Baklava(pistacijų pyragas)

Ingridientai:
160 g (8) gabalus sluoksniuotos tešlos,
350 g susmulkintu pistaciju riešutų,
100 g sviesto,
Sirupui:
150 g cukraus,
1 citrina,
Apelsinmedzio žiedu aliejaus.

Kiekis:4-6 žmonėm

Gaminimas
1. Ištepti skardą sviestu. Sudeti 4 gabalus sluoksniuotos tešlos. Ištirpinti 70 g sviesto ir užpylti ant tešlos, ištepti.
2. Uždėti susmulkintus pistacijų riešutus ir apdengti likusia tešla, sumaišykite su ištirpintu sviestu. Kepkite 170*C (340*F) 35 min. paskui pakeiskite temperaturą į 210* (C410*F) ir kepkite dar 10 min.
3. Ištirpinkite cukru 2-jose stiklinese vandens ir 12 citrinu sulciu virinkite kol sirupas sutirštės, tada įpilkite 2 arbatinius šaukštelius apelsinmedzio žiedu aliejaus virti 2 min. nuimkite nuo ugnies keptuvę. Leiskite atvesti.
4. Kai pyragas paruoštas užpilkite sirupą ant viršaus ir supjaustykite rombais.
SKANAUS!!!
(Jone)

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!