Miltai, miltň│ receptai

─îia rasi atrinktus receptus, kuri┼│ ingridientuose yra Miltai. Surask ir i┼ísirink savo nuomone geriausius receptus ir palik savo ─»vertinim─ů prie recept┼│! Galb┼źt tavo ─»vertinimas pad─Śs kitiems surasti gerus receptus, kuri┼│ jie dar ne┼żino.

Nuoroda: http://www.geri-receptai.lt/receptas-naudojant/miltai/4

Namie ruo┼íti kibinai, pyrag─Śliai su m─Śsa

Sudedame margarin─ů, sudedame grietin─Ö ir 2 kiau┼íinius. Visk─ů sumai┼íome, ─»pilame milt┼│ ir visk─ů suminkome. Kol gaunasi minkoma te┼íla ir tur─Śkite omenyje, kad te┼íl─ů reikia minkyti greitai nes sviestas ar margarinas greitai tirpsta ir atrodo, kad reikia vis daugiau ir daugiau milt┼│. Te┼íl..

Recepto vertinimas: 4

M─Ślyni┼│ pyragas

Paruo┼íiame trapi─ů te┼íl─ů ir 30min j─ů laikome ┼íaltai . I┼í 4/5 te┼ílos i┼íko─Źiojame lak┼ít─ů ir ─»klojame ─» aliejumi patept─ů form─ů . Suberiame nuplautas ir nusausintas m─Ślynes . Likusi─ů te┼íl─ů sutarkuojame stambia trintuve ir u┼żberiame ant uog┼│ . Kepame 200C temperat┼źroj─Ö..

Recepto vertinimas: 3

Gimtadienio tortas

Kondensuotas pienas i┼íplakamas su 150 g grietin─Śs. Tryniai i┼ítrinami su cukrumi, Abi mas─Śs sumai┼íomos. Soda ar kepimo milteliai i┼ítirpinami truputyje grietin─Śs ir sukre─Źiami ─» ruo┼íiam─ů mas─Ö. Suberiami sijoti miltai ir plakti baltymai. Lengvai apvartoma. Paruo┼íta te┼íla sukre─Źiama ─» r..

Recepto vertinimas: 2

Eklerai su grietin─Śle

250 ml vandens, drusk─ů, sviest─ů ir cukr┼│ u┼żvirinti nedideliame puode ir nukelti nuo virykl─Śs. I┼í karto suberti visus miltus ir mai┼íyti, kol susidarys vientisa te┼íla. Puod─ů v─Śl pad─Śti ant virykl─Śs ir kaitinti mai┼íant, kol susiformuos lengvai nuo puodo kra┼ít┼│ atsiskiriantis te┼ílos gn..

Recepto vertinimas: 5

Paprastas pyragas

Miltus, manus, cukr┼│ ir nugesint─ů sod─ů sumai┼íome. Obuolius sutarkuojame ir sumai┼íome su cinamonu. Skard─ů patepame aliejumi ir sluoksniuojame. Pirmas sluoksnis mi┼íinio, tada obuoliai ir v─Śl i┼í naujo. Paskutinis sluoksnis turi b┼źti obuoli┼│. Kepti apie 30 - 40 minu─Źi┼│. Dau..

Recepto vertinimas: 4

Aguon┼│ ir var┼ík─Śs tortas

U┼żminkykite te┼íl─ů ir 2 valandas palaikykite j─ů ┼íaldytuve. I┼í─Śm─Ö i┼íko─Źiokite, d─Śkite ─» torto form─ů kiek pakeldamos kra┼ítus. Kepkite 15 minu─Źi┼│ iki 210 laipsni┼│ temperat┼źros ─»kaitintoje orkait─Śje. ─«darui u┼żplikykite aguonas, palaukite, kol atau┼í, ir sumalkite. ┼Żieveles ir rie..

Recepto vertinimas: 3

Ti┼íkevi─Źiaus kold┼źnai

I┼í milt┼│, kiau┼íini┼│ ir vandens u┼żminkoma te┼íla. Grybai nuplaunami, i┼íverdami, kumpis smulkiai sukapojamas (jeigu liesas, pridedama la┼íini┼│), sumai┼íomas su kapotais grybais, ─»mu┼íami kiau┼íiniai, pas┼źdoma, ─»beriama pipir┼│, i┼ímai┼íoma ir daromi kold┼źnai. Dedami ─» verdant─» pas┼źdyt─..

Recepto vertinimas: 4

Citrin┼│ pyragas

Orkait─Ö ─»kaitinti iki 175-200┬░C temperat┼źros. Mink┼ít─ů sviest─ů arba margarin─ů i┼ísukti su cukrumi ir druska, po vien─ů ─»mu┼íant kiau┼íinius, po truput─» suberiant tarkuot─ů citrinos ┼żievel─Ö. Miltus sumai┼íyti su kepimo milteliais ir po ┼íauk┼ít─ů suberti ─» te┼íl─ů. Te┼íl─ů d─Śti ─» rieb..

Recepto vertinimas: 3

┼Żagar─Śliai

Viskas, kas nurodyta recepte, suminkoma ir te┼íla ant lentos mu┼íama ko─Ź─Ślu, vis lankstant ─» vid┼│, kol joje atsiras p┼źsleli┼│. Kuo daugiau te┼íloje oro, tuo trapesni ┼żagar─Śliai. Tada te┼íla at┼íaldoma, pridengus drobele, kad neapd┼żi┼źt┼│. Prie┼í verdant i┼íko─Źiojama 2 mm storio lak┼ítais,..

Recepto vertinimas: 4

Trapus obuoli┼│ pyragas

Viskas, kas nurodyta recepte, suminkoma ir te┼íla ant lentos mu┼íama ko─Ź─Ślu, vis lankstant ─» vid┼│, kol joje atsiras p┼źsleli┼│. Kuo daugiau te┼íloje oro, tuo trapesni ┼żagar─Śliai. Tada te┼íla at┼íaldoma, pridengus drobele, kad neapd┼żi┼źt┼│. Prie┼í verdant i┼íko─Źiojama 2 mm storio lak┼ítais,..

Recepto vertinimas: 3

ŠVENTINIS ŠOKOLADINIS TORTAS

Atskirai iskepame biskvitus. Ruosiame krema: grietinele isplakame ir pamazu sumaisome su tirpintu sokoladu ir sviestu. Grietine isplakame ir sumaisome su tirpinta zelatina. Visk─ůa sluoksniais dedame ─»i forma─ů ir paliekame nak─Źciai. I┼ísverdame glaz┼źuar─ů: saaaaa┼íokolad─ů ir sviest─ůs ┼íildome ..

Recepto vertinimas: 3

Lazanija su vištiena

U┼żpilkite vi┼ítien─ů vandeniu, ─»pilkite pus─Ö porcijos baltojo vyno, prid─Śkite pipir┼│, lauro lap┼│, svog┼źn┼│, saliero, druskos. U┼żvirinkite ir apie valand─ů tro┼íkinkite. Nuimkite puod─ů nuo ugnies, truput─» atau┼íinkite ir supjaustykite vi┼ítien─ů smulkiais gabaliukais. Paruo┼íkite apie..

Recepto vertinimas: 2

Tortas " Napoleonas"

Ant lentos i┼ísijojami miltai (kepiniams miltus sijoti b┼źtina, kad miltuose atsirast┼│ oro, nuo to kepinio skonis yra ┼żymiai geresnis, nei kepinio i┼í nesijot┼│ milt┼│), ─» juos dedamas gabalais supjaustytas at┼íaldytas margarinas, pilama pas┼źdyta grietin─Ś, ─»mu┼íamas kiau┼íinis ir kapojama ilg..

Recepto vertinimas: 3

Braškių pyragas

Miltus persijoti ir suberti ant minkymo lentos. ─«mai┼íyti cukr┼│. ┼áalt─ů sviest─ů supjaustyti gabal─Śliais ir paskirstyti tarp milt┼│. Sviest─ů kapoti peiliu. ─«d─Śti 2 trynius, ─»berti druskos, supilti rom─ů, grietin─Ö arba vyn─ů. Visk─ů atsargiai i┼ímai┼íyti ┼íakute. ┼áaltomis rankomis greitai..

Recepto vertinimas: 4

Žemaičių blynai su varške

I sumaltas bulves imusti 3 kiausinius, iberti krakmolo, druskos ir ismaisyti.I varske imusti 1 kiausini, iberti kmynu, druskos ir gerai ismaisyti. Is paruostu bulviu padaryti apvalius blynelius, ideti varskes ir sulenkus gerai apspausti krastus. Blynus apvolioti miltuose ir kepti riebeluose.Valgomi ..

Recepto vertinimas: 4

Virtiniai, įdaryti varške ir špinatais

I┼í milt┼│, kiau┼íinio, vandens, druskos ir trupu─Źio aliejaus u┼żminkome te┼íl─ů ir palaikome pusvaland─» kambario temperat┼źroje, kad sustingt┼│. Po to ant pabarstytos miltais lentel─Śs plonai i┼íko─Źiojame te┼íl─ů, formele arba stikline i┼ípjauname skritul─Ślius. ┼ápinatus perrenkame, gerai nup..

Recepto vertinimas: 1

Amerikietiškas bananų pyragas (Banana Bread)

Sviest─ů gerai i┼ísukite su cukrumi, supilkite i┼íplaktus kiau┼íinius ir visk─ů gerai sumai┼íykite. Bananus nulupkite, sugr┼źskite, sumai┼íykite su persijotais miltais, kepimo milteliais, soda ir druska. Po to sumai┼íykite abi te┼ílas, suberkite kapotus rie┼íutus. Mai┼íykite, kol te┼íla pasida..

Recepto vertinimas: 4

Mieliniai ┼żagar─Śliai

I┼í kiau┼íini┼│, cukraus, trupu─Źio milt┼│, mieli┼│ ir pieno u┼żmai┼íykite skyst─ů te┼íl─ů ir pastatykite ┼íiltai, kad pakilt┼│. Po valandos, jei te┼íla tinkamai pakilusi, sud─Śkite visus miltus, u┼żminkykite ir laikykite ┼íiltai, kol pakils. Pakilusi─ů te┼íl─ů i┼íko─Źiokite 1 mm storio lak┼ítais, ..

Recepto vertinimas: 3

Jautienos guliašas

M─Śs─ů supjaustyti ir pakepinti riebaluose. Tada apibarstyti druska, pipirais, ─»d─Śti pomidor┼│ pada┼żo, ─»pilti kar┼íto vandens ir tro┼íkinti. Paskui pakepti svog┼źnus, miltus. ─« juos ─»pilti m─Śsos sultinio. Visu pada┼żu apipilti m─Śs─ů ir baigti tro┼íkinti. Galiausiai supilti grietin─Ö. Skanau..

Recepto vertinimas: 3

Vitalijos trupinių pyragas

Margarina istirpint, viska sudejus minkyti tesla. Dali teslos idet i saldikli ir atsaldyt, kad tarkuotusi. Didziaja dali teslos iskociot ir det i skarda, ant jos uzdet juoduju serbentu, slyvu, melyniu ar bet kokios kitos uogienes. Uogienes galima ir maisyt. Ant virsaus uztarkuoti likusia teslos dali..

Recepto vertinimas: 4

VĖGĖLĖ, TROŠKINTA SU VYNU

Vegeles gabalus apslakstykite citrinos sultimis ir palaikykite 30 min. Sudytame vandenyje virkite prieskonines darzoves ir prieskonius. Po 15 min. sudekite zuvies gabalus ir troskinkite. Isvirusia zuvi isimkite ir sudekitei pailga pusdubeni. I sultini maisydami iberkite miltu, supilkite vyna ir, ibe..

Recepto vertinimas: 3

AVIŽINIŲ DRIBSNIŲ SAUSAINIAI

Aviziniai dribsniai paskrudinami keptuveje su sviestu. Kiausinis issukamas su cukrumi, iberiama kakavos ir sumaisoma su dribsniais. Iberiama miltu, sumaisytu su kelimo milteliais. Viskas gerai ismaisoma. Tesla dedama kruvelemis ant skardos, isklotos riebaluotu pergamentiniu popieriumi, ir kepama vid..

Recepto vertinimas: 3

Trupiniuotis

Margarin─ů sutarkuojame, suplakame su pienu ir kiau┼íiniais, suberiame miltus ir suminkome te┼íl─ů. Paruo┼ít─ů te┼íl─ů padalijame ─» 5-6 dalis, sudedame ─» polietileninius (skirtus maisto produktams) mai┼íelius ir 1/2 val. palaikome ┼íaldymo kameroje. Kepimo skard─ů i┼íklojame kepimo popierium..

Recepto vertinimas: 4

Lietiniai su s┼źriu ir kumpiu

Sumai┼íome miltus, ┼żiusnel─» druskos, ─»mu┼íame vien─ů kiau┼íin─», supilame pien─ů, tirpint─ů sviest─ů ir gerai i┼íplakame plaktuvu. ─«kaitintame aliejuje i┼íkepame plonus lietinius. Kump─» supjaustome plonais ┼íiaudeliais arba kubeliais, svog┼źn─ů - smulkiai. S┼źr─» sutarkuojame, sumai┼íome su k..

Recepto vertinimas: 4

Lietiniai su bananais

Kiau┼íinius i┼íplakti su trupu─Źiu druskos ir cukraus , suberti miltus supilti aliej┼│ . Pieno pilti tiek , kad te┼íla b┼źt┼│ grietin─Śs tir┼ítumo . I┼í ┼íios te┼ílos kepti lietinius blynelius . Bananus perpjauti i┼íilgai per pus─Ö . Kiekvien─ů pusel─Ö ─»vynioti ─» lietin─» blynel─» . Ke..

Recepto vertinimas: 4