25 rezultatų ieškant "gabalus"
Viščiukus perpjauti pusiau, įtrinti druska, citrinos sultimis. Tada supjaustyti gabalais ir apvirti. Iš kiaušinių, pieno, aliejaus, miltų užmaišyti tešlą, pasūdyti, pagardinti muskatu. Vištienos gabalus pamirkyti tešloje ir kepti. Patiekti apibarsčius petražolės lapeliais. Skanaus...
Recepto vertinimas:
Mėsą supjaustyti skersai raumenų į 4 - 5 gabalus, išmušti ir truputį apkepinti iš abiejų pusių. Mėsą kartu su atsiradusiomis sultimis dėti į puodą, įpilti 1 litrą verdančio vandens ir virti tol, kol mėsa suminkštės. Tada sudėti bulves. Kai jos beveik išvirs, suberti supjausty..
Recepto vertinimas:
Avienos filė su aštriu raudonojo vyno padažu
Avienos filė supjaustome pailgais gabalais, iš abiejų pusių įpjauname įstrižais pjūviais. Kiaušinį išplakame su trupučiu miltų. Filė gabalus iš vienos pusės pamirkome plakinyje ir apvoliojame migdolų drožlėmis. Į įkaitintą keptuvę pilame alyvuogių aliejaus, dedame avienos fi..
Recepto vertinimas:
Troškinta jautiena, prismaigstyta daržovių
Stambiai supjaustytus mėsos gabalus įtrinkite druska. Daržoves supjaustykite dantytu peiliu ir jomis apsmaigstykite mėsos gabalus ir dėkite juos kepti. Kepkite kol pasidarys gražios aukso spalvos. Kartu pakepinkite ir svogūnus. Viską sudėkite į troškinimo indą, užpilkite sultiniu ir tr..
Recepto vertinimas:
1. Supilkite drungną vandenį į dubenį ir sumaišykite su aliejumi. Vandenyje ištirpinkite mieles. 2. Po truputį suberkite cukrų, druską ir miltus. Suminkykite tešlą iki vientisos masės. Palikite 40 min. kilti. 3. Lentą pabarstykite miltais ir gerai išminkykite tešlą. 4. Padalykite te..
Recepto vertinimas:
Žuvį nuvalyti, išimti kaulus, supjaustyti į gabalus ir, pavoliojus miltuose, pakepinti aliejuje. Mažą žuvį apkepti nepjaustytą. Marinatui skirtas daržoves nuvalyti, nuplauti ir supjaustyti: svogūnus - plonais griežinėliais, morkas ir petražoles - žvaigždutėmis. Jas 10 - 15 min pak..
Recepto vertinimas:
Lydeką nuskusti, išskrosti per padarytą pjūvį neperpjaunant papilvės, išimti žiaunas ir išplauti šaltame vandenyje. Numauti odą taip, kad galva ir uodega pasiliktų neatskirtos nuo odos. Įdarui skirtą žuvies mėsą, išėmus kaulus, sukapoti arba sumalti mašinėle kartu su pakeptu sv..
Recepto vertinimas:
Žuvis supjaustyti gabalais, pabarstyti prieskoniais ir kiek palaikyti. Paskui apvolioti miltais, iš abiejų pusių iki rusvumo apkepinti ir sudėti į dubenį. Įkaitintuose riebaluose iki auksinės spalvos pakepinti miltus, įpilti sultinio, vyno, įdėti grietinės, tarkuotą obuolį, prieskoni..
Recepto vertinimas:
Menkės filė supjaustyti gabalais, apibarstyti druska, apšlakstyti rūgščiomis sultimis ir palaikyti šaltai. Tada žuvies gabalus apvolioti miltais ir iš abiejų pusių kepti aliejuje, kol apsitrauks rausva plutele. Ugniai atsparią formą arba keptuvę patepti aliejumi, ant dugno sudėti pja..
Recepto vertinimas:
Isvirkite lazanijos gabalus pasūdytame vandenyje. Nuo nuvalytų porų atskirkite lapus ir 8 lapus atidėkite. Paruoskite misinį is sutarkuoto sūrio, grietinės, citrinų sulčių, pasūdykite ir papipirinkite. Isvirtus lazanijos gabalus atsargiai isverskite į kiaurasamtį ir sudėliokite juos an..
Recepto vertinimas:
Veršio išpjovas nuvalome, nuplauname ir nusausiname. Į plastikinį maišelį suberiame miltus, po vieną dedame išpjovas ir gerai apvoliojame miltuose. Dubenėlyje išplakame kiaušinį su pienu. Kitame dubenėlyje sumaišome džiūvėsėlius su susmulkintais šalavijų lapeliais. Apvo..
Recepto vertinimas:
Kalcioni su vištienos kepenėlėmis
Puode įkaitinkite sviestą ir greitai jame apkepkite vištienos kepenėles. Kepinkite taip, kad kepenėlės iš išorės apskrustų, tačiau iš vidaus būtų dar rausvos. Kiaurasamčiu išimkite kepenėles iš puodo, sudėkite į atskirą indą ir atidėkite į šalį. Į tą patį puodą sudėk..
Recepto vertinimas:
Įkaitinkite pusę kiekio aliejaus ir apie 10 min. kepinkite jame svogūnus (porus), kol šie suminkštės. Padidinkite ugnį, įpilkite vyno ir kaitinkite, kol mišinys pasidarys beveik sausas. Sumažinkite ugnį, supilkite grietinėlę, įberkite pipirų, druskos, muskato riešutų. Troškinkite..
Recepto vertinimas:
Stambius žuvies gabalus virkite sūdytame vandenyje su svogūnais, lauro lapais, kvapiaisiais ir karčiaisiais pipirais, gvazdikėliu, gabaliuku sviesto ir trupučiu acto. Išvirusią žuvį apdėkite tarkuotais krienais ir apipilkite pakaitintu sviestu. Galite įpilti ir žuvies sultinio. ..
Recepto vertinimas:
Iš smulkmės su prieskoninėmis daržovėmis bei prieskoniais pasūdę išvirkite sultinį. Išvirusią smulkmę išmeskite, o sultinyje virkite stambius žuvies gabalus. Smulkiai supjaustytą česnaką sutrinkite su druska ir, sudėję puodukan, įpilkite du šaukštus sultinio. Gerai išmai..
Recepto vertinimas:
Triušį išplauname, nusausiname, supjaustome porcijomis ir apkepiname aliejuje. Puode įkaitiname sviestą, sudedame apekepintus triušio gabalus, pabarstome miltais ir išmaišome mediniu šaukštu. Į puodą dedame nuluptą svogūną, prismaigstytą gvazdikėlių, suberiame čiobrelius, laurų..
Recepto vertinimas:
Stambius karosu gabalus troskinkite sudytame vandenyje su svogunu, salieru, petrazoles saknele, lauros lapu ir kvapiaisiais pipirais bei pimento grudais. Istroskintus zuvies gabalus sudekite i pasildyta dubeni. Ibere i nuovira miltu, uzvirinkite. I gatava padaza sudekite sviesta ir daug iberkite sus..
Recepto vertinimas:
Vegeles gabalus apslakstykite citrinos sultimis ir palaikykite 30 min. Sudytame vandenyje virkite prieskonines darzoves ir prieskonius. Po 15 min. sudekite zuvies gabalus ir troskinkite. Isvirusia zuvi isimkite ir sudekitei pailga pusdubeni. I sultini maisydami iberkite miltu, supilkite vyna ir, ibe..
Recepto vertinimas:
Svieste pakepinkite pasudytus, maltais pipirais apibarstytus file gabalus. I stiklini ugniai atsparu inda sluoksniuokite: majoneza, keptus zuvies gabalus, tarkuota fermentini suri. Ant ju dekite svieste pakepintus svogunu bei virtus salieru griezinukus. Viska apibarstykite susmulkintais petrazoliu l..
Recepto vertinimas:
Agurkus nulupti, kiekviena supjaustyti i 8 gabalus, isskobti vidu. Minetus produktus sumaisyti, pabarstyti sukapotais krapais. Paruosta krema sudeti i konditerini svirksta su zvaigzdute ir isvirksti i agurku gabaleliu vidu. Tinka uzkandziui ir saltam stalui...
Recepto vertinimas:
Puode uzvirinkite piena (5 saukstus pasilikite) su 150g cukraus ir sviestu; nukelkite nuo ugnies. Suberkite aguonas, cinamona, razinas, imuskite kiausini, ipilkite grietinele arba kondensuota piena, konjaka ir roziu vandeni. Viska gerai ismaisykite ir palikite atausti.Teslos paruosimas: dubenyje sum..
Recepto vertinimas:
VERŠIENA SU ŽIEDINIAIS KOPŪSTAIS IR GRYBAIS
Nuo versienos nuimame pleves ir padaliname i du vienodus gabalus, plonai ismusame, pabarstome prieskoniais, apkepame is abieju pusiu, supilame grietinele, sudedame isskirstytus ziediniu kopustu ziedynus, grybus ir troskiname 5 minutes. Supilame vyna, troskiname dar 3 minutes...
Recepto vertinimas:
Karpis su pievagrybiais ir ryžiais
Karpi isvalome, isplauname, supjaustome gabalais. Ryzius gerai isplauname ir pamerkiame dubenelyje su vandeniu. I troskintuva arba puoda dedame druska ir pipirais pabarstytus zuvies gabalus, uzpilame vynu ir uzdenge dangti troskiname apie 10 min. Tada sudedame grybus, supilame grietinele, ant virsau..
Recepto vertinimas:
Zasi isdorojame isimdami visus kaulus. Kauliukus paliekame tik sparneliuose ir kojelese. Zasi pabarstome druska ir pipirais. Isimta zasies mesa surusiuojame: paliekame stambesnius file gabalus, o smulkesnius sumalame su vistiena. I malta mesa imusame kiausinius, pakeptas darzoves ir gerai ismaisome...
Recepto vertinimas:
1. Ištepti skardą sviestu. Sudeti 4 gabalus sluoksniuotos tešlos. Ištirpinti 70 g sviesto ir užpylti ant tešlos, ištepti.2. Uždėti susmulkintus pistacijų riešutus ir apdengti likusia tešla, sumaišykite su ištirpintu sviestu. Kepkite 170*C (340*F) 35 min. paskui pakeiskite temperaturą ..
Recepto vertinimas: