Šokoladiniai irisai


Sudėtingumas: 3
Ingridientai:
(25 saldainiai)
125g grietinėlės
100g cukraus
50g švelniai kartaus šokolado
Šaukštelis kakavos miltelių
plėvelės formai iškloti arba
beskonio aliejaus jai ištepti
Gaminimas:
Grietinėlė įkaitinama 18-20 cm skersmens puode. Šokoladas smulkiai sutrupinamas, su cukrumi ir kakavos milteliais įmaišomas į grietinėlę ir 4-5 minutes pavirinama. Verdant nepaliaujamai maišyti, nes tyrė gali prisvilti. Forma išklojama plėvele arba rūpestingai ištepama aliejumi. Šokoladinių irisų tyrė praaušinama ir supilama į skardą. Geriausia palikti ją aušti ir stingti per naktį. Tada saldaininė plokštė išverčiama iš skardos ir, nuėmus plėvelę, supjaustoma trikampiais arba ilgais siaurais gabaliukais. Saldainiai apvoliojami kakavos milteliais ir laikomi sandariai uždaryti dėžutėse. 

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!