BulvÄ—s, bulvä—s receptai
Čia rasi atrinktus receptus, kurių ingridientuose yra Bulvės. Surask ir išsirink savo nuomone geriausius receptus ir palik savo įvertinimą prie receptų! Galbūt tavo įvertinimas padės kitiems surasti gerus receptus, kurių jie dar nežino.
Nuoroda: http://www.geri-receptai.lt/receptas-naudojant/bulves/41
Bulvių plokštainis su šonine
Nuskustas ir nuplautas bulves, svogūnus sutarkuoti. Sudėti mažais gabalėliais supjaustytą šoninę, įberti pipirų, druskos ir išmaišyti. Sukrėsti šią tešlą į pateptą riebalais kepimo skardą ir maždaug 1 val. kepti orkaitėje. Patiekti su raugintais ar šviežiais kopūstais. ..
Recepto vertinimas:
Šviežių bulvių salotos su pelėsiniu sūriu
Pupeles gerai nuplauti, nupjauti galus ir isvirti silpnai sudytame vandenyje. Pupeles isgriebti ir atvesinti. Paprika supjaustyti siauromis juostelemis ir suberti ant pupeliu. Alyvas ir kaparelius taip pat sudeti ant salotu. Salotas pasudyti, papipirinti, pabarstyti raudoneliu, apslakstyti aliejumi...
Recepto vertinimas:
Bulvinės saulėgrąžos spanguolių sultyse
Nuvalytus bulviniu saulegrazu sakniagumbius supjaustyti gabaliukais, uzpilti vandeniu, spanguoliu sultimis, pasaldinti ir uzvirinti. Tuomet supilstyti i svarius stiklainius ir kaitinti 85 C temperaturoje 1 l talpos stiklainius 15 min., 0,5 l talpos - 12 min. Sandariai uzdarius, stiklainius apversti ..
Recepto vertinimas:
Šviežių bulvių salotos su pelėsiniu sūriu
Pupeles gerai nuplauti, nupjauti galus ir isvirti silpnai sudytame vandenyje. Pupeles isgriebti ir atvesinti. Paprika supjaustyti siauromis juostelemis ir suberti ant pupeliu. Alyvas ir kaparelius taip pat sudeti ant salotu. Salotas pasudyti, papipirinti, pabarstyti raudoneliu, apslakstyti aliejumi...
Recepto vertinimas:
Nuskustos bulvÄ—s supjaustomos skiltelÄ—mis ir verdamos pasÅ«dytame vandenyje, kol suminkÅ¡tÄ—s. IÅ¡griebiamos, pertrinamos pro sietelį ir sukreÄramos į nuovirÄ…. KeptuvÄ—je riebaluose paskrudinama kubeliais supjaustyta juoda duona kartu su smulkiai supjaustytu svogÅ«nu ir supilama į sriubÄ…. ..
Recepto vertinimas:
Bulvinės saulėgrąžos spanguolių sultyse
Nuvalytus bulviniu saulegrazu sakniagumbius supjaustyti gabaliukais, uzpilti vandeniu, spanguoliu sultimis, pasaldinti ir uzvirinti. Tuomet supilstyti i svarius stiklainius ir kaitinti 85 C temperaturoje 1 l talpos stiklainius 15 min., 0,5 l talpos - 12 min. Sandariai uzdarius, stiklainius apversti ..
Recepto vertinimas:
Pakaitintame aliejuje troÅ¡kinkite smulkiai supjaustytus svogÅ«nus, porÄ…, ÄesnakÄ…. Ant jų užpilkite karÅ¡tÄ… mÄ—sos sultinį su kavapniaisiais pipirais. SudÄ—kite į keturias dalis supjaustytas bulves, lauro lapÄ…, uždenkite ir virkite apie 20 minuÄių. PasÅ«dykite. PavirinÄ™ sudÄ—kite smulk..
Recepto vertinimas:
Pirmos rūšies jautiena supjaustoma pailgais nedideliais gabalėliais, gerai išmušama, pabarstoma druska, sumaišyta su prieskoniais. Kiauliena ar lašinukai irgi supjaustomi tokio pat dydžio gabalėliais, šiek tiek pamušami, apibarstomi prieskoniais ir uždedami ant jautienos, stipriai susu..
Recepto vertinimas:
Raugintų agurkų sriuba su kazlėkais
I 2 l verdancio, mazai pasudyto vandens sudedame nuvalytus kazlekus. Jiems apvirus sudedame kubeliais supjaustyta svoguna, susmulkinta kopusta ir sutarkuota morka. Suberiame kubeliais supjaustytas bulves. Baigiant virti sudedame supjaustytus agurkus. Sriuba galime paskaninti lauru lapais...
Recepto vertinimas:
Bulvinių saulėgrąžų, morkų, baklažanų ikrai
Baklazanus nulupti, supjaustyti kubeliais, apkepti su aliejumi ir sudeti i troskintuva. Svogunus supjaustyti nedideliais gabaliukais, morkas sutarkuoti burokine trintuve ir apkepti su aliejumi. Paruostas darzoves sumaisyti su baklazanais, sudeti burokine trintuve sutarkuotas bulvines saulegrazas, pa..
Recepto vertinimas:
Nuvalytas ir nuplautas lynas supjaustomas (galima ir nepjaustyti) gabalais, sudedamas į puodą (ant puodo dugno dedama nupjauta galva, uodega), suberiami prieskoniai ir supjaustytos prieskoninės daržovės, užpilama karštu pasūdytu ir parūgštintu vandeniu, kad vos apsemtų, ir, neuždengus ..
Recepto vertinimas:
Nuvalytas ir nuplautas lynas supjaustomas (galima ir nepjaustyti) gabalais, sudedamas į puodą (ant puodo dugno dedama nupjauta galva, uodega), suberiami prieskoniai ir supjaustytos prieskoninės daržovės, užpilama karštu pasūdytu ir parūgštintu vandeniu, kad vos apsemtų, ir, neuždengus ..
Recepto vertinimas:
Kanapės nuplaunamos, gerai išdžiovinamos ir sugrūdamos. Bulvės išverdamos su lupenomis, nulupamos ir supjaustomos nedideliais kubeliais. Juoda duona supjaustoma tokiais pat kubeliais kaip ir bulvės. Viskas sumaišoma, įberiama pagal skonį druskos. Valgoma su silke, įvairiais žuvies pati..
Recepto vertinimas:
Daržovių apkepas su mėsa ir grybais
Mėsos faršą sumaišyti su kapotais grybais ir smulkintu svogūnu. Likusias daržoves, išskyrus žirnius, sutarkuoti arba sumalti mėsmale, sumaišyti su pienu ar sultiniu ir prieskoniais. Kepimo skardą patepti riebalais, ant dugno dėti sluoksnį daržovių, ant jų grybus su mėsa ir svogūn..
Recepto vertinimas:
Bulvinių saulėgrąžų, morkų, baklažanų ikrai
Baklazanus nulupti, supjaustyti kubeliais, apkepti su aliejumi ir sudeti i troskintuva. Svogunus supjaustyti nedideliais gabaliukais, morkas sutarkuoti burokine trintuve ir apkepti su aliejumi. Paruostas darzoves sumaisyti su baklazanais, sudeti burokine trintuve sutarkuotas bulvines saulegrazas, pa..
Recepto vertinimas:
Pomidorų vidų išgremžti, pabarstyti druska ir pipirais. Kumpį ar dešrą sukapoti ar sumalti mėsmale. Kapotą svogūną pakepinti svieste, kol pasidarys skaidrus. Paskui kumpį, svogūną, kapotus kiaušinius ir ryžius sumaišyti su grietine. Pomidorus prikimšti įdaro, ant kiekvieno uždė..
Recepto vertinimas:
Tešlai skirtus produktus suminkyti į vientisą masę ir padėti ją į šaldytuvą 30 min. Serbentus nuplauti, nusausinti, nuimti uogas nuo kotelių. Paruošti kremą: trynius ištinti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, įmaišyti į krakmolą. Į gautą masę nuolat maišant plona srovele pilti v..
Recepto vertinimas:
Bulves sutarkuojame ir nuspaudziame, sokolada taip pat sutarkuojame. Cukru, vanilini cukru, druska, sviesta ir piena gerai issukame, suberiame prieskonius ir po vienaimusame kiausinius. Supilame sumaisytus maltus riesutus, miltus ir kepimo miltelius. I bendra mase sudedame bulves bei sokolada ir ger..
Recepto vertinimas:
Grybus smulkiai sukapoti, lašiniukus supjaustyti kubeliais ir troškinti, kol beveik išgaruos skystis. Baigiant troškinti, įberti pjaustytų svogūnų ir viską pakepinti. Mišinį ataušinti, įmušti kiaušinį, sudėti dribsnius, šakute sumaigytas bulves arba bulvių košę, prieskonius. Je..
Recepto vertinimas:
Jautiena,- troškinta pomidoru, ir grietinės padaže
IÅ¡ mÄ—sos iÅ¡pjaustyti sausgysles, supjaustyti jÄ… 20--30 g sverianÄiais kubeliais ir apkepinti įkaitintuose riebaluose. Kepti per kelis kartus. Kai į keptuvÄ™ pridedama daug mÄ—sos, ji blogai apkepa, pasidaro beskonÄ—, nes iÅ¡siskiria daug sulÄių. ApkepusiÄ… mÄ—sÄ… apibarstyti druska, pipira..
Recepto vertinimas:
PrieskoninÄ—s daržovÄ—s ir vynas paverdama 5—10 min, sudedami upÄ—takio gabalai ir, uždengus indÄ… dangÄiu, Å¡utinama ant silpnos ugnies. Patiekiama paÅ¡ildytame pusdubenyje, apipylus sviestu. Prie upÄ—takio duodama virtų ar keptų bulvių, pupelių. DžiÅ«vÄ—sÄ—lių padažas duodamas pa..
Recepto vertinimas:
BARŠČIAI SU DŽIOVINTAIS GRYBAIS
Is grybu, prieskoniniu darzoviu ir vandens isverdamas sultinys.Burokeliai nulupami, nuplaunami, supjaustomi siaudeliais arba stambiai sutarkuojami ir sudedami i keptuve. Pridedama sviesto, pakepinama, iberiama miltu, cukraus, druskos, ismaisoma, ipilama burokeliu rugstymo arba acto ir troskinama. Ka..
Recepto vertinimas:
Bulves sutarkuojame ir nuspaudziame, sokolada taip pat sutarkuojame. Cukru, vanilini cukru, druska, sviesta ir piena gerai issukame, suberiame prieskonius ir po vienaimusame kiausinius. Supilame sumaisytus maltus riesutus, miltus ir kepimo miltelius. I bendra mase sudedame bulves bei sokolada ir ger..
Recepto vertinimas:
I verdanti pasudyta vandeni suberiame kubeliais supjaustyta kiauliena ir verdame apie 20 min.Tuomet sudedame kubeliais supjaustytas bulves ir susmulkintus buroku lapus su stiebeliais. Baigiant virti suberiame prieskonius...
Recepto vertinimas:
Bulvių, žiedinių kopūstų ir virtos mėsos apkepas
BulvÄ—s iÅ¡verdamos, sutrinamos, supilamas karÅ¡tas pienas, pasÅ«domÄ…, suberiami kmynai. Viskas gerai sumaiÅ¡oma. Žiediniai kopÅ«stai iÅ¡skirstomi žiedynÄ—liais ir apverdami. Ä® paruoÅ¡tÄ… indÄ… dedamas sluoksnis bulvių košės, sluoksnis smulkiai supjaustytos virtos mÄ—sos, susmulkintas svogÅ..
Recepto vertinimas: