Upėtakių sriuba


Sudėtingumas: 4
Ingridientai:
500 g upėtakių,
svogūnėlis,
poras,
30 g saliero,
4 petražolių šakelės,
2 šaukštai sviesto
morka,
druskos,
baltųjų pipirų.
Gaminimas:

Išskrostas žuvis ir galvas nuplauti, atskirti filė. Svogūnėli, žaliąją poro dalį, salierą ir petražoles supjaustyti mažais gabaliukais.
Žuvų galvas pakepinti prikaistuvyje su 1 šaukštu sviesto. Suversti daržovių gabaliukus, supilti 11/4 l vandens ir 20 minučių virti ant vidutinės ugnies.
Porą bamblį ir nuskustą morką supjaustyti griežinėliais, pakepinti su šaukštu sviesto ir atvėsinti.
Nuovirą pagardinti druska ir pipirais, sudėti žuvieną ir virti, kol suminkštės. Žuvieną išgriebti, susmulkinti ir sudėti į gilias lėkštes. Sukrėsti troškintas daržoves bei supilti karštą perkoštą sultinį.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!