25 rezultatų ieškant "gabalus"

Lašiša su mėlynių padažu

Į puodelį sukrečiame mėlynių uogienę, svogūnus, česnakus, garstyčias, čiobrelius ir maišydami užviriname. Lašišos gabalus išdėliojame sviestu išteptoje skardoje ir abi puses kepame po 5-6 min. Lašišą galima virti daržovių sultinyje: užverdame tris puodelius vandens, suberiame..

Recepto vertinimas: 0

Folijoje keptos kefalės

Apelsinus nuplauti, nulupti, išimti sėklas ir supjaustyti griežinėliais. Krapus nuplauti, nuskabyti šakeles. Žuvis išdarinėti, nuplauti, gerai nusausinti. Pasūdyti, pabarstyti pipirais. Iš folijos išpjauti keturis gabalus. Kiekvieną žuvį dėti ant folijos, apšlakstyti apelsinų sulti..

Recepto vertinimas: 3

Troškinta jautiena, prismaigstyta daržovių

Stambiai supjaustytus mėsos gabalus įtrinkite druska. Daržoves supjaustykite dantytu peiliu ir jomis apsmaigstykite mėsos gabalus ir dėkite juos kepti. Kepkite kol pasidarys gražios aukso spalvos. Kartu pakepinkite ir svogūnus. Viską sudėkite į troškinimo indą, užpilkite sultiniu ir tr..

Recepto vertinimas: 0

Karpis troškintas grietinėje

Sumaisome degtine, likeri ir sultis. Sudedame ledus ir susmulkintus vaisius. Papuosiame citrinos ar karambolos riekele...

Recepto vertinimas: 0

Trupinių sausainiai

Sviestą gerai išsukti, kol pabals. Sukant įmušti po 1 kiaušinį ir dėti po šaukštą cukraus. Prieš baigiant sukti, suberti vanilinį cukrų. Pilti po truputį pieną. Gerai išmaišyti, sudėti miltus ir suminkyti tešlą kaip makaronams. Ją suskirstyti į gabalus ir 2 valandoms padėti ..

Recepto vertinimas: 3

Mėsos šašlykas su pikantišku padažu

Mėsa supjaustyti 2-3 cm storio gabaliukais, lašinius - 1 cm storio gabalėliais. Nuluptus svogūnus supjaustyti 1/2 cm storio griežinėliais. Paprikas nuplauti, perpjauti į keturias dalis, išimti sėklas, dar karta nuplauti ir supjaustyti 3 cm ilgio gabalėliais. Mėsa ir daržoves išmaišyti..

Recepto vertinimas: 1

Paniruota vištiena arba kalakutiena su grybais

Paukštieną supjaustyti gabalais, Iš šlaunelių kaulų galima neišimti, mėsos gabalus suvilgyti kiaušinio ir pieno mišinyje, apvolioti maltais džiūvėsėliais, apskrudinti svieste ir padėti šiltai. Tame pačiame svieste pakepinti griežinėliais supjaustytus svogūnus ir grybus, paskui ..

Recepto vertinimas: 4

Menkė su bulvėmis ir grybais

Menkės filė supjaustyti gabalais, apibarstyti druska, apšlakstyti rūgščiomis sultimis ir palaikyti šaltai. Tada žuvies gabalus apvolioti miltais ir iš abiejų pusių kepti aliejuje, kol apsitrauks rausva plutele. Ugniai atsparią formą arba keptuvę patepti aliejumi, ant dugno sudėti pja..

Recepto vertinimas: 0

Senovinė Kūčių šešių žuvų žuvienė

Į 200g vandens įdėkite išdarytų 20g karpių, 20g lynų arba lydekų, 20g ešerių, 20g kuojų, 10g ungurio, arba kitokių penkių skirtingų žuvų, sudėtų į marlės maišelį. Į kitą marlinį maišelį įdėkite 12g morkų, 12g neluptų, bet gerai nuplautų svogūnų, 3g neluptų, bet ge..

Recepto vertinimas: 1

Įdaryta lazanija

Isvirkite lazanijos gabalus pasūdytame vandenyje. Nuo nuvalytų porų atskirkite lapus ir 8 lapus atidėkite. Paruoskite misinį is sutarkuoto sūrio, grietinės, citrinų sulčių, pasūdykite ir papipirinkite. Isvirtus lazanijos gabalus atsargiai isverskite į kiaurasamtį ir sudėliokite juos an..

Recepto vertinimas: 0

Žuvienė su raugintais agurkais

Sudėkite į verdantį vandenį į 4 dalis supjaustytus grybus, po kelių minučių žuvies gabalus ir virkite ant silpnos ugnies. Po 10 min. sudėkite susmulkintą svogūną, nuluptus ir kubeliais supjaustytus agurkus, įdėkite keletą pipirų grūdelių, lauri lapelį, druską. Sriubą virkite da..

Recepto vertinimas: 0

Kalakuto krūtinėlė su Bešamelio padažu

Kalakutų krūtinėlę supjaustome plonais gabalais, apvoliojame miltuose, sumaišytuose su druska ir pipirais. Keptuvėje ištirpiname 90 g sviesto, dedame kalakutų krūtinėlių gabalus, kiekvieną pusę kepame po 5-6 min. Kepimo indą ištepame sviestu ir sudedame apkeptus pjausnius. Į keptuv..

Recepto vertinimas: 3

Veršiena, kepta su šalavijais

Veršio išpjovas nuvalome, nuplauname ir nusausiname. Į plastikinį maišelį suberiame miltus, po vieną dedame išpjovas ir gerai apvoliojame miltuose. Dubenėlyje išplakame kiaušinį su pienu. Kitame dubenėlyje sumaišome džiūvėsėlius su susmulkintais šalavijų lapeliais. Apvo..

Recepto vertinimas: 0

Virta žuvis su česnaku

Iš smulkmės su prieskoninėmis daržovėmis bei prieskoniais pasūdę išvirkite sultinį. Išvirusią smulkmę išmeskite, o sultinyje virkite stambius žuvies gabalus. Smulkiai supjaustytą česnaką sutrinkite su druska ir, sudėję puodukan, įpilkite du šaukštus sultinio. Gerai išmai..

Recepto vertinimas: 0

Triušiena su garstyčiomis

Triušį išplauname, nusausiname, supjaustome porcijomis ir apkepiname aliejuje. Puode įkaitiname sviestą, sudedame apekepintus triušio gabalus, pabarstome miltais ir išmaišome mediniu šaukštu. Į puodą dedame nuluptą svogūną, prismaigstytą gvazdikėlių, suberiame čiobrelius, laurų..

Recepto vertinimas: 0

Kalėdinis nekeptas tortas

Sumaišome migdolus su cukrumi, sudedame kiaušinių baltymus, įpilame migdolų esencijos ir maišome, kol išeina minkšta tešla. Ją minkome tol, kol tampa vienlytė. Tada padalijame į 3 lygias dalis. Ant miltiniu cukrumi pabarstyto paviršiaus iškočiojame vieną dalį tešlos taip, kad bū..

Recepto vertinimas: 3

Kumpis, apteptas medumi ir garstyčiomis (Ramunės)

Perpjaukite kiekvieną gabalą pusiau, taip gausis keturios porcijos. Glazūrai nedideliame inde sumaišykite apelsino žievelę ir sultis, garstyčias, medų ir imbierą. Patepkite mišiniu kumpio gabalus. Kepkite neuždengtame grilyje virš vidutinės kaitros anglių 5 minutes. Apverskite kumpį..

Recepto vertinimas: 0

Desertas su braškių ir varškės kremu

Biskvitą perpjauname į 2 lakštus. Vieną paliekame, o kitą supjaustome į 4 stačiakampius gabalus. Sudedame juos į plokščią formą ir užpilame likerio. Grietinėlę išplakame su vaniliniu ir miltiniu cukrumi. Varškę sukame, kol masė tampa vientisa, ir įmaišome grietinėlę. Braške..

Recepto vertinimas: 0

KAROSAS SU KRAPAIS

Stambius karosu gabalus troskinkite sudytame vandenyje su svogunu, salieru, petrazoles saknele, lauros lapu ir kvapiaisiais pipirais bei pimento grudais. Istroskintus zuvies gabalus sudekite i pasildyta dubeni. Ibere i nuovira miltu, uzvirinkite. I gatava padaza sudekite sviesta ir daug iberkite sus..

Recepto vertinimas: 0

VĖGĖLĖ, TROŠKINTA SU VYNU

Vegeles gabalus apslakstykite citrinos sultimis ir palaikykite 30 min. Sudytame vandenyje virkite prieskonines darzoves ir prieskonius. Po 15 min. sudekite zuvies gabalus ir troskinkite. Isvirusia zuvi isimkite ir sudekitei pailga pusdubeni. I sultini maisydami iberkite miltu, supilkite vyna ir, ibe..

Recepto vertinimas: 3

ŽUVIES SLUOKSNIUOTIS

Svieste pakepinkite pasudytus, maltais pipirais apibarstytus file gabalus. I stiklini ugniai atsparu inda sluoksniuokite: majoneza, keptus zuvies gabalus, tarkuota fermentini suri. Ant ju dekite svieste pakepintus svogunu bei virtus salieru griezinukus. Viska apibarstykite susmulkintais petrazoliu l..

Recepto vertinimas: 0

Kalėdinė žąsis su ananasais

Zasi isdorojame isimdami visus kaulus. Kauliukus paliekame tik sparneliuose ir kojelese. Zasi pabarstome druska ir pipirais. Isimta zasies mesa surusiuojame: paliekame stambesnius file gabalus, o smulkesnius sumalame su vistiena. I malta mesa imusame kiausinius, pakeptas darzoves ir gerai ismaisome...

Recepto vertinimas: 0

Mėsos šašlykas su pikantišku padažu

Kepti ant iesmo 7 minutes.PARUOSIMO BUDASMesa supjaustyti 2-3 cm storio gabaliukais, lasinius 1 cm storio gabaleliais. Nulupus svogunus supjaustyti 1/2 cm storio griezineliais. Paprikas supjaustyti 3 cm ilgio gabaleliais. Mesa ir darzoves ismaisyti su pipirais ir aliejumi. Visus padažzo komponent..

Recepto vertinimas: 4

Žuvienė su raugintais agurkais

•Į verdantį vandeni sudedame į 4 dalis supjaustytus grybus, po keleto minučių žuvies gabalus ir verdame ant silpnos ugnies. Po 10 min. sudedame susmulkintą svogūną, nuluptus ir kubeliais supjaustytus agurkus, įdedame keletą pipiru grūdelių, laurų lapą, druskos. Sriuba verdame dar 20..

Recepto vertinimas: 0

Baklava(pistacijų pyragas)

1. Ištepti skardą sviestu. Sudeti 4 gabalus sluoksniuotos tešlos. Ištirpinti 70 g sviesto ir užpylti ant tešlos, ištepti.2. Uždėti susmulkintus pistacijų riešutus ir apdengti likusia tešla, sumaišykite su ištirpintu sviestu. Kepkite 170*C (340*F) 35 min. paskui pakeiskite temperaturą ..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: gabalus