25 rezultatų ieškant "atskirti"

Jogurtinis tortas su braškėmis

Su šakute sutrynti braškes ir maišyti tol kol pasidarys vienalytė masė, įdėti cukrų ir dalį apelsinų sulčių ir kaitinti kol užvirs. Nuimti nuo ugnies ir leisti masei atvėsti. Į likusias apelsinų sultis supilti želatiną, maišyti, turėtų ištirpti. Ištirpusią želatiną ma..

Recepto vertinimas: 3

Bananų apkepėlės

Razinas 1 valandą mirkyti rome. Bananus sutrinti su šakute. Trynius atskirti nuo baltymų ir išsukti su cukraus pudra. Suberti cinamoną ir išmaišyti. Sudėti bananus, razinas su romu, išplaktus baltymus, kokoso drožles. Viską išmaišyti. Masę sudėti į svestu išteptą indelį ir kepti ..

Recepto vertinimas: 0

Ananaso bavarijos kremas

Išmirkyti ir ištirpinti želatiną 1/4 stkl. ananasų sultyse.Užvirti likusias sultis.Vos vos suplakti kiaušinio trynius su cukrumi.Sultis pamažu pilti ant kiaušinių masės ir ant mažos ugnies pastoviai maišant virti kol masę dengs šaukštelio kuprelė, o perbraukus pirštu linija laikys..

Recepto vertinimas: 0

Vištiena, troškinta su grybais

Mėsą atskirti nuo kaulų, supjaustyti nedideliais gabalėliais ir šiek tiek apkepinti. Iš kaulų išvirti sultinį. Grybus ir prieskonines daržoves patroškinti margarine, įpilti sultinio, sudėti vištienos gabalėlius, uždengti ir viską ištroškinti. Tuomet supilti su šaltu sultiniu sum..

Recepto vertinimas: 0

Kepta žąsis ar kalakutas su obuoliais

Paukščio vidų ir išorę įtrinti druska ir citrinos sultimis. Obuolius ir slyvas sukimšti į vidų ir užsiūti. Iš didesnių obuolių išimti sėklides. Paukštį padėti į keptuvą ant nugaros. Kalakutą iš viršaus galima patepti ištirpintu sviestu ar grietine. Paukštį apkepinti orkai..

Recepto vertinimas: 0

Triušienos sultinys su anyžiniais mėsos kukuliukais

Triušį išdaryti, atskirti mėsą nuo šlaunų ir ją palikti kukuliams. Šakniavaisius įdėti į 3 l vandens, kartu su likusia triušiena ir prieskoniais. Virti 1 valandą. Paruošti kukulius: mėsą sumalti, įmušti kiaušinį, supilti grietinę, likerį, suberti petražolių lapelius, pasūd..

Recepto vertinimas: 0

Paprasčiausios biskvitinės tešlos paplotis

Kiaušinių baltymus atskirti nuo trynių. Trynius sukti su cukrumi, kol masė pabals, o jos tūris padidės du tris kartus. Į išsuktą trynių masę suberti vanilinį cukrų, citrinos žieveles ir išmaišyti. Baltymus elektriniu plaktuvu išplakti iki standumo ir dalimis sudėti į trynių..

Recepto vertinimas: 3

Tortas su kakava, šokoladu ir bruknėmis

Kiaušinių baltymus ir trynius atskirti. Trynius su cukrumi išsukti iki purumo. Miltus išmaišyti su kakava bei kepimo milteliais ir nuolat maišant suberti į trynius. Baltymus su žiupsneliu druskos išplakti iki standumo ir atsargiai išmaišyti su tryniais. Tešlą sukrėsti į rieb..

Recepto vertinimas: 5

Vanilinis vyniotinis su braškių žele

Kiaušinių baltymus atskirti nuo trynių. Baltymus su puse kiekio cukraus išplakti iki standžių putų. Trynius išsukti iki purumo su likusiu cukrumi ir atsargiai išmaišyti su baltymais. Miltus bei krakmolą išsijoti ir palengva įmaišyti į kiaušinių masę. Tešlą supilti į kepimo..

Recepto vertinimas: 0

Svogūnų žiedai (Frėjos)

Svogūnus supjaustyti žiedais, juos atskirti vieną nuo kito. Iš kiaušinių, kėlimo miltelių, miltų ir druskos sumaišyti blynų tirštumo tešlą. Tešla apvolioti svogūno žiedus ir kepti juos įkaitintame aliejuje. Tinka prie alaus. ..

Recepto vertinimas: 3

Migdolų tortas su braškėmis ir grietinėle

Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Kiaušinių baltymus atskirti nuo trynių ir išplakti iki standžių putų. Plakant po šaukštą suberti cukrų. Po vieną sudėti trynius ir įmaišyti vanilinį cukrų bei tarkuotą citrinos žievelę. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir užs..

Recepto vertinimas: 0

Migdolų pyragas

Orkaitę įkaitinti iki 175°C temperatūros. Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų. Trynius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi išsukti iki purios masės. Įmaišyti 150 g kapotų ir maltų migdolų, miltus, kepimo miltelius bei tarkuotą citrinos žievelę. Baltymus išplakti iki standžių put..

Recepto vertinimas: 0

Malakovo tortas

Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų. Baltymus iki standžių putų išplakti su 3 šaukštais šalto vandens. Plakant po truputį suberti cukraus pudrą ir druską. Iš lėto įmaišyti trynius bei citrinų sultis. Miltus sumaišyti su krakmolu b..

Recepto vertinimas: 0

Biskvitinė tešla

1. Ruošimo būdas: kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų ir su cukrumi išplakit iki purios masės. Sudėti prieskonius. Baltymus išplakti iki standžių putų ir atsargiai sudėti ant trynių masės. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir persijoti ant baltymų. Viską atsargiai išmaiš..

Recepto vertinimas: 3

Biskvitinė tešla su vandeniu

1. Ruošimo būdas: kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų ir išplakti iki purios masės. Plakant po vieną įmaišyti 6 šaukštus karšto vandens. Po truputį suberti didesnę pusę cukraus. Sudėti prieskonius. Masę plakti tol, kol ji taps labai puri. Baltymus išplakti iki standžių put..

Recepto vertinimas: 5

Tortas „Tiramisu“ su kiviais

Orkaitę įkaitinti iki 200-220°C temperatūros. Kiaušinių baltymus atskirti nuo trynių. Trynius išplakti iki purios masės. Persijoti cukraus pudrą ir po truputį suberti į trynių masę. Baltymus išplakti iki standžių putų ir atsargiai išmaišyti su trynių mase. Ant kiaušinių mas..

Recepto vertinimas: 1

Apelsininis kremas

Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų. Trynius ištrinti su dviem šaukštais cukraus pudros ir vaniliniu cukrumi. Užvirinti ¼ grietinėlės ir maža srovele maišant supilti į trynių masę. Plakti, kol masė pradės tirštėti. Želatiną išbrinkinti ir ištirpinti. Likusią grietinėlę..

Recepto vertinimas: 0

Tortas su pistacijomis ir ananasų kremu

Trapiai tešlai skirtus miltus su krakmolu ir cukrumi sudėti į dubenėlį, įdėti trynį ir minkštą sviestą arba margariną. Tešlą suplakti elektriniu maišikliu ir pastatyti šaltai. Orkaitę įkaitinti iki 200-225°C temperatūros. Iškočioti tarp dviejų polietileno plėvelės sluoksni..

Recepto vertinimas: 0

Kriaušių tortas „Mousse au chocolat“

Orkaitę įkaitinti iki 180-200°C temperatūros. Tešlai kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų ir su 2-3 šaukštais karšto vandens išplakti iki purios masės. Persijoti cukraus pudrą ir plakant po truputį berti į trynių masę. Baltymus su druska išplakti iki standžių putų ir dėti ..

Recepto vertinimas: 1

Biskvitiniai - jogurtiniai bokšteliai su kiviais ir avietėmis

Orkaitę įkaitinti iki 200-225°C temperatūros. Nutarkuoti citrinos žievelę. Kiaušinių baltymus atskirti nuo trynių ir su 2 šaukštais šalto vandens elektriniu maišikliu didžiausiu greičiu išplakti iki standžių putų. Plakant po truputį suberti 80 g cukraus bei pusę tarkuotos žie..

Recepto vertinimas: 0

Plikytos tešlos tortas su persikais

Plikytai tešlai 250 ml vandens užvirinti su sviestu arba margarinu bei druska. Puodą nukelti nuo viryklės. Miltus sumaišyti su krakmolu ir suberti į puodą. Mediniu šaukštu maišant kaitinti, kol susidarys lengvai nuo puodo kraštų atsiskiriantis tešlos gniužulas. Tešlą sudėti į..

Recepto vertinimas: 2

Vyniotinis su obuoliais ir persikais

Tešlai miltus išsijoti į dubenėlį ir kauburėlio viduryje padaryti įdubimą. Į jį suberti druską ir supilti aliejų. Iš lėto supilti 250 ml drungno vandens. Pilant tešlą maišyti mediniu šaukštu. Kai viskas bus sudėta, tešlą gerai išminkyti rankomis. Suvynioti į plėvelę ir ma..

Recepto vertinimas: 0

PRANCŪZIŠKAS ŠOKOLADINIS PYRAGAS

Orkaite ikaitiname iki 170 C temperaturos. 24 cm skersmens torto forma nuimamu dugnu istepame sviestu ir pabarstome cukrumi.Tris saukstus cukraus atidedame. Sokolada, sviesta ir likusi cukru sudedame i puoda ir istirpiname ant mazos ugnies. Nukeliame nuo ugnies ir supilame vaniles esencija, ismaisom..

Recepto vertinimas: 4

Tortas ''Generolas''

Gaminimas:margarina trinti su cukraus pudra kol istirpsta cukraus pudra, prideti miltu, kiausini, vanilinio cukraus ir sodos, tada ismaisyti ir baigi rankom minkyti tesla. Atskirti tesla i 3 lygias dalis, jas padeti i saldytuva ir daryti krema (jis parasytas apacioje), kai padarytas kremas kociojama..

Recepto vertinimas: 0

Erškėtuogių sultys

Prinokusias uogas gerai nuplauti ir uzpilti vandeniu, kad apsemtu. Kaitinti uzdengtas 15 min. ne aukstesneje kaip 95C temperaturoje, tik neuzvirti. Kai vaisiai suminksteja, sultis atskirti. Vaisius vel uzpilti vedanciu vandeniu, kurio imti 2 kartus maziau nei pradzioje. I 1 l vandens prideti 2 g cit..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: atskirti