Grybų ir mėsos apkepas


Sudėtingumas: 2
Ingridientai:
200 g savo sultyse virtų grybų,
150 g virtos arba keptos mėsos,
200 g makaronų arba 8 — 10 bulvių,
2 šaukštai sviesto,
2 stiklinės pieno,
3 kiaušiniai,
druskos,
tarkuoto sūrio arba maltų džiūvėsėlių.
Gaminimas:
Makaronus išvirti. Bulvės gali būti žalios. Grybus, mėsą ir kitus produktus sluoksniuoti riebalais pateptoje formoje taip, kad apatinis ir viršutinis sluoksniai būtų makaronų arba bulvių. Išplaktus kiaušinius sumaišyti su pienu, druska ir pipirais ir supilti ant produktų. Ant viršaus uždėti sviesto gabalėlių ir apibarstyti tarkuotu sūriu arba maltais džiūvėsėliais. Kepti 180 — 200 laipsnių temperatūroje, kol apkepas iškeps ir viršus paraus. Kai į apkepą dedamos žalios bulvės, reikia kepti šiek tiek žemesnėje temperatūroje ir ilgiau (45 minutes). Patiekti su tirpintu sviestu arba grietine ir daržovių salotomis. Skanaus!

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!