BulvÄ—s, bulvä—s receptai
Čia rasi atrinktus receptus, kurių ingridientuose yra Bulvės. Surask ir išsirink savo nuomone geriausius receptus ir palik savo įvertinimą prie receptų! Galbūt tavo įvertinimas padės kitiems surasti gerus receptus, kurių jie dar nežino.
Nuoroda: http://www.geri-receptai.lt/receptas-naudojant/bulves/48
Pomidorus nuplauti, perlieti verdanÄiu vandeniu ir nuimti odelÄ™. Tada nuluptus pomidorus sutarkuoti smulkia trintuve arba pertrinti per sietelį. Krapus ir svogÅ«nus smulkiai supjaustome, sudedame į trintus pomidorus. Gerai iÅ¡maiÅ¡yti ir supilti vandenį. PasÅ«dyti ir papipirinti pagal skonį...
Recepto vertinimas:
Troškinta jautiena su grybais
MÄ—sÄ… supjaustyti, iÅ¡muÅ¡ti ir pakepti. Kartu su mÄ—sÄ… kepti supjaustytas morkas, svogÅ«nus, viskÄ… apibarstyti druska, pipirais, įdÄ—ti pomidorų padažo, Äesnako, grybų, įpilti stiklinÄ™ karÅ¡to vandens ir patroÅ¡kinti. Atskirai keptuvÄ—je kepti supjaustytas bulves ir vÄ—liau jas sumaiÅ¡yt..
Recepto vertinimas:
Virta menkė, nulupama, išėmus kaulus sumaigoma (galima sumalti mėsmale), sumaišoma su virtomis bulvėmis, įmušamas kiaušinis, supilamas ištirpdytas sviestas, įberiama druskos ir pipirų. Iš šios masės padaromi kukuliai. Jie pavoliojami miltuose ir iškepami keptuvėje ar skardoje. Prie..
Recepto vertinimas:
JAUTIENOS SUKTINUKAI ''STAIGMENA''
Mesa nuplauti, nusausinti ir supjaustyti skersai raumenu 1 cm storio griezineliais. Mesos griezinelius ismusti. Agurkus ir svoguna nulupti. Svoguna supjaustyti pusgrieziniais, agurkus - siaudeliais, o sonine - kubeliais. Mesa pasudyti, apibarstyti pipirais, aptepti garstyciomis. Ant kiekvieno griezi..
Recepto vertinimas:
Vistienos krutinele supjaustyti kepsneliu dydzio, pamarinuoti su prieskoniais, apkepti abi puses ant mazos ugnies svieste, tada sudeti ananasus be sulccu, pakepti 3-5 min, (jei turite dziovintu grybu tai dabar i keptuves kraita iberkite viena sauksta ir uzpile brendzio juos uzdekite dektuku. Kai alk..
Recepto vertinimas:
Menkės troškinys su šparagais
Žuvį supjaustyti, apÅ¡lakstyti citrinos sultimis ir palikti 20 minuÄių pastovÄ—ti. Å paragus supjaustyti ir 15 minuÄių troÅ¡kinti daržovių nuovire. SvogÅ«nÄ… pakepinti aliejuje, sudÄ—ti supjaustytus pievagrybius ir troÅ¡kinti 15 minuÄių. Žuvį apibarstyti miltais, druska, pipirais ir kep..
Recepto vertinimas:
Su bulvėmis ir agurkais troškinta jautiena
MÄ—sÄ… supjaustyti ir apkepti. Kartu su mÄ—sa pakepinti svogÅ«nus, įdÄ—ti pomidorų padažo, pabarstyti druskos, pipirų, įpilti 2 stiklines karÅ¡to vandens ir troÅ¡kinti. Sausoje keptuvÄ—je pakepti miltus, įpilti mÄ—sos sulÄių ir šį padažą užpilti ant mÄ—sos. VÄ—liau sudÄ—ti supjaustytus..
Recepto vertinimas:
Su bulvėmis ir agurkais troškinta jautiena
MÄ—sÄ… supjaustyti ir apkepti. Kartu su mÄ—sa pakepinti svogÅ«nus, įdÄ—ti pomidorų padažo, pabarstyti druskos, pipirų, įpilti 2 stiklines karÅ¡to vandens ir troÅ¡kinti. Sausoje keptuvÄ—je pakepti miltus, įpilti mÄ—sos sulÄių ir šį padažą užpilti ant mÄ—sos. VÄ—liau sudÄ—ti supjaustytus..
Recepto vertinimas:
Jautienos suktinukai su marinuotais agurkais
MÄ—sÄ… supjaustome griežinÄ—liais, iÅ¡muÅ¡ame, aptepame garstyÄiomis, pabarstome druska, pipirais, ant virÅ¡aus uždedame labai plonais griežinÄ—liais arba kubeliais supjaustytus svogÅ«nus, agurkus, sÅ«rio juosteles. Susukame suktinukus, juos persmeigiame pagaliukais arba suriÅ¡ame siÅ«lais. Vyn..
Recepto vertinimas:
Veršiena su kaulais sukapojama gabalais, įtrinamą prieskoniais, sumaišytais su druska, apibarstoma miltais ir apkepinama riebaluose, kol gražiai parusvės. Tada mėsa sudedama į puodą kartu su prieskoninėmis daržovėmis, įpilama šiek tiek sultinio ar karšto vandens ir troškinama ant m..
Recepto vertinimas:
Citrinos zievele sutarkuoti ir isspausti citrinos sultys. Visa tai sumaisyti su jogurtu ir susmulkintais svogunu laiskais. Pasudyti ir papipirinti. Zuvi 10 min. virti pasudytame vandenyje, po to isemus susmulkinti.Bulves supjaustyti griezineliais ir sumaisyti su zuvimi. Viska uzpilti jogurtiniu uzpi..
Recepto vertinimas:
Žiedinių kopūstų sriuba su vištų sparneliais
Ä® puodÄ… sudedame nuplautus viÅ¡tų sparnelius, užpilame verdanÄiu vandeniu, užverdame, po to vandenį nupilame, sparnelius perplauname, vÄ—l sudedame į perplautÄ… puodÄ…, užpilame 1,3l. verdanÄio vandens, dar kartÄ… užverdame. Sumažiname ugnį, suberiame prieskonius, Verdame, kol sparnel..
Recepto vertinimas:
Gaminame salotų padažą. Giliame dubenyje sumaiÅ¡ome grÅ«stÄ… ÄesnakÄ…, actÄ… ir Äiobrelius. Palengva sumaiÅ¡ome su 6 Å¡aukÅ¡tais aliejaus. PasÅ«dome, pagardiname pipirais. Bulves gerai nuplauname, pagardiname ir apÅ¡lakstome likusiu aliejumi. Suvyniojame į folijÄ…. Kepame ant anglių arb..
Recepto vertinimas:
Ä® sultinį sudÄ—kite supjaustytas daržoves ir virkite, kol suminkÅ¡tÄ—s, po to sudÄ—kite nuluptus ir supjaustytus obuolius, ÄesnakÄ… ir dar pavirkite 7 minutes. Daržoves iÅ¡griebkite ir sutrinkite plakikliu, po to atskieskite grietinle ir sultiniu iki norimos konsistencijos. Ä®berkite prieskon..
Recepto vertinimas:
Virta jautiena su aštriu padažu
JautienÄ… iÅ¡trinti druska, įdÄ—ti į puodÄ…, suberti sveikus pipirus, lauro lapus, užpilti actu ir palikti porÄ… valandų. Užvirti vandenį, įdÄ—ti į jį acte iÅ¡mirkyta mÄ—sÄ… ir virti. Padažui supjaustome svogÅ«nÄ… ir svieste apkepame kartu su miltais. Supilame grietinÄ™, 1/2 stiklinÄ..
Recepto vertinimas:
Grybus ir bulves supjaustyti ir suberti į indą. Grietinę išplakti su norimais prieskoniais ir sumaišyti su grybais ir bulvėmis. Kiaušinį ir pomidorus supjaustyti riekelėmis ir sluoksniuojant vienus su kitais sudėti ant viršaus, papuošti žalumynais. Skanaus! ..
Recepto vertinimas:
Grybus ir bulves supjaustyti ir suberti į indą. Grietinę išplakti su norimais prieskoniais ir sumaišyti su grybais ir bulvėmis. Kiaušinį ir pomidorus supjaustyti riekelėmis ir sluoksniuojant vienus su kitais sudėti ant viršaus, papuošti žalumynais. Skanaus! ..
Recepto vertinimas:
Žuvį supjaustyti. SvogÅ«nÄ… ir ÄesnakÄ… sukapoti. PorÄ…, morkÄ…, salierÄ…, bulves supjaustyti. IÅ¡spausti citrinos sultis, o žievelÄ™ sutarkuoti. SvogÅ«nus ir ÄesnakÄ… pakepinti svieste, dÄ—ti susmulkintas daržoves ir kepti 5 minutes. Suberti citrinos žievelÄ™, įpilti 4 stiklines vandens i..
Recepto vertinimas:
Grybus kruopÅ¡Äiai nuvalyti, supjaustyti, sudÄ—ti į troÅ¡kintuvÄ…. SvogÅ«nÄ… susmulkinti, pakepinti svieste, suberti į grybus. Ä®pilti 2-3 Å¡aukÅ¡tus vandens, suberti prieskonius, uždengti ir troÅ¡kinti, kol grybai suminkÅ¡tÄ—s. Paskui užpilti grietine, iÅ¡maiÅ¡yta su miltais ir dar patroÅ¡ki..
Recepto vertinimas:
Kalakutienos sultinys su daržovėmis ir sūriu
Į šaltą pasūdytą vandenį sudedame kalakutienos kaulus. Užverdame, nugriebiame putas ir verdame apie 25 min.Daržoves nuplauname, nuskutame, sutarkuojame burokine trintuve ir sudedame į sultinį. Verdame 5-7 min. Išimame kalakutienos kaulus. Sriubą paskaniname prieskoniais ir susmulkintais ..
Recepto vertinimas:
Mėsą sumalti kartu su bulvėmis ir silkės filė, įmušti kiaušinius ir sudėti grietinę. Kad apkepas būtų purus, baltymus galima išplakti atskirai. Formą ištepti margarinu ir sudėti į ją paruoštą masę. Paviršių išlyginti ir apibarstyti maltais džiūvėsėliais bei taikuotu sūr..
Recepto vertinimas:
Iš miltų ir sūdyto vandens įmaišoma tešla ir gerai išplakama. Įkaitinta keptuvė patepama lašiniais ir kepami dideli (per visą keptuvę) blynai. Apkepamos abi pusės. Iškepę blynai dedami vienas ant kito. Valgomi su dažiniu. Dažiniui virtos bulvės sutrinamos, kad neliktų gabali..
Recepto vertinimas:
Kiauliena, troškinta su svogūnais
Kiauliena supjaustoma gabalais, apkepinama riebaluose, sudedami supjaustyti svogÅ«nai, morkos, prieskoniai, užpilama trupuÄiu sultinio, pasÅ«doma. Viskas iÅ¡troÅ¡kinama. Valgoma su virtomis bulvÄ—mis ir troÅ¡kintais svogÅ«nais. AukÅ¡taiÄiai šį patiekalÄ… gamina pietums. ..
Recepto vertinimas:
MÄ—sa sudedama į dubenį, užpilama marinatu ir 1 — 2 dienas marinuojama. IÅ¡imta iÅ¡ marinato mÄ—sa nusausinama, pabarstoma druska, sumaiÅ¡yta su maltais prieskoniais, dedama į keptuvÄ… su trupuÄiu riebalų ir kepama orkaitÄ—je ar krosnyje apie 1 val., palaistant kepsnio sultimis. IÅ¡garavus..
Recepto vertinimas:
Bulviniai sausainiai su marmeladu (RamunÄ—s)
Bulves sutarkuoti burokine tarka, sumaiÅ¡yti su miltais ir visais kitais produktais. IÅ¡koÄioti 1 cm lakÅ¡tÄ…, iÅ¡spausti sausainius ir iÅ¡kepti. IÅ¡keptus aptepti marmeladu ir suklijuoti poromis. ..
Recepto vertinimas: