Biskvitinė tešla su vandeniu

Ingridientai:
6 kiaušiniai;
300 g cukraus;
1 citrinos tarkuota žievelė arba 1 pak. vanilinio cukraus;
300 g miltų;
2 arb. š. kepimo miltelių.
Gaminimas
1. Ruošimo būdas: kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų ir išplakti iki purios masės. Plakant po vieną įmaišyti 6 šaukštus karšto vandens. Po truputį suberti didesnę pusę cukraus. Sudėti prieskonius. Masę plakti tol, kol ji taps labai puri. Baltymus išplakti iki standžių putų, įmaišyti likusį cukrų ir baltymus sudėti ant trynių masės. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir persijoti ant baltymų. Viską gerai sumaišyti. Tešlą supilti į formą riebalais išteptu dugnu ir tuojau pat kepti iš anksto iki 180-200°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 50-60 min.

2. Ruošimo būdas: kiaušinių baltymus atskirti nuo trynių ir su 6 šaukštais šalto vandens išplakti iki standžių putų. Po truputį suberti cukrų ir plakti toliau. Sudėti trynius ir prieskonius. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir persijoti ant kiaušinių masės. Viską atsargiai išmaišyti ir supilti į formą riebalais išteptu dugnu. Tuojau pat kepti iš anksto iki 180-200°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 50-60 min.

3. Ruošimo būdas: kiaušinius su 6 šaukštais karšto vandens išplakti iki purios masės. Po truputį suberti cukrų. Plakti, kol masė pasidarys labai puri. Įmaišyti prieskonius. Persijoti miltų bei kepimo miltelių mišinį ir viską atsargiai išmaišyti. Supilti į riebalais išteptu dugnu formą ir tuojau pat kepti iš anksto iki 180-200°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 50-60 min.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!