Portugališka džiovintų pupelių sriuba

Ingridientai:
300 g džiovintų pupelių,
60 g nevirto kumpio,
80 g svogūnų,
2,25 l vandens,
60 g lašinių,
60 g truputį parūkytų kiaulienos dešrelių,
druskos,
200 g bulvių.
Gaminimas
Pupeles užmerkite iš vakaro. Rytojaus dieną pupeles, kumpį, dešrelių gabaliukus ir lašinius sudėkite į puodą. Įdėkite ketvirtadaliais supjaustytus svogūnus. Užpilkite šaltu vandeniu ir užvirkite ant mažos ugnies. Nugriebkite putas. Pasūdykite. Virkite, kol pupelės pasidarys visai minkštos apie 2 valandas).

Pupelių nuovirą supilkite į atskirą indą. Pupeles sugrūskite. Supjaustykite kumpį ir lašinius. Viską sudėkite į puodą su vandeniu (1,5 l). Virkite kelias minutes. Sudėkite kubeliais supjaustytas ir atskirai išvirtas bulves. Paragaukite, ar netrūksta prieskonių, ir jei reikia, įberkite druskos.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!