Biskvitiniai - jogurtiniai bokšteliai su kiviais ir avietėmis

Ingridientai:
Tešlai:

1 citrina;
2 kiaušiniai;
100 g cukraus;
40 g krakmolo;
40 g miltų;
½ nubraukto arb. š. kepimo miltelių.

Jogurto masei:

750 g jogurto;
½ citrinos sultys;
9 arb. š. želatinos;
150 g šviežių arba šaldytų aviečių;
4 kiviai.
Gaminimas
Orkaitę įkaitinti iki 200-225°C temperatūros. Nutarkuoti citrinos žievelę. Kiaušinių baltymus atskirti nuo trynių ir su 2 šaukštais šalto vandens elektriniu maišikliu didžiausiu greičiu išplakti iki standžių putų. Plakant po truputį suberti 80 g cukraus bei pusę tarkuotos žievelės. Elektrinio maišiklio greitį sumažinti iki žemiausios padalos. Į masę po truputį įmaišyti trynius. Galiausiai sumaišyti krakmolo, miltų ir kepimo miltelių mišinį.

Pusę kepimo popieriumi išklotos skardos aptepti tešla ir kepti 12-15 min. Iškepusį biskvitą išimti iš orkaitės, nuimti kepimo popierių ir išpjauti 9 cm skersmens apskritimus (šie apskritimai bus bokštelių pagrindas, todėl juos reikėtų išpjauti tokio skersmens, kokius naudosite indelius bokštelių formavimui). Ataušinti.

Jogurtą sumaišyti su citrinos sultimis, likusia tarkuota žievele bei 20 g cukraus. Želatiną ištirpinti. Ją iš pradžių sumaišyti su nedideliu jogurto masės kiekiu, paskui supilti į visą jogurto masę. Atsargiai įmaišyti avietes. Kivius nulupti ir supjaustyti plonais griežinėliais. Juos dėti į 9 cm skersmens (200 ml talpos) dubenėlius. Atsargiai, stengiantis, kad kiviai liktų prie dubenėlių kraštų pilti jogurto kremą. Galiausiai uždėti biskvito apskritimus.

Bokštelius 3-4 val. laikyti šaldytuve, kad sustingtų. Paskui atskirti kraštus ir išversti iš formelių. Kad bokšteliai gražiai ir lengvai išsiverstų, galima indelių kraštus šiek tiek pašildyti.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!