Miltai, miltå³ receptai

Čia rasi atrinktus receptus, kurių ingridientuose yra Miltai. Surask ir išsirink savo nuomone geriausius receptus ir palik savo įvertinimą prie receptų! Galbūt tavo įvertinimas padės kitiems surasti gerus receptus, kurių jie dar nežino.

Nuoroda: http://www.geri-receptai.lt/receptas-naudojant/miltai/5

Naminis medaus tortas

Kiaušinius, medų, cukrų, sviestą sudedame į didesnį dubenį ir 15 min., vis pamaišydamos, kaitiname ant garų. Baigdamos kaitinti sudedame actu arba citrinos rūgšties tirpalu gesintą sodą (kepimo miltelius). Dar kiek pakaitiname, nukeliame nuo garų ir suberiame miltus, greitai ir gerai..

Recepto vertinimas: 4

KRABŲ LAZDELĖS TEŠLOJE

Is kiausiniu, pieno ir miltu uzmaisome tesla. Tesla turetu buti tirsta. Imame krabu lazdele, apvoliojame tesloje ir dedame i ikaitinta keptuve su aliejumi. Kepame, kol rusvai apskrus. Valgome su kecupu. Labai tinka svieziu darzoviu salotos. (Jurga)..

Recepto vertinimas: 3

Kisielinis pyragas

Kiaušinius išplakam su cukrumi, iki putų. Į dubenį supilam miltus, šaukštelį sodos (ir maišom viena kryptim,taip nusigesina soda), kisielių. Galiausiai supilam išplaktus su cukrumi kiaušinius, išmaišom supilam į skardą ir šaunam į orkaitę. Patikėkit labai skanus ir paprastas pyra..

Recepto vertinimas: 4

Amerikietiškas obuolių pyragas (Apple Cream Pie)

Pirmiausia suminkykite trapią tešlą, iškočiokite, sudėkite į 22 cm skersmens torto formą. Salotinėje sumaišykite miltus, cukrų, druską, sudėkite nuluptus ir plonomis skiltelėmis supjaustytus obuolius. Įberkite cinamono, sudėkite tarkuotas apelsino ir citrinos žieveles. Viską ..

Recepto vertinimas: 4

SPURGOS SU KEFYRU

I miltus supilti soda, sumaisyti su isplaktais kiausinio tryniais ir kefyru, iberti druskos, maisant supilti suplaktus kiausinio baltymus. Sumaisyti tesla. Virti riebaluose. (IRENA)..

Recepto vertinimas: 3

Šviežių kopūstų sriuba

Iš mėsos ir prieskonių išverdamas sultinys. Kopūstai supjaustomi kvadratėliais, perpilami verdančiu vandeniu ir sudedami į perkoštą sultinį. Kiek pavirus, suberiamą tarkuota morka ir pavirinama 30—35 min. Kai kopūstai suminkštėja, sudedami riebaluose pakepinti ir sultiniu praskies..

Recepto vertinimas: 4

Šližikai - Kūčiukai

2/3 miltų, nurodytų receptÅ«roje, iÅ¡sijojami į dubenėlį. Jų viduje padaroma duobutė, į kurią supilamos nedideliame cukraus kiekyje iÅ¡leistos mielės, truputį paÅ¡ildytas skystis. Viskas iÅ¡maiÅ¡oma, pavirÅ¡ius apsijojamas miltais ir uždengus drobele, pastatoma Å¡iltai, kad pakiltÅ..

Recepto vertinimas: 1

Mušti suktinukai (zrazai)

Plonus 1/2 cm storio mėsos griežinėlius išmušti, apibarstyti druska, pipirais. Ant kiekvieno uždėti kurio nors įdaro, suvynioti į tūtelę ir galą prismeigti mediniu smeigtuku. Jeigu mėsa gera, griežinėlių galus galima stipriau išmušti ir sudūrimo vietoje kita peilio puse prispaust..

Recepto vertinimas: 3

Prancūziškas mielinis pyragas

Miltus persijoti. Mieles sutrupinti į Å¡iek tiek paÅ¡ildytą pieną. Suberti 4 Å¡aukÅ¡tus miltų ir viską iÅ¡maiÅ¡yti. Ä®berti Å¡aukÅ¡telį cukraus ir uždengus audeklu palaikyti 30 min., kad pakiltų. Likusius miltus sumaiÅ¡yti su cukrumi bei druska ir kauburėlio viduryje padaryti įdubimą. Ä..

Recepto vertinimas: 4

Apkepta kalakutiena

Kalakutieną išvirti ir supjaustyti. Tada apvolioti miltuose, suvilgyti kiaušinyje ir džiūvėsėliuose. Tada kepti. Iškepus, mėsą apšlakstyti sviestu. Skanaus. ..

Recepto vertinimas: 4

Moliūgų pyragas

Pirmiausia paruošiama moliūgų piurė. Moliūgų vidus išvalomas, supjaustomi smulkiau ir dedami į kepimo indą odelė į viršų. Indas pripildomas vandens ir dedama į orkaitę 1-1,5 val, priklausomai nuo moliūgo gabalėlių dydžio. Suminkštėjęs moliūgas išimamas, nupjaunama odelė ir..

Recepto vertinimas: 4

Bulvių plokštainis (kugelis)

I. Paruošimas Bulvės ir svogūnas sutarkuojami, nupilama dalis skysčio (kartais užplikoma pienu), įmušamas kiaušinis, subėriami miltai, pasūdoma ir gerai išmaišoma. Paruošta masė dedama į riebalais išteptą keptuvę ar skardą ir kepama orkaitėje arba krosnyje. Iškepus supjaus..

Recepto vertinimas: 4

Briedžiukai (ežiukai)

Iš miltų ir pasūdyto vandens suminkoma kietoka tešla. Iš jos padaromi piršto storumo voleliai, supjaustomi 3—4 cm ilgio gabalėliais ir per tarkos antrąją puse braukiant padaromi raštuoti vamzdeliai. Stipriau spaudžiant, briedžiukai būna plonesni, greičiau išverda ir esti skanesni...

Recepto vertinimas: 4

Blyneliai su varške

Gaminimas: Lietinių su varške įdarui dar reiks: 500g varškės, 2 kiaušiniai, druska, vanilinis cukrus. Į miltus sudedami kiaušinio tryniai ir maišant pilamas pienas, atskiestas vandeniu, pasūdoma, gerai išplakama, sukrečiami išplakti baltymai. Keptuvė įkaitinama ir patepama ant aliej..

Recepto vertinimas: 4

Bulvių kroketai

Svariai nuplaukite ir nuskuskite bulves. Puode užvirinkite sūdytą vandenį, sudėkite bulves ir virkite 20 minučių. Kai bulvės isvirs, nukoskite ir tuoj pat sugrūskite grūstuvu arba maisikliu. Bulvių kosę palikite atvėsti. Isplakite 2 kiausinių trynius su kukurūzų miltais ir supilkite ..

Recepto vertinimas: 3

Sicilietiškas Rikotos sūrio pyragas

1. Įkaitinkite orkaitę iki 150 laipsnių C. Orkaitės groteles pastatykite į vidurį. 25 cm formą ištepkite sviestu ir pabarstykite miltais. Iškratykite miltų perteklių. 2. Sukrėskite rikotos sūrį į gilų indą ir gumine mentele maišykite iki vientisos masės. Maišydami dalimis s..

Recepto vertinimas: 4

Šokoladinis suflė

•Šokoladą ištirpiname 3 šaukštuose pieno (šokolado neliečiame, kol visiškai neištirpsta). Į ji nuolat maišydami sudedame trynius, paskui krakmolą, cukrų, sviestą, supilame likusi pieną. Kaitiname, kol sutirštėja. Į baltymus įberiame žiupsnelį druskos ir išplakame iki standži..

Recepto vertinimas: 4

Saldžiarūgštė vištiena (Ievos)

Vištieną supjaustykite kubeliais, apibarstykite prieskoniais ir palikite vienai valandai pasimarinuoti. Į polietileninį maišelį suberkite miltus ir krakmolą, pakratykite, kad susimaišytų. Tada sudėkite vištienos gabalėlius, suimkite maišelį už galų ir purtykite, kad mėsa tolyg..

Recepto vertinimas: 4

VAISINIS TORTAS

Sviesta istrinti su cukrumi ir kiausiniu. Kepimo miltelius ismaisyti su grietine ir sudeti i sviesta. Taip pat sudeti vanilini cukru, cinamona, miltus ir gerai ismaisyti bei isminkyti. Tesla padalyti i dvi dalis. Viena dali iskocioti ir padeti i tortine. Kita dali padaryti lyg juostele ir uzdejus an..

Recepto vertinimas: 3

Tradicinis padažas su spirgučiais

Keptuve svariai isplauti ir ipilti truputi aliejaus. I ikaitusia keptuve deti smulkiai pjaustytus lasinukus, kepti kol apruduos, tada suberiame smulkiai pjaustyta svoguno pusele, kepame kol truputi pagels. Nereikia jaudintis, kad spirguciai sudegs, nes svogunas stabdo ju kepima. Tada dedame miltus, ..

Recepto vertinimas: 4

Å okoladinis tortas

Minkštą sviestą išsukti su cukrumi, sukant įmušti po vieną kiaušinį. Į masę supilti pieną, suberti persijotus miltus su kepimo milteliais, sudėti sukapotus lazdyno riešutus ir kakavos miltelius. Gautą tešlą supilti į sviestiniu popieriumi išklotą tortinę formą. Kepti apie 1..

Recepto vertinimas: 5

Naminė pica

Mieles ištrinti su cukrumi ir pienu, palaikyti šiltai, kol pakils. Tada suberti miltus, druską, įpilti aliejaus ir minkyti 15-20 min. Kepimo skardą patepti aliejumi ir ant jos rankomis suformuoti tešlą. Svogūnus, šampinjonus supjaustyti žiedeliais, pabarstyti druska ir palikti 5 min. Pom..

Recepto vertinimas: 4

Juoda ruginė duona

Vanduo pašildomas, suberiamą 1/3 miltų, supilamas šiltame vandenyje išleistas raugas ir, gerai išmaišius, tešlos paviršius pabarstomas miltais. Duonkubilis šiltai apdengiamas ir pastatomas šiltoje vietoje, kad įmaišas įrūgtų. Rūgdamas jis 2—3 kartus padidėja, todėl įmaišant ..

Recepto vertinimas: 3

GRAIKIŠKAS BAKLAŽANŲ APKEPAS (MUSAKA)

Svogunai nulupami ir susmulkinami. 4 pomidorai apiplikomi, nulupami ir supjaustomi gabaliukais, o penktasis - plonais griezineliais. Cesnakai nulupami ir susmulkinami. Baklazanai nuplaunami ir supjaustomi griezineliais. Istirpintame svieste pakepinami svogunai, paskui sudedama mesa ir apkepinama. Ta..

Recepto vertinimas: 3

Mėsos kukuliai su ryžiais

Mėsa sumalama, sumaišoma su išvirtais ryžiais, pakepintais svieste svogūnais, piene išplaktu kiaušiniu, druska, prieskoniais. Viskas gerai išsukama ir iš masės daromi vidutinio dydžio kukuliai, kurie pavoliojami miltuose ir apkepinami riebaluose. Apkepinti kukuliai baigiami troškinti s..

Recepto vertinimas: 5