Sausainiai "Pinigėliai"

Ingridientai:

2 po 250 g indelių grietinės (tikros o ne riebalų mišinio)
500g margarino, lietuviškas margarinas netinka, geriau "Eve" arba koks nors kitas kietas margarinas
1 l miltų
1 kiaušinis aptepimui
cukraus pabarstymui

Gaminimas:

Iš miltų , grietinės ir margarino pagaminama kapota tešla. Mano mama tarkuodavo atšaldytą margariną pro burokine tarką ir atsargiai išmaišydavo su miltais ir grietine. Kiti kapoja , kol pasidaro vientisa masė. Pagamintą tešlą dedame į šaldiklį atšaldyti porai valandų. Atšaldytą tešlą iškočiojame 0,5cm storio lakštais ir formuojame formelės ar taurelės pagalba pinigėlių (5 ar 2 litų ) formos sausainius. Juos aptepame kiaušiniu (žaliu nes virtu nelabai ir gausis ;) ) ir pabarstome cukrumi, sudedame į paruoštą skardą (gali būti sutepta riebalais arba išklota popieriumi kepimui). Kepame iki 200C įkaitintoje orkaitėje kol pagels.
Skanaus

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!