišomas į grietinėlę ir 4-5 minutes pavirinama. Verdant nepaliaujamai maišyti, nes tyrė gali prisvilti. Forma išklojama plėvele arba rūpestingai ištepama aliejumi. Šok..

Recepto vertinimas: 0

Kalakuto šlaunelės(krūtinėlė ) kepti su obuoliais ir slyvomis savo sultyse

• Kalakutieną nuplaunam ir pernakt (ar visą parą) palaikome gerokai parūgštintame vandenyje(geriausiai –citrinos rūgštimi). • Nusausintą mėsą šiek tiek pamušame, be gailesčio įtriname paukštienos prieskoniais (gali būti ir su cinamonu) , kambario temperatūroje palaikom bent 3 va..

Recepto vertinimas: 4

Grybų salotos

Sūdytus grybus numirkyti. Svogūnus supjaustyti griežinėliais ir pakepinti aliejuje, į juos sudedami numirkyti grybai , pakaitinama. Toliau sudedama pomidorų tyrė ir prieskoniai. Skanaus!..

Recepto vertinimas: 0

Varškės apkepas su obuoliais

Kiaušinių trynius nuo baltymų atskirti. Trynius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi išplakti. Sudėti į masę varškę ir grietinę ir viską gerai išmaišyti iki vientisos masės, tada suberti manų kruopas ir miltus ir toliau maišyti. Obuolius nulupti, išimti sėklides ir supjaust..

Recepto vertinimas: 0

Vafliai su slyvomis raudonajame vyne

MIltus supiltį į dubenį, palaipsniui pilti pieną, sirupą, berti druską, dėti trynius, sviestą, varškės sūrelį arba varškę ir minkyti tešlą. Suberkite sezamų sėklas ir palikti, kad išbrinktų. SLyvas ir cinamoną užpilti raudonuoju vynu. SLyvas užvirinti ant silpnos ugnies, pali..

Recepto vertinimas: 0

Anties paštetas su greipfrutų ir aviečių padažu

Paruošti marinatą: dubenėlyje sumaišyti portą, konjaką ir apelsinų žievelę. Anties kepenėles ir krūtinėlę 12 val. palaikyti marinate.Sviestą ištirpinti ir šiek tiek atšaldyti.Mėsą bei kepenėles išimti iš marinato ir maišikliu sutrinti su kiaušiniais.Trinant supilti sviestą...

Recepto vertinimas: 0

"Napaleonas"

Ant medinės lentelės 15 minučių kapojamas margarinas su miltais. Po truputį supilamas parūgštintas vanduo, kol pasidaro minkoma tešla. Išminkius šaldoma apie 1 valandą. Iškočiojami 7 torto lakštai. Prieš kepant skarda ar forma perpilama vandeniu, o lakštai subadomi šakute, kad maž..

Recepto vertinimas: 5

Šviežių daržovių salotos su karšta kalakutienos filė ir avietiniu alyvų aliejaus užpilu

Į užkandinę lėkštę kalvele sudėkite 40g suplėšytų Aisbergo salotų, 30g suplėšytų raudonų salotų (gali būti ir kitokios salotos), burokine tarka užtarkuokite 10g morkų, apdėliokite 40g agurkų gabalėlių, 30g pomidorų skiltelių. Ant viršaus užberkite 10g porų, supjaustytų ..

Recepto vertinimas: 0

Sūdytos žaliuokės

Šviežios žaliuokės nuplaunamos, didesnės pasmulkinamos. Sumaišomos su druska ir sudedamos į stiklainį, uždengiamos, bet ne sandariai. Per kelias dienas atsiradus sultims, grybai kartu su sultimis perdedami į mažesnį stiklainį iki pat dangtelio viršaus ir sandariai uždaromi. Jei nepak..

Recepto vertinimas: 0

Vistienos sriuba

Apverdame vištienos ketvirčius, nupilame sultinį. Dedame apvirtus ketvirčius i svaru vandenį ir vėl verdame. Mėsai išvirus, ja kiek atvėsiname ir susmulkiname, dedame atgal į verdantį sultinį kartu su gana smulkiai supjaustytomis bulvėmis, morka, ryžiais ir svogūnu (jei pageidaujate,..

Recepto vertinimas: 3

Grilyje keptas sterkas

Žuvies gabaliukus pašlakstyti citrinos sultimis, Įtrinti druska ir žuvies pagardais. Pastatyti šaltai 30 minučių. Iškepti grilyje, kad įgautų auksinį atspalvį. Žuvies gabaliukus sudėti į didelę lėkštę, ant kiekvieno uždėti po gabaliuką citrinos, ant jos - gabaliuką sviesto, ..

Recepto vertinimas: 1

Kalėdiniai meduoliukai

Ant garų ištirpinkite medų, cukrų ir sviestą. Sudėkite likusius ingredientus (visi prieskoniai turėtų būti sumalti). Viską suminkykite. Tuomet iškočiokite apie 0,5cm storio blyną. Išpjaustykite norimos formos meduoliukus ir kepkite orkaitėje (ant sviestinio popieriaus) kol gražiai ..

Recepto vertinimas: 5

Obuolių salotos su grybais (Jūratės)

Visų komponentų imti po lygiai. Obuolius, morkas, pomidorus, agurkus supjaustyti kubeliais, grybus - taip pat mažais gabalėliais. Svogūnus - smulkiai. Apšlakstyti 3proc. obuolių actu ir palikti 30min. Prieš patiekiant apibarstyti smulkintom petražolėm. Kas mėgsta, gali užpilti kitu mė..

Recepto vertinimas: 0

Tinginys (Skirmantės) (foto)

Sutrupinti sausainius. Sviestą (ar margariną) puode ištirpinti, suberti cukrų, užpilti pienu, sudėti kakavą (beriant maišyti) ir užvirti. Galima kakavą dalyje pieno atsargiai išmaišyti, o tik tada supilti į puodą, nes gali susidaryti gumuliukai. Gautą skystį užpilti ant sausainių..

Recepto vertinimas: 3

Varškiniai pyragaičiai "trikampėliai" (Miglės)

1. Varškės sūrelius sutrink su paprastu ir vaniliniu cukrumi iki vientisos masės. 2. Paimk gabalėlį folijos ir sudeliok ant jos viena prie kito tris sausainius. Aptepk varške, ant vieno sausainio padėk braškę(arba marmeladinį saldainį (gabaliuką)). Gali įkrėsti dar truputį var..

Recepto vertinimas: 0

Bulvės su tunu (Aleksandros)

Smulkiai supjaustyti svogūnai,tunas, marinuoti čili pipirai yra gerai išmaišomi ir apipilami citrinos sultimis. Verdamos bulvės ir kiaušiniai. Į didelio gilaus indo dugną dedamos tuno mišinys, o ant viršaus bulvės. Virš bulvių kiaušiniai (gali būti smulkiai supjaustyti). ..

Recepto vertinimas: 0

Plakta trapi tešla

26 cm skersmens torto formos dugną iškloti kepimo popieriumi. Minkštą sviestą, cukrų, trynį bei druską išplakti iki purios masės, įmaišyti išsijotus miltus. Tešlą sudėti ant torto formos dugno. Daug kartų subadyti šakute, uždengti popieriumi ir 30 min. laikyti šaltoje vietoje. ..

Recepto vertinimas: 0

SALDI VIŠTIENA SU VAISIAIS

Vista supjaustyti vidutinio didumo gabaleliais, pasudyti ir pakepinti riebaluose, kol igaus auksini atspalvi. Tada perdeti i puoda, ipilti nedideli kieki vandens ir troskinti ant silpnos ugnies, kol mesa suminkstes. I kita puoda ipilti 2 stiklines vandens, suberti cukru, uzvirinti. I verdanti sirupa..

Recepto vertinimas: 0

AŠTRŪS MAKARONAI SU POMIDORŲ PADAŽU II

Isvirti pasta sudytame vandenyje, kol dar siek tiek kietesni, o ne sukrite i pirmine tesla. nupilti vandeni.Isvirti kiausinius.Supjaustyti pomidorus, kietai virtus kiausinius, sudeti i pasta.Ismaisyti su majonezu (2-3 saukstai).Siek tiek druskos ir pipiru.Kas megsta astriau, gali ipjaustyti siek tie..

Recepto vertinimas: 1

LIETINIAI SU ANANASAIS

Paruosiame tesla ir valandai pastatome saltai. Iskepame lietinius ir laikome siltai. Isvirtus ryzius sumaisome su ananasu sultimis. Ant kiekvieno lietinio uzdedame po sauksta ryziu koses, lietinius susukame. Taip susuktus lietinius apkepiname. Ananasus susmulkiname ir sumaisome su vysniu uogiene ir ..

Recepto vertinimas: 0

Trešnių sultys su minkštimu

Nuplautas tresnes, geriau be kauliuku, kaitinti 60-70 C temperaturoje, kol suminkstes. Tuomet pertrinti per asutini ar plastmasini tinkleli. Sultis su minkstimu reikia gaminti greitai, nes trinant i zaliava patenka daug oro, todel ji gali patamseti ir suirti nemazai vitaminu. Kad sultys nepatamsetu,..

Recepto vertinimas: 0

Aktinidijų džemas

Nuplautas uogas, pasalinus ziedsoscius ir kotelius, uzpilti cukraus sirupu ir kaitinti 10-12 min. 89 C temperaturoje. Susidariusias sultis nupilti (jas galima sunaudoti gaivinantiems gerimams), o ant uogu supilti 400-500 g cukraus ir virti 40-45 min. Karsta dzema supilti i svarius stiklainius ir uzd..

Recepto vertinimas: 0

Moliūgų ir svarainių kompotas

Moliugus supjaustyti kubeliais, svarainius - griezineliais. Moliugus ir svarainius sudeti i verdanti pasaldinta vandeni ir virti ant silpnos ugnies tol, kol suminkstes.Moliugu ir svarainiu kompotas gali buti konservuojamas ziemai. Tada reikia pilti maziau vandens, o pries vartojant skiesti virintu v..

Recepto vertinimas: 3

Vištienos file su daržovėmis ir kariu

Vistiena supjaustykite nedideliais gabaleliais, bulve - kubeliais, morka - plonais siaudeliais, svoguna susmulkinkite.Pasudytame vandenyje (galite ideti siek tiek kario prieskoniu) isvirkite susmulkinta bulve, sparagines pupeles, zirnelius ir ziedini kopusta.Keptuveje islydykite sviestąa, suberkite..

Recepto vertinimas: 4

Sveikas zuvies receptas

Zuvies gabaliukus reikia pamirkyti marinate, paruostame is citrinu sulciu (galima lygiomis dalimis skiesti su vandeniu), pridejus svogunu, cesnaku, lauro lapeliu, kitu prieskoniu pagal skoni ir sezona, taciau ne gramo druskos (galite prideti ir druskos, bet tada jau nesiskaitys, kad sveikas zuvies r..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: gali