Jogurtinis tortas su braškėmis

Ingridientai:

Pagrindui

3 kiaušiniai
4 šaukštai cukraus
truputis druskos
60 gramų miltų
40 gramų krakmolo

Jogurtiniui įdarui

250 gramų šviežių braškių
50 mililitrų apelsinų sulčių
100 gramų cukraus
40 gramų tirpstančios želatinos
350 gramų jogurto [2 stiklinės]
33% grietinėlės - 250mililitrų

Pagražinimui

10 - 12 gražių didelių braškių,
cukraus pagal skonį,
bespalvės želė [1 pakelis - 8gramai],
vanduo arba vaisių sultys - 250mililitrų

Gaminimas

Su šakute sutrynti braškes ir maišyti tol kol pasidarys vienalytė masė, įdėti cukrų ir dalį apelsinų sulčių ir kaitinti kol užvirs. Nuimti nuo ugnies ir leisti masei atvėsti. Į likusias apelsinų sultis supilti želatiną, maišyti, turėtų ištirpti. Ištirpusią želatiną maišant įpilti į atvėsusias braškes. Viską gerai išmaišius palikti atvėsti šaltesnėje vietelėje.

 Grietinėlę supilti į dubenį ir suplakti.

 Norint pagaminti tešlą, reikia atskirti baltymus nuo trynių. Suplakti trynius ir maišant dadėti 2 šaukštus cukraus, baltymus supalkti ir išmaišyti su žiupsneliu druskos iki putų, poto mažais kiekiais įpilti cukraus ir maišyti. Miltus ir krakmolą išpilti ant pergamentinio popieriaus ir pusė susidariusios masės suplakti su tryniais susidariusia mase. Formą tortams kepti (24 centimetrų) sutepti sviestu (nereikia sutepinėti sienelių, tik dugnas), ant dugno pabarstyti miltų ir išlieti esamą masę, paredaguoti paviršių (reikia, kad būtų lygus). Dabar kepti torto pagrindą 180 laipsnių temperatūroje 35 minutes. Iškepus, išimkite ir leiskite ataušti.

 Šiek tiek suplakti jogurtą, po vieną šaukštą pridedant plaktą grietinėle maišyti.

 Palaipsniu į susidariusią masę pridėti braškių masę ir maišyti. Ir dar kartelį viską sumaišome.

 Dabar jogurtinį įdarą užpilti ant iškepto pagrindo ir įdėti į šaldytuvą 3 - 4 valandom, kad spėtų sustingti.

 Braškes skirtas pagražinimui supjausytit per pusę ir sudėti ant torto.

Žele gaminimas

Želatiną sumaišyti su cukrumi, sumaišyti su nedideliu kiekiu vandens arba sulčių, vėliau pridėti likusią dalį skysčių. Kaitiniti kol užvirs.

Padarytą masę užpilti ant braškių. Įdėkite į šaldytuvą, kad želė sustingtų.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Rasa 2012-06-07 09:54:40
Kur kiausiniu baltymus det???
O braskiu mase su zelatina kur pacioj pradzioj nesustings per ta laika kol pagrinda kepsim??
Truksta receptui tvarkos ir eiliskumo, taip pat labai daug klaidu, net nemalonu skaityt... Nors pyragas manau gausis neblogas :)

lolo 2012-06-03 15:02:10
nesamoningai parasytas receptas,galva gali nusilauzt beskaitant.Noriu tik paklaust ar u blaiva buvai ai rasei???