25 rezultatų ieškant "atskirti"

Sultinys su makaronais

Kaulus nuplauti šaltu vandeniu. Mėsą ir kaulus dėti į puodą, įpilti 11/21 šalto vandens. Virti ant silpnos ugnies, nugraibyti putas. Suberti sugrūstus pipirų grūdelius, įdėti lauro lapelį bei ryšelį prieskoninių žalumynų. Virti apie 1/2 l valandos ant silpnos ugnies. Jei reikia n..

Recepto vertinimas: 0

Salotos "Mimoza"

Kepimo skardą iškloti folija, patepti riebalais, pabarstyti miltais. Žuvies filė nereikia smulkinti. Tiesiog dėti į foliją ir kiekvieną gabalą apšlakstyti citrinos sultimis, pabarstyti druska bei pipirais. Ant žuvies sudėti smulkiai supjaustytus grybus, supilti baltąjį vyną, užlank..

Recepto vertinimas: 4

Varškės apkepas su obuoliais

Kiaušinių trynius nuo baltymų atskirti. Trynius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi išplakti. Sudėti į masę varškę ir grietinę ir viską gerai išmaišyti iki vientisos masės, tada suberti manų kruopas ir miltus ir toliau maišyti. Obuolius nulupti, išimti sėklides ir supjaust..

Recepto vertinimas: 0

Pertrinta šparagų sriuba

Šparagus ir morkas išvirti mėsos sultinyje, išgriebti iš vandens, atskirti galvutes, o likusią dalį ir morkas pertrinti per sietelį. Šią masę ir šparagų ūglius dėti atgal į sultinį. Sriubą pasūdyti, sudėti pomidorų tyrę ir užvirti. Paskaninti grietine. Skanaus! ..

Recepto vertinimas: 0

Žuvienė

Paruošta žuvis nuplaunama, išimamos žiaunos, užpilama šaltu vandeniu, užvirinama, nugraibstomos putos, įdedamas svogūnas, morka, krapų stiebų, kvepiančiųjų pipirų, lauro lapelių ir verdama ant silpnos ugnies apie valandą. Išvirusi žuvis išgriebiama, sultinys perkošiamas, suded..

Recepto vertinimas: 4

Tortas "Barbė"

Formą iškloti sviestiniu popieriumi ir jame apibrėžti du 19 cm skersmens apskritimus. 2 baltymus suplakti su 1 šaukštu vandens, vaniliniu cukrumi ir 60 g cukraus. Sudėti trynius, kepimo miltelius ir miltus bei krakmolą ir viską sumaišyti. Konditerinį švirkštą pritraukti masės ir pri..

Recepto vertinimas: 4

Kapučino tortas su riešutais

Trynius atskirti nuo baltymų ir sutrinti su cukrumi. Ant trynių dėti išplaktus baltymus pakaitomis su miltais, sumaišytais su kepimo milteliais ir krakmolu, ir viską sumaišyti. Tešlą sukrėsti į riebalais išteptą formą. Tešlos purumas ir kilimas priklauso nuo to, kaip ištrin..

Recepto vertinimas: 0

Ryžių pudingas su šafranais

Pieną užvirti su druska, šafranais, vanilės ankštimi ir 50 g cukraus, įmaišyti ryžius ir sumažinti ugnį. Maišant medine mentele virti 20 minučių. Supilti 50 g cukraus, apelsino ir citrinos sultis, dar pavirti 5 minutes. Iš vanilės ankšties išskobti šerdį ir įmesti atgal į ryž..

Recepto vertinimas: 0

Geldutės su imbierais

Geldučių kiautus atidaryti plona mentele, minkštimą atskirti nuo viršutinio ir nuo apatinio kiautų. Nuo išimtų geldučių pašalinti pilką kraštelį ir (pagal skonį) oranžinės spalvos sluoksnį. Taip paruoštą minkštimą perskalauti šaltu vandeniu, nusausinti ir perpjauti per pusę..

Recepto vertinimas: 0

Vyšnių pyragas su užpilu

Tešlai skirtus miltus suberti į dubenį, viduryje padaryti įdubimą. Į jį sudėti cukrų, druską, tarkuotą citrinos žievelę bei įmušti kiaušinį. Miltų kauburėlio kraštuose išdėlioti margarino gabalėlius. Pradedant nuo išorės, viską greitai suminkyti į vientisą trapią tešl..

Recepto vertinimas: 0

Ryžių tortas

Tešlai skirtus miltus sumaišyti su kepimo milteliais, persijoti ant lentos ir kauburėlio viduryje padaryti įdubimą. Į jį įberti druską, vanilę, įmušti kiaušinį bei sudėti medų. Sviesto arba margarino gabalėlius išdėlioti įdubimo pakraščiuose. Pradedant nuo išorės, viską su..

Recepto vertinimas: 4

Biskvitinė tešla

1. Ruošimo būdas: kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų ir su cukrumi išplakit iki purios masės. Sudėti prieskonius. Baltymus išplakti iki standžių putų ir atsargiai sudėti ant trynių masės. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir persijoti ant baltymų. Viską atsargiai išmaiš..

Recepto vertinimas: 3

Biskvitinė tešla su vandeniu

1. Ruošimo būdas: kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų ir išplakti iki purios masės. Plakant po vieną įmaišyti 6 šaukštus karšto vandens. Po truputį suberti didesnę pusę cukraus. Sudėti prieskonius. Masę plakti tol, kol ji taps labai puri. Baltymus išplakti iki standžių put..

Recepto vertinimas: 5

Tortas „Tiramisu“ su kiviais

Orkaitę įkaitinti iki 200-220°C temperatūros. Kiaušinių baltymus atskirti nuo trynių. Trynius išplakti iki purios masės. Persijoti cukraus pudrą ir po truputį suberti į trynių masę. Baltymus išplakti iki standžių putų ir atsargiai išmaišyti su trynių mase. Ant kiaušinių mas..

Recepto vertinimas: 1

Pyragėliai „Petit fours“

Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų ir su cukrumi išplakti iki purios masės. Sumaišyti miltus, kepimo miltelius bei krakmolą ir išsijoti ant trynių masės. Baltymus išplakti iki standžių putų ir atsargiai įmaišyti į paruoštą masę. Tešlą padalyti į dvi dalis. Į vieną dal..

Recepto vertinimas: 1

Citrininis vyniotinis

Orkaitę įkaitinti iki 220°C temperatūros. Tešlai skirtų kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų ir iki purios masės išsukti su 4 šaukštais vandens. Po truputį plakant suberti cukrų bei tarkuotą citrinos žievelę. Baltymus išplakti iki standžių putų ir dėti ant trynių masės. ..

Recepto vertinimas: 0

Kriaušių tortas „Mousse au chocolat“

Orkaitę įkaitinti iki 180-200°C temperatūros. Tešlai kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų ir su 2-3 šaukštais karšto vandens išplakti iki purios masės. Persijoti cukraus pudrą ir plakant po truputį berti į trynių masę. Baltymus su druska išplakti iki standžių putų ir dėti ..

Recepto vertinimas: 1

Biskvitiniai - jogurtiniai bokšteliai su kiviais ir avietėmis

Orkaitę įkaitinti iki 200-225°C temperatūros. Nutarkuoti citrinos žievelę. Kiaušinių baltymus atskirti nuo trynių ir su 2 šaukštais šalto vandens elektriniu maišikliu didžiausiu greičiu išplakti iki standžių putų. Plakant po truputį suberti 80 g cukraus bei pusę tarkuotos žie..

Recepto vertinimas: 0

Biskvitiniai pyragėliai su grietinėlės kremu ir vynuogėmis

Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų ir išplakti dubenėlyje su 4 šaukštais karšto vandens iki purios masės. Plakant po truputį suberti cukrų. Kitame dubenėlyje baltymus išplakti su druska iki standžių putų. Juos dėti ant trynių mas..

Recepto vertinimas: 0

Prancūziškas mielinis pyragas

Miltus persijoti. Mieles sutrupinti į šiek tiek pašildytą pieną. Suberti 4 šaukštus miltų ir viską išmaišyti. Įberti šaukštelį cukraus ir uždengus audeklu palaikyti 30 min., kad pakiltų. Likusius miltus sumaišyti su cukrumi bei druska ir kauburėlio viduryje padaryti įdubimą. ..

Recepto vertinimas: 4

APELSININIS KREMAS

Trynius atskirti nuo baltymu. Trynius istrinti su dviem saukstais cukraus pudros ir vanilininiu cukrumi. Uzvirinti 1/4 grietineles ir maza srovele (karsta) maisant pilti i trynius. Plakti, kol mase prades tisteti. Zelatina isbrinkyti ir istirpinti. Likusia grietinele isplakti ir supilti zelatina(ne ..

Recepto vertinimas: 0

ANANASŲ ŠARLOTĖS

1.Prisildyti orkaite iki 175 temp., paruosti padekla, kuriame bus kepama. Geriausia iskloti sviestiniu popieriumi.2.Suplakti kiausinio trynius su puse cukraus normos iki balksvai geltonu puteliu. Atskirame inde suplakti kiausinio baltymus iki nestandziu puteliu , supilti likusi cukru ir toliau plakt..

Recepto vertinimas: 0

Erškėtuogių sultys

Prinokusias uogas gerai nuplauti ir uzpilti vandeniu, kad apsemtu. Kaitinti uzdengtas 15 min. ne aukstesneje kaip 95C temperaturoje, tik neuzvirti. Kai vaisiai suminksteja, sultis atskirti. Vaisius vel uzpilti vedanciu vandeniu, kurio imti 2 kartus maziau nei pradzioje. I 1 l vandens prideti 2 g cit..

Recepto vertinimas: 0

Šokoladinis pyragas II

Istepti 23 cm skermens skarda isimamu dugnu riebalais ir pabartykite miltais. Ikaitinkite orkaite iki 150C temperaturos. Sumalkite riesutus ir suberkite i juos sokolada bei miltus. Issukite sviesta su cukraus iki purumo. Atskirti trynius nuo baltymu ir imaisykite po viena i sviesta . Suverskite mas..

Recepto vertinimas: 1

Viščiuko sparnelių kepsnys su saldžiarūgščiu padažu

Atskirti viščiukų sparnelius, nuimti galūnėles. Nuplauti ir išdžiovinti. Patalpinti sparnelius į dubenėlį ir užpilti vandeniu, kad sparnelius apsemtu vanduo. Sumaišyti miltus, druską ir pipirus dideliame dubenyje su dangčiu. Sudėti sparnelius ir pamaišyti. Pašildyti aliejų iki vidu..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: atskirti