Erškėtuogių sultys

Ingridientai:
***
Gaminimas
Prinokusias uogas gerai nuplauti ir užpilti vandeniu, kad apsemtų. Kaitinti uždengtas 15 min. ne aukštesnėje kaip 95C temperatūroje, tik neužvirti. Kai vaisiai suminkštėja, sultis atskirti. Vaisius vėl užpilti vedančiu vandeniu, kurio imti 2 kartus mažiau nei pradžioje. Į 1 l vandens pridėti 2 g citrinų rūgšties ir pakaitinti 5-10 min. Sultis vėl atskirti. Abiejų kartų sultis sumaišyti, pridėti pagal skonį cukraus, supilti į 0,5 l talpos stiklainius ir pasterizuoti 90 C temperatūroje 15 min. Likusias uogas panaudoti džemui gaminti.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!